Poglejte naše Pogoje

Rentalcars.com je trgovsko ime za podjetje Booking.com Transport Limited, ki je družba z omejeno odgovornostjo, registrirana v Angliji in Walesu (številka: 05179829) z registriranim sedežem na naslovu 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA. Ti pogoji in določila, skupaj z našim obvestilom o zasebnosti in izjavo o piškotkih, predstavljajo naš dogovor z vami, za storitve, ki jih nudimo pri urejanju storitve za najem avtomobila. Da bi se izognili dvomom, se »vi« nanaša na glavnega voznika, osebo, ki plačuje najemnino, in/ali osebo, ki opravi rezervacijo. Upoštevajte tudi, da se »vi« lahko nanaša na več kot eno osebo, z vsemi osebami sklenemo pogodbo, vendar bomo lahko v zvezi s potrjeno rezervacijo govorili le z glavnim voznikom. Skupaj to imenujemo »naši izrazi«. Ti pogoji in določila veljajo za vse pogodbe za zagotavljanje naših storitev do izključitve vseh drugih pogojev in določil. Nobeno ravnanje podjetja Rentalcars.com se ne šteje za sprejetje drugih pogojev. Sprejem storitev ali podpis katerega koli sporazuma se šteje za prepričljiv dokaz, da sprejmete te pogoje. Občasno lahko spremenimo pogoje in svetujemo, da na spletni strani preverite morebitne spremembe pogojev, ki veljajo za vas. Vaš najem katerega koli avtomobila je odvisen od pogojev in določil najema avtomobila, ki jih določi podjetje za najem avtomobilov, in ustreznih zakonov države/zvezne države, v kateri se opravi najem. Posamezne omejitve lahko veljajo tudi za vaš najem avtomobila.

Avto boste prejeli od nas neposredno ali od nas kot zastopnika. Naša zmogljivost je odvisna od našega odnosa s podjetjem za najem avtomobilov.

Ti pogoji veljajo za vsako rezervacijo, ki jo naredite z nami na tej spletni strani ali prek nje, zato se prepričajte, da ste seznanjeni z njihovo vsebino. Tako naši pogoji kot tisti, ki veljajo za podjetja za najem avtomobilov, vsebujejo nekatere izključitve in omejitve odgovornosti.

Vaša rezervacija na tej spletni strani je pogojena s tem, da sprejmete naše pogoje. Če se s katerim od njih ne strinjate, ne smete nadaljevati z rezervacijo. S potrditvijo, da želite rezervirati avto prek te spletne strani, navedete, da ste prebrali in razumeli naše pogoje. Če obstaja kateri koli del, ki ga ne razumete v celoti, ali če imate vprašanje o najemu avtomobila ali katerem koli drugem izdelku, se obrnite na nas. 

Potrditev rezervacije in plačilo
V večini primerov bomo vašo rezervacijo takoj potrdili z uporabo e-poštnega naslova, ki ste ga navedli ob rezervaciji. Včasih moramo počakati, da podjetje za najem avtomobila potrdi, da je avtomobil na voljo. Če se to zgodi, vas bomo takoj obvestili in začasno blokirali denar na vaši plačilni kartici. Takoj ko potrdijo vaš avtomobil, vas bomo obvestili in vzeli denar z vaše kartice.

Dokler vaš avto ni potrjen, lahko plačilo kadar koli prekinete. Na vrhu naše spletne strani preprosto poiščite »Upravljanje rezervacije«, vnesite e-poštni naslov, ki ste ga navedli pri rezervaciji in številko rezervacije, nato pa kliknite »Prekliči rezervacijo«. Denar na vaši kartici bomo odblokirali.

Zelo redko podjetje za najem avtomobila ne more potrditi, da je na voljo avtomobil. Če se to zgodi, vam bomo to povedali in odblokirali denar na kartici.

Ko rezervirate avtomobil ali drug izdelek na naši spletni strani, vam bomo po elektronski pošti potrdili njegovo razpoložljivost v 48 urah po rezervaciji (ali vsaj 24 ur pred prevzemom). Nato vam bomo poslali potrditev rezervacije.

Dokler ne potrdimo vaše rezervacije in ne opravimo plačila, pogodba ni sklenjena. Ob rezervaciji vam bomo poslali vso korespondenco na naslov, ki ste ga navedli. Da bi se izognili dvomom, nič v teh pogojih ne daje nobeni tretji osebi pravice do ugodnosti ali pravic v skladu z Zakonom o pogodbah (pravice tretjih oseb) iz leta 1999.

Natančnost informacij
Čeprav si prizadevamo, da bi zagotovili natančnost informacij na tej spletni strani, ne moremo niti mi niti naši partnerji, dobavitelji ali zastopniki biti odgovorni za natančnost teh informacij. Ocena natančnosti, celovitosti in uporabnosti vseh informacij na tej spletni strani je izključno vaša odgovornost.

Kupon/e-kupon podjetja Rentalcars.com mora biti predstavljen podjetju za najem avtomobila, ko prevzamete svoj najeti avtomobil. Ne moremo biti odgovorni za zavrnjen najem, če ne predložite kupona/e-kupona.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne stroške, ki nastanejo zaradi dokumentacije, ki je bila podpisana in prejeta pri podjetju za najem avtomobilov.

Ne bomo odgovorni za nobenega, ki vozi pod vplivom alkohola/drog, povzroči namerno škodo, vozi izven cest (offroad) ali vozi brez potrebne skrbnosti in pozornosti. Vi boste prevzeli polno odgovornost v zvezi s takšnimi zahtevki. Ta seznam ni izčrpen. 

Kaj je vključeno v ceno/izključeno iz cene?
Prosimo, da preberete posebne pogoje in določila v zvezi z najemom avtomobila, ki jih boste videli med postopkom rezervacije. 

Gorivo in varščina pri podjetju za najem avtomobilov
Večina podjetij za najem avtomobilov zahteva varščino na začetku najema za kritje presežka odgovornosti, vseh stroškov, ki nastanejo med najemom in, v nekaterih primerih, goriva. Da bi lahko plačali varščino, boste običajno morali imeti veljavno kreditno kartico z razpoložljivimi sredstvi. Kartica se mora glasiti na ime glavnega voznika. Prosimo, upoštevajte, da vsa podjetja za najem avtomobilov ne sprejemajo istih vrst kartic, zato morate pri rezervaciji in/ali dogovoru o najemu vozila preveriti razdelek »Pomembne informacije«, da potrdite, katere vrste kartic bodo sprejete. V primeru dodatnih vprašanj se obrnite na nas. Če se avtomobil in dodatki vrnejo v enakem stanju, v katerem so bili ob najemu in v skladu s pravilnikom o gorivu, bo ta varščina povrnjena po tem, ko vrnete vozilo (upoštevajte, da lahko traja do 30 dni, da se denar ponovno prikaže na vašem računu kreditne kartice).

Nekatera podjetja za najem avtomobilov bodo zahtevala, da avto vrnete z enako količino goriva, kot ga je imel v rezervoarju ob prevzemu. Druga delujejo na podlagi politike o gorivu, kjer morate kupiti prvi rezervoar goriva nato pa lahko avtomobil vrnete brez napolnjenega rezervoarja za gorivo – v tem primeru ni vračila za neporabljeno gorivo.

Kjer podjetje za najem avtomobila zaračunavajo za gorivo, so lahko stroški višji kot na lokalni bencinski črpalki.

Storitev izven delovnega časa
Na večini letališč bo delovanje usklajeno z leti, kar pomeni da bodo avtomobili na voljo izven običajnega delovnega časa. Za to storitev pa se lahko zaračuna dodatna dajatev, ki se plača neposredno podjetju za najem avtomobilov. Če boste v svoji zahtevi za rezervacijo potrdili čas prevzema, vam bomo povedali, ali bo potrebno plačati dajatev. V primeru, da zamuda leta povzroči, da je prevzem avtomobila izven običajnega delovnega časa podjetja za najem avtomobila, se lahko podjetje strinja, da bo zagotovilo storitev izven delovnega časa – v tem primeru vas bodo obvestili o kakršni koli pristojbini. Ne moremo sprejeti nobene nadaljnje odgovornosti, kadar ni na voljo storitev izven delovnega časa – zato vam priporočamo, da se odločite za samostojno potovalno zavarovanje. Tudi podjetja, ki niso na letališčih morda ponujajo storitve izven delovnega časa. 

Najmanjše/največje omejitve starosti
Na večini lokacij je minimalna starost za najem 21 let. Pri nekaterih podjetjih za najem avtomobilov in v nekaterih državah se lahko zaračunajo dodatne pristojbine za voznike, mlajše od 25 let ali starejše od 65 let: če je bila pri zahtevi za rezervacijo predložena ustrezna starost voznika, vam bomo svetovali glede morebitnih pristojbin. Minimalna starostna zahteva za večje avtomobile je lahko tudi višja na nekaterih lokacijah. Če imate kakršnakoli vprašanja ali pomisleke o tej zadevi, se obrnite na naš kontaktni center. 

Dodatni vozniki
Za dodatne voznike bodo morda potrebne dodatne pristojbine, ki se plačajo pri podjetju za najem avtomobilov (če ni drugače določeno na kuponu/e-kuponu podjetja Rentalcars.com). Prosimo, preverite pri našem kontaktnem centru. 

Izračuni dnevne cene/obdobja najema/obdobje podaljšanja najema/pozna vrnitev
Cena vašega najema avtomobila bo potrjena ob rezervaciji in izračunana na podlagi 24-urnih enot. Če želite podaljšati obdobje najema po prevzemu vozila ali če vozilo vrnete kasneje, kot je navedeno na vašem kuponu/e-kuponu, bo pogodba za takšno podaljšanje vedno s podjetjem za najem avtomobilov, dodatni čas pa bo zaračunalo podjetje za najem avtomobilov v skladu z lokalno dnevno ceno ki je lahko višja od cene, dogovorjene z nami v času rezervacije. Podjetje za najem avtomobilov lahko zaračuna dodatno kazen za prepozno odjavo, podrobnosti o morebitnih dodatnih plačilih pa bodo v vaši pogodbi s podjetjem za najem avtomobilov. 

Pozni prevzemi/predčasna vrnitev
Vaš najem se začne in konča glede na datum in čas prevzema in odhoda, ki sta navedena na vašem kuponu/e-kuponu. Na žalost ne moremo zagotoviti povračil za neuporabljen čas, če je avto pozno prevzet ali predčasno vrnjen. Če ne morete prevzeti avtomobila ob dogovorjenem času in datumu, je nujno, da čim prej stopite v stik z nami. Če tega ne storite, ni zagotovila, da bo vozilo še vedno na voljo – in ne boste upravičeni do povračila. 

Enosmerni najemi
Enosmerni najemi morajo biti vnaprej potrjeni in so lahko predmet enosmernih pristojbin, ki se plačajo podjetju za najem avtomobilov. O približnih stroških vam bomo svetovali, ko bomo prejeli vašo zahtevo za rezervacijo in od podjetja za najem avtomobila prejeli potrdilo o enosmernem najemu. 

Otroški sedeži in posebne zahteve
Otroški sedeži, strešni prtljažniki (na nekaterih avtomobilih niso na voljo) in drugi »dodatni« elementi so na voljo na zahtevo na večini lokacij, ni pa mogoče zagotoviti, da bodo razpoložljivi. Običajno je treba plačati pristojbino podjetju za najem avtomobilov. Otroške sedeže na večini lokacij zahtevajo zakoni. Upoštevajte: zadnji avtomobilski varnostni pasovi morda niso na voljo v vseh avtomobilih. Prosimo, da to preverite pri našem kontaktnem centru. Prošnje za te predmete je treba vložiti ob rezervaciji. 

Dostava in oddaja avtomobila
Z nekaterimi podjetji za najem avtomobilov se boste lahko dogovoril, da bodo dostavila vaš avtomobil na določen naslov. Če je temu tako, boste morda za to storitev morali plačati pristojbino podjetju za najem avtomobilov. Če boste v svoji zahtevi za rezervacijo potrdili čase prevzema/vračila, vam bomo povedali, ali bo potrebno plačati pristojbino. Upoštevajte: podjetja za najem avtomobilov ponavadi ne dostavljajo ali prevzemajo avtomobilov v zasebnih nastanitvah. 

Območja vožnje
Morda obstajajo omejitve pri vožnji z najetim avtomobilom v drugo državo/zvezno državo/otok; naš kontaktni center je zato treba v času rezervacije obvestiti, ali nameravate to storiti. Za potovanje v določene države je morda potrebna dodatna dokumentacija, prav tako pa se lahko zaračunajo lokalni stroški. Morda obstajajo tudi omejitve v oddaljenih območjih, kot je na primer avstralski Outback; prosimo, preverite pri našem kontaktnem centru. 

Odpovedi, spremembe in primeri, ko ne pridete po avtomobil
V večini primerov bodo za vašo rezervacijo veljala spodnja pravila odpovedi; vendar morate preveriti pogoje in določila podjetja za najem avtomobila v primeru, da velja bolj restriktivna politika.

Odpoved v celoti vnaprej plačane rezervacije

 • Če odpoveste 48 ur ali več pred začetkom najema, vam bomo plačano povrnili.
 • Če odpoveste v 48-urnem obdobju pred prevzemom, vam bomo plačano povrnili in odšteli strošek za najem v trajanju 3 dni najema:
  • Če ste rezervirali avtomobil za manj kot 3 dni, ne bo dodatnih stroškov, vendar ne boste upravičeni do vračila.
 • Če se ne pridete v dogovorjenem času in na dogovorjen datum in/ali če ne predložite ustrezne dokumentacije in/ali predložite kreditno kartico glavnega voznika s premalo kritja za varščino, vam podjetje za najem vozil mogoče ne bo oddalo avtomobila. Če se to zgodi:
 • Če nas pokličete od pulta, vam bomo plačano povrnili in odšteli strošek za najem v trajanju 3 dni najema
 • Če nas ne pokličete od pulta, ne boste upravičeni do vračila.

Odpoved rezervacije z varščino

 • Če odpoveste 48 ur ali več pred začetkom najema, vam bomo plačano povrnili, ne boste pa dobili povrnjene varščine.
 • Če odpoveste manj kot 48 ur vnaprej, vendar pred predvidenim začetkom najema, vam bomo plačano povrnili in odšteli varščino ali strošek za najem v trajanju 3 dni najema glede na to, kar je večji znesek.
 • Če ste rezervirali avtomobil za manj kot 3 dni, ne bo dodatnih stroškov, vendar ne boste upravičeni do vračila.

Primeri, ko ne pridete po avtomobil
O tem govorimo, kadar:

 • želite odpovedati, vendar nas o tem ne obvestite pred predvidenim začetkom najema ali
 • ne prevzamete avtomobila ob dogovorjenem času in na dogovorjeni datum ali
 • če ne predložite dokumentacije, ki je potrebna za prevzem avtomobila ali
 • če ne predložite kreditne kartice, izdane na ime glavnega voznika, z zadostnim kritjem za varščino.

V vseh teh primerih, ko ne pridete po avtomobil, ne boste upravičeni do vračila plačanega.

Podjetje za najem vozil si pridržuje pravico, da zavrne vsako stranko, ki z vso potrebno dokumentacijo ne prispe pravočasno in ki na kreditni kartici glavnega voznika nima dovolj razpoložljivih sredstev, potrebnih za plačilo varščine vozila. V tem primeru, razen če je bil najem vozila vnaprej preklican, stranka ne bo upravičena do povračila. 

Spremembe (spremembe rezervacije)
Spremembe v rezervaciji lahko opravite kadar koli, preden prevzamete vozilo.

Če je čas prevzema vsaj 48 ur, je najlažje to storiti v razdelku »Upravljanje rezervacije« v zgornjem desnem kotu.

Če morate nekaj spremeniti, ko je do časa prevzema manj kot 48 ur, nas pokličite.

Za spremembo vaše rezervacije ni administrativne provizije, vendar lahko morebitne spremembe vplivajo na ceno najema. Včasih (ne pogosto) lahko rezervacijo spremenimo le tako, da jo odpovemo in naredimo novo, v tem primeru vam lahko zaračunamo pristojbino za odpoved v imenu podjetja za najem avtomobila. 

Če spremenimo vašo rezervacijo
Občasno bo morda potrebno, da se vaša rezervacija (po sprejemu) spremeni pri nas ali pri podjetju za najem avtomobila. V vseh takih primerih vas bomo o tem obvestili takoj, ko bo to razumno možno, pred prevzemom in če so predlagane spremembe nesprejemljive, vam bomo ponudili celotno povračilo. Vendar pa v takih okoliščinah ne bomo imeli nobene dodatne odgovornosti v zvezi z morebitnimi neposrednimi ali posrednimi izgubami, ki bi jih lahko utrpeli zaradi teh sprememb. 

Dokumentacija
Vaš kupon/e-kupon bo običajno na voljo, ko boste poravnali celotno plačilo in ko bo avtomobil potrjen s strani podjetja za najem avtomobila. Upoštevajte, da lahko potrditev določenih »zahtevanih« avtomobilov traja dlje časa, če je temu tako, vas bomo o tem obvestili. Če vozila ni mogoče prevzeti zaradi pomanjkljive dokumentacije ali če ne predložite veljavne kreditne kartice, bo to veljalo kot »primer, da niste prišli po vozilo«, kar pomeni, da ne boste upravičeni do vračila plačanega denarja. Prosimo, poskrbite, da potujete s svojim kuponom/e-kuponom, s svojim veljavnim nacionalnim vozniškim dovoljenjem in drugimi identifikacijskimi oznakami – prosimo, preverite razdelek »Kaj boste potrebovali za prevzem« v vašem kuponu/e-kuponu, ko bo vozilo potrjeno, da vidite, ali je potrebna še kakšna druga dokumentacija. 

Vozniško dovoljenje
Vsak voznik mora imeti veljavno vozniško dovoljenje, ki ga ima vsaj 1 leto (2 leti na določenih lokacijah, kar bo potrjeno med postopkom rezervacije). Potekla ali začasna vozniška dovoljenja ne bodo sprejeta.

Pri rezervaciji avtomobila je treba kontaktni center opozoriti na morebitne navedbe na vozniškem dovoljenju; pridržujemo si pravico, da zavrnemo rezervacijo na tej podlagi, v skladu s pogoji in določili podjetji za najem avtomobilov, s katerimi sodelujemo.

Od 8. junija 2015 mora vsak voznik z vozniškim dovoljenjem, ki ga je izdal DVLA (organ za licenciranje voznikov in vozil) v Angliji, na Škotskem ali v Walesu, obiskati spletno stran View Driving Licence največ 21 dni pred začetkom najema: za več o tem, kliknite tukaj. Vsak voznik, ki ima novodobno vozniško dovoljenje, mora podjetju za najem avtomobilov predložiti tudi papirno različico vozniškega dovoljenja.

Ob prevzemu avtomobila mora vsak voznik predložiti svoje vozniško dovoljenje. Prav tako morajo ves čas najema imeti vozniško dovoljenje pri sebi, v primeru da jih na cesti zaustavi policija.

Nobeno povračilo ne bo odobreno, če podjetje za najem avtomobila zavrne dostavo avtomobila zaradi nerazkritih pooblastil – ali ker ne morete zagotoviti vozniškega dovoljenja, papirnate različice le-tega ali zahtevanih informacij o pooblastilih.

Pri vožnji v tujini boste morda potrebovali mednarodno vozniško dovoljenje. Voznik je odgovoren, da preveri, ali bo potreboval mednarodno vozniško dovoljenje. Mednarodno vozniško dovoljenje ne nadomešča zahteve za redno vozniško dovoljenje: veljavno vozniško dovoljenje na ime glavnega voznika bo še vedno potrebno za najem avtomobila, vsak voznik, ki potrebuje mednarodno vozniško dovoljenje, mora hraniti oba dokumenta pri sebi ves čas. Če je potrebno mednarodno vozniško dovoljenje, ne boste mogli prevzeti avtomobila brez mednarodnega in običajnega vozniškega dovoljenja.

Vsi vozniki morajo pred prevzemom prebrati pogoje in določila, ki veljajo pri podjetju za najem avtomobilov, saj imajo nekatera podjetja in lokacije dodatne zahteve. 

Pomembne informacije glede menjalnih tečajev
Zaradi nihanja menjalnih tečajev se zavedamo, da se lahko znesek, ki se zaračuna vaši kreditni kartici, razlikuje od cene, ki jo ponujamo, ko se strinjate, da boste plačali izdelek ali storitev. Razlika (če obstaja) bo odvisna od sprememb menjalnih tečajev v času od trenutka, ko ste rezervirali, in od trenutka, ko se bremenitev odraža v izpisku vaše kreditne kartice. Če vrnemo denar na vaš račun, vam bomo povrnili prvotno zaračunani znesek – in ne bomo odgovorni za nihanja menjalnih tečajev, zaradi katerih boste prejeli večje ali manjše nadomestilo od pričakovanega. 

Zmogljivost avtomobilov in razred avtomobilov
Vsi avtomobili so zavarovani za največje število potnikov. Ne moremo prevzeti odgovornosti za neprimernost avtomobila za vse potnike in prtljago. Kot vodilo si oglejte spletno stran Rentalcars.com za približne zmogljivosti različnih razredov avtomobilov. Ne moremo sprejeti odgovornosti, če podjetje za najem avtomobilov ne želi dobaviti avtomobila, ker je število ljudi in prtljage preveliko.

Ne moremo zagotoviti posebne znamke ali modela avtomobila. Vozilo, ki je prikazano na vašem kuponu/e-kuponu, je namenjeno samo za vodenje in podjetje za najem avtomobila namesto tega lahko zagotovi drug avto, za katerega velja, da je podoben ali boljši.

Zagotavljanje avtomobilov
Podjetja za najem avtomobilov si pridržujejo pravico, da zavrnejo avtomobil vsaki osebi, ki je neprimerna za vožnjo ali ne izpolnjuje pogojev za upravičenost. Ne bomo odgovorni za dokončanje potovalnih aranžmajev, niti za povračilo, nadomestilo ali druge stroške, ki jih boste morda morali plačati v takem primeru. 

Pritožbe
Če niste zadovoljni z vašim najetim avtomobilom, nam to sporočite takoj, ko je to mogoče, vendar vsaj 3 mesece po tem, ko ste vrnili vozilo, tako da se obrnete na našo službo za pomoč strankam. Težko ocenjujemo kakršen koli zahtevek v zvezi z vašo najemnino, če se to dejanje ne izvede v času vrnitve avtomobila. Čeprav pri najemu avtomobila vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem za najem avtomobila, bomo vedno, ko bo prišlo do težave, pomagali tako, da se bomo obrnili na podjetje za najem avtomobilov v vašem imenu. 

Če niste zadovoljni z načinom na katerega smo obravnavali vašo pritožbo, lahko vložite uradno pritožbo pri neodvisnem ponudniku za alternativno reševanje sporov (ADR). Če želite uporabiti ADR, lahko uporabite spletno platformo Evropske komisije za vložitev pritožbe, ki jo lahko najdete na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Ta postopek vam bo pomagal poiskati ustreznega ponudnika ADR. Upoštevajte, da nameravamo spore reševati interno, zato se nismo dolžni podrediti postopku ADR, ki ga vodi kateri koli neodvisni ponudnik ADR. 

Mehanske težave/prometne nesreče
V primeru okvare ali mehanskih težav morate takoj poklicati podjetje za najem avtomobila. Podjetje za najem avtomobila mora dati dovoljenje za popravila ali nadomestni avtomobil. Če ste vpleteni v nesrečo, se je treba obrniti na lokalno policijo in podjetje za najem avtomobilov. Obdržite kopije vseh pomembnih dokumentov, ki jih morate izpolniti. To bo morda potrebno, če boste želeli uveljavljati zahtevek.

Vaš najem katerega koli avtomobila je odvisen od pogojev in določil najema avtomobila, ki jih določi podjetje za najem avtomobilov, in ustreznih zakonov države/zvezne države, v kateri se opravi najem. Zato boste predmet pogojev in določil nas in podjetja za najem avtomobilov. Ne prevzemamo nobene odgovornosti in ne odgovarjamo za izgubo, škodo, spremembe, zamude ali adaptacije, ki izhajajo iz civilnih sporov, industrijskih sporov, vključno s spori glede kontrole zračnega prometa, terorističnih dejavnosti, naravnih ali jedrskih nesreč, požara ali neugodnih vremenskih razmer, neizogibne tehnične težave pri prevozu, zaprtju ali preobremenjenosti letališč ali trajektnih pristanišč, odpoved rednih letov ali finančni neuspeh letalskih prevoznikov.

Pogoji vaše pogodbe z Rentalcars.com
Ne glede na to, za kakšen način rezervacije se odločite, je pomembno razumeti, kako in kdaj se pogodba oblikuje. Tehnični koraki, potrebni za oblikovanje pogodbe, so naslednji. Kadar navedemo cene po telefonu ali postavimo storitve na našo spletno stran, vas vabimo, da naredite ponudbo za njihov nakup. Te ponudbe ne ustvarite, dokler tega ne storite ustno ali s klikom na »Rezerviraj zdaj« na strani »Podrobnosti plačila«.

Ponudba za nakup storitve se bo štela kot oddana, ko boste to storili ustno ali kliknili na možnost »Rezerviraj zdaj«. To ponudbo bomo sprejeli, ko bomo prejeli potrebno plačilo in vam bomo na voljo dali ustrezni kupon/e-kupon. Kadar je dogovor tak, da za podjetje za najem avtomobila delujemo kot zastopnik, vašo ponudbo sprejmemo kot zastopnik v imenu podjetja za najem avtomobilov.

Odgovorni smo za izgube, ki jih neposredno utrpite zaradi tega, ker smo kršili ta sporazum, če so izgube predvidljiva posledica tega, da smo kršili pogodbo. Predvidljive izgube so tiste, ki bi jih lahko predvideli vi in mi ob nastanku našega dogovora. Ne odgovarjamo za posredne izgube, ki nastanejo kot stranski učinek glavne izgube ali škode in ki jih nismo mogli predvidevati; prav tako ne odgovarjamo, brez omejitev, za izgubo dobička, izgubo priložnosti, izgubo dobrega imena ali posledično izgubo, škodo ali stroške.

Za kakršno koli neizpolnjevanje ali kakršno koli zamudo pri izpolnjevanju katere koli od naših obveznosti iz ali v skladu s to rezervacijo, kuponom/e-kuponom, najemom ali pogoji in določili, ki nastane kot posledica zamude, oviranja ali preprečevanja zaradi višje sile, kar pomeni vsak dogodek, ki presega razumen nadzor zadevne stranke, ne bomo odgovorni niti sami, niti prek podjetij za najem avtomobilov. V primeru, da višja sila traja več kot 14 zaporednih dni, lahko prekličemo in umaknemo to rezervacijo tako, da podamo 14-dnevno obvestilo na izvirni naslov za izstavitev računa in povrnemo vse zneske, plačane pred dogodkom višje sile.

V določenih okoliščinah, kot je plačilna nesposobnost podjetja za izposojo avtomobilov, imamo pravico preklicati rezervacijo z omejenim ali takojšnjim obvestilom. V vseh okoliščinah bomo z razumnimi prizadevanji uredili dobavo alternativnega avtomobila, vendar pa v obdobjih velikega povpraševanja to morda ne bo mogoče. Če je stranka opravila vnaprej plačano rezervacijo in o tem obvestimo stranko do 48 ur pred prevzemom, bo stranka prejela vsa že plačana denarna sredstva. V malo verjetnih okoliščinah, da stranki posredujemo obvestilo o odpovedi v 48 urah pred prevzemom avtomobila, ki je bil v celoti plačan, bomo zagotovili polno povračilo vseh plačanih zneskov in pokrili druge predvidljive izgube, ki jih ima stranka zaradi tega, ker smo prekinili sporazum. Če je stranka plačala varščino za rezervacijo in o tem obvestimo stranko do 7 dni pred prevzemom, bo stranka prejela vsa že plačana denarna sredstva. Če stranki posredujemo obvestilo o odpovedi v 7 dnevih pred prevzemom avtomobila, za katerega je bila plačana varščina bomo zagotovili polno povračilo vseh plačanih zneskov in pokrili druge predvidljive izgube, ki jih ima stranka zaradi tega, ker smo prekinili sporazum.

Rezerviranje in nakup ali zahteva za izdelek ali storitve
Če želite rezervirati ali kupiti ali zahtevati izdelke ali storitve, opisane na tej spletni strani, vas mi (ali naši poslovni partnerji) lahko prosimo, da posredujete določene podatke, ki se nanašajo na vašo rezervacijo ali nakup – vključno z informacijami o kreditnih karticah in drugimi osebne podatke o vas. Razumete, da bomo vse takšne podatke obravnavali na način, opisan v našem o zasebnosti. Strinjate se, da bodo vsi podatki, ki jih navedete za ta namen, točni, aktualni in popolni. Strinjate se, da boste plačali vse stroške, ki ste jih povzročili vi ali kateri koli uporabniki vašega računa, kreditne kartice ali drugega plačilnega mehanizma po stopnji ali cenah, ki veljajo ob nastanku teh stroškov. Prav tako boste odgovorni za plačilo vseh davkov, ki se nanašajo na vaše nakupe.

Preverjanje predloženih podatkov se lahko zahteva pred našim sprejemom kakršne koli rezervacije, nakupa ali naročila. Razen če ni drugače predpisano z zakonom ali če nismo izrecno navedli drugače, se cena in razpoložljivost izdelkov ali storitev lahko spremenita brez predhodnega obvestila. Potrjujete, da za rezervacije, nakupe in storitve veljajo dodatna določila in pogoji, ki jih izvajamo mi ali pa podjetje za najem avtomobilov, ki dobavlja vaše vozilo.

Pogoji uporabe spletne strani
Vsakomur je prepovedano, da uporablja katero koli napravo ali programsko opremo za neposredno ali posredno povezovanje ali poskus povezovanja s to spletno stranjo za pridobivanje vsebine in/ali drugih podatkov, vključno s cenami. Prav tako je prepovedano poseganje ali poskušati posegati v običajno delovanje te spletne strani; vse dejavnosti, za katere menimo, da postavljajo nepotrebno obremenitev ali stres na naše sisteme, bodo prekinjene. Nenehno spremljamo vsakogar, ki dostopa do naše spletne strani, dejavnosti kateregakoli avtomatiziranega sistema ali osebe, ki izvajajo nerazumno količino iskanj, z namenom dostopa do informacij in/ali cen, pa bodo prekinjeni in ti sistemi/osebe bodo blokirani z naših spletnih strani. Vaša uporaba spletne strani pomeni, da soglašate, da vas zavezujejo ti pogoji uporabe.

Varstvo podatkov
Vaša zasebnost nam je pomembna. Z uporabo te spletne strani sprejemate pogoje našega obvestila o zasebnosti

Uporaba piškotkov in drugih tehnologij za sledenje
Piškotke in druge tehnologije lahko uporabljamo za olajšanje in sledenje vaši uporabi storitev, ki so na voljo na tej spletni strani, in v povezavi z našo elektronsko komunikacijo. Za več informacij o tem si oglejte naše obvestilo o zasebnosti. 

Ocene strank
Izpolnjeno oceno lahko naložite na našo spletno stran z izključnim namenom obveščanja strank o vašem mnenju glede storitev in kakovosti podjetja za najem avtomobila in da jo lahko delno ali v celoti uporablja Rentalcars.com na svoji spletni strani, družbenih omrežjih, biltenih, posebnih promocijah, mobilnih aplikacijah ali drugih kanalih, ki so v lasti, jih gosti, uporablja ali nadzoruje Rentalcars.com. S predložitvijo ocene soglašate z zgornjo uporabo ocene. Pridržujemo si pravico do prilagajanja, zavrnitve ali odstranitve ocen po lastni presoji.

Ocene izražajo osebna mnenja strank družbe Rentalcars.com, ki so izpolnile vprašalnik po končanem najemu. Ta mnenja morebiti ne predstavljajo vidikov družbe Rentalcars.com.

Kolikor je dovoljeno, so ti pogoji urejeni z angleško zakonodajo, ki ni v izključni pristojnosti sodišč v Angliji.

Navedene splošne informacije in pogoji ter določila so pravilni v času tiska. 

Direktiva o paketnem potovanju
Če rezervirate dodatne potovalne storitve od drugega ponudnika storitev za vaše potovanje ali počitnice prek povezave na naši strani s potrditvami, NE boste imeli koristi od pravic, ki veljajo za pakete v skladu z Direktivo (EU) 2015/2302. 

Zato družba Rentalcars.com ne bo odgovorna za pravilno izvajanje teh dodatnih potovalnih storitev. V primeru težav se obrnite na ustreznega ponudnika storitev. 

Če pa rezervirate dodatne potovalne storitve prek povezave najpozneje v 24 urah po prejemu potrditve rezervacije s strani Rentalcars.com in te dodatne potovalne storitve znašajo 25 % ali več skupne vrednosti obeh rezervacij, te potovalne storitve postanejo del povezanega potovanja. V tem primeru ima družba Rentalcars.com , kot zahteva zakonodaja EU, varovanje za vračilo plačil, ki ste jih opravili pri družbi Rentalcars.com za storitve, ki niso izvedene zaradi plačilne nesposobnosti družbe Rentalcars.com. Upoštevajte, da to ne zagotavlja vračila v primeru plačilne nesposobnosti ustreznega ponudnika storitev. 

Družba Rentalcars.com je sklenila zavarovanje v primeru plačilne nesposobnost z družbo Travel & General Insurance Services Limited (t&g), registracijska številka 02527363, za kar jamči družba Hiscox Insurance Company Limited (Hiscox), registracijska številka 00070234. Družbi t&g in Hiscox sta pooblaščeni in nadzorovani s strani organa za finančno ravnanje in organa za finančno ureditev (številka 113849). 

Potniki se lahko obrnejo na ta subjekt ali, kjer je to primerno, na linijo za pomoč pristojnega organa na telefonski številki 01702 811397 (kopija police je na voljo na zahtevo zavarovanca), če so storitve zavrnjene zaradi plačilne nesposobnosti Rentalcars.com. 

Opomba: Zaščita zaradi insolventnosti ne zajema pogodb s strankami, ki niso Rentalcars.com, ki jih je mogoče izvesti kljub insolventnosti Rentalcars.com. 

Direktiva (EU) 2015/2302, kot je bila prenesena v nacionalno zakonodajo http://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2018/9780111168479/data.html