Erklæring om persondatabeskyttelse

Denne erklæring om persondatabeskyttelse beskriver, hvordan vi indsamler, bruger og beskytter de oplysninger, vi måtte have om dig. Hvis du har spørgsmål, kan du også se her, hvordan du kontakter os. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi bruger cookies og lignende teknologier, kan du læse vores erklæring om cookies.

Vi kan ændre denne erklæring til enhver tid, så det er en god idé at kontrollere, om der er opdateringer med jævne mellemrum.

Vi tilbyder et udvalg af tjenester, der er relateret til biludlejning online, herunder produkter og tjenester som fx forsikring, via vores egne websteder, mobilapps, e-mails og sms’er (“platforme”). Vi tilbyder også disse tjenester via vores samarbejdspartneres websteder, sociale medier og andre platforme. Denne erklæring gælder for alle de personoplysninger, vi indsamler i forbindelse med vores aktiviteter, eller når du kontakter os via e-mail, livechat, telefon eller post. Samarbejdspartnere bør også læse vores erklæring om persondatabeskyttelse og cookies for samarbejdspartnere, som beskriver, hvordan personoplysninger behandles i forbindelse med vores samarbejde.

Personoplysninger, du giver os

Uden visse oplysninger kan vi ikke hjælpe dig med at foretage en booking eller indhente et tilbud. Når du gør brug af en af ovenstående muligheder, beder vi dig derfor om de oplysninger, vi skal bruge for at kunne yde dig den ønskede tjeneste. Der vil her være tale om almindelige oplysninger, som kan omfatte navn, alder, fødselsdato og -sted samt kontaktoplysninger (e-mail, adresse og telefonnummer). Det kan også være oplysninger om dit pas, legitimationskort og kørekort samt dit loyalitetsprogramnr. og dine betalingsoplysninger.

Når du bruger en af vores platforme, indsamler vi desuden oplysninger fra din computer, også selvom du ikke foretager en booking. Disse oplysninger kan omfatte IP-adresse, browsertype og sprogindstillinger. Under visse omstændigheder foretager vi også automatisk indsamling af andre oplysninger eller modtager oplysninger om dig fra tredjeparter. Her følger en grundlæggende oversigt over de oplysninger, vi indsamler. Vil du vide mere?

Personoplysninger, du giver os

Vi gemmer og bruger de oplysninger, du giver os. Når du foretager en booking, skal vi som minimum bruge dit navn, din e-mailadresse og dine betalingsoplysninger. Vi vil muligvis også bede dig om din privatadresse, dit telefonnummer og din fødselsdato samt navnene på eventuelle andre førere af udlejningsbilen.

Hvis du kontakter os (fx pr. telefon, e-mail eller sociale medier), indsamler vi også her oplysninger fra dig.

Når du har foretaget en booking, kan vi opfordre dig til at indsende en anmeldelse af os, så vi kan forbedre vores tjenester og sikre, at fremtidige kunder finder netop det, de søger, når de benytter vores tjenester.

Du kan også give os oplysninger på andre måder. Hvis du fx foretager søgninger på din mobilenhed, kan du dele din aktuelle placering med os, så vi kan yde dig den bedst mulige service. Du kan også vælge at oprette en brugerkonto for at gøre processen lettere for dig. Brugerkontoen giver dig mulighed for at gennemse og ændre bookinger og gemme dine personlige indstillinger samt dine pas- og kørekortoplysninger. Hermed bliver det også lettere for dig at foretage fremtidige bookinger.

Personoplysninger, du giver os om andre

Du kan tilføje en person som ekstra fører, eller du kan foretage en booking på vegne af en anden, fx en ven, et familiemedlem eller en kollega. Gør du dette, bedes du sikre dig, at den pågældende person ved, at du giver os vedkommendes oplysninger, og er indforstået med den måde, hvorpå vi behandler hans/hendes personoplysninger (som beskrevet i denne erklæring). Dette er udelukkende dit ansvar.

Personoplysninger, vi indsamler automatisk

Når du foretager en booking, registrerer vi, hvilken platform du bruger til det, og hvordan du har fundet vej til denne platform (om du fx er endt på platformen via et andet websted).

Selvom du ikke foretager en booking, kan vi alligevel automatisk indsamle visse oplysninger, når du besøger vores platforme. Disse oplysninger kan omfatte din IP-adresse, de hjemmesider, du har besøgt, din browser samt oplysninger om klik. Der kan også være tale om oplysninger om din computers operativsystem, programversion, sprogindstillinger, enhedsspecifikke indstillinger og karakteristika samt data, der identificerer din enhed.

Bruger du en mobilenhed, kan vi også indsamle oplysninger om din placering. Vi kan også analysere og behandle stamdata fra de apps, der er installeret på enheden (fx navn, beskrivelse og kategori).

Persondata, vi indsamler fra andre firmaer

Vi kan også få oplysninger om dig fra sociale medier, vores samarbejdspartnere, Rentalcars.coms datterselskaber, selskaber i Booking Holdings Inc. (læs mere [her]) og andre tredjeparter. F.eks.:

  • Vi arbejder med associerede samarbejdspartnere for at kunne tilbyde vores tjenester på andre platforme. Når du foretager en booking på en af disse platforme, deler vi muligvis dine personoplysninger med dem og vice versa.
  • Firmaerne, der leverer de tjenester, du har booket via vores platforme, kan være nødt til at sende os oplysninger om dig – dette kan fx være, hvis din booking medfører et forsikringskrav eller en tvist vedrørende kundeservice.
  • Vores samarbejdspartnere kan også sende os oplysninger om dig, som kan hjælpe os med at vise dig mere relevante annoncer.

Vi kan kombinere disse oplysninger med de oplysninger, du giver os direkte.

Du kan få flere oplysninger under “Hvorfor indsamler og bruger vi dine personoplysninger?”.

Hvorfor indsamler og bruger vi dine personoplysninger?

Vi beder dig om dine personoplysninger, så vi kan booke din bil (og andet, du måtte have brug for i forbindelse med bookingen) og sikre os, at du får den bedst mulige service. Vi kan også bruge oplysningerne til at kontakte dig omkring vores seneste tilbud og kampagner. Ovenstående er hovedårsagerne til, at vi indsamler dine personoplysninger, men der er også andre årsager. Vil du vide mere?

Hvorfor indsamler og bruger vi dine personoplysninger?

Vi kan bruge dine personoplysninger til følgende formål:

  1. Bookinger: Først og fremmest bruger vi dine personoplysninger til at foretage og administrere din booking og til at videresende de nødvendige oplysninger til det firma, der leverer bilen (eller andre produkter/tjenester såsom forsikring). Dette inkluderer også at sende dig kommunikation i forbindelse med din booking, f.eks. bekræftelser, ændringer og påmindelser.
  2. Kundeservice: Vi tilbyder international kundeservice døgnet rundt på over 40 sprog. Vores internationale kundeserviceteams har brug for dine oplysninger, så de for eksempel kan hjælpe dig med at foretage en booking eller besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have inden, under eller efter bookingen.
  3. Kundeanmeldelser: Vi kan bruge dine kontaktoplysninger til at sende dig et kort spørgeskema vedrørende din booking. Dette hjælper os med forstå og forbedre vores service samt den service, vores samarbejdspartnere yder.
  4. Kontofaciliteter: Du kan oprette en brugerkonto på vores platforme for at gøre processen lettere for dig. Dette indebærer, at du giver os dine personoplysninger, så du får adgang til en række praktiske funktioner. Du kan ændre dine bookinger eller andre køb, benytte dig af særtilbud og administrere dine personlige indstillinger og præferencer. Hermed bliver det også lettere for dig at foretage fremtidige bookinger.
  5. Markedsføringsaktiviteter: Vi bruger også dine personoplysninger til markedsføringsaktiviteter, som kan omfatte:
    • Kontakt via post, telefon, e-mail eller sms (afhængigt af de kontaktoplysninger, du giver os) med vores seneste nyheder, særtilbud og kampagner, rabatter og opdateringer, herunder oplysninger om vores produkter og tjenester (og/eller ovenstående fra vores koncernselskaber eller associerede samarbejdsspartnere). Du kan hurtigt, nemt og når som helst afmelde disse markedsføringsmeddelelser – klik blot på afmeldingslinket i en e-mail fra os, eller gå til vores portal for anmodninger fra den registrerede.
    • Kontakt via telefon, e-mail eller sms med oplysninger om forsikringsprodukter, som du ikke har tilvalgt i din booking.
    • Visning af relevante tilbud på vores platforme eller på tredjeparters websteder, herunder sociale medier.
    • Invitationer til deltagelse i kampagner og salgsfremstød (fx henvisning af en ven eller konkurrencer).
  6. Kommunikation med dig: Vi kan også kontakte dig via telefon, e-mail eller sms under andre omstændigheder. Det kan vi gøre af forskellige årsager, heriblandt:
    • Svar på og håndtering af anmodninger, du har foretaget.
    • Påmindelse via e-mail om en booking, du ikke har gennemført, for at få afdækket, om du har brug for hjælp. Vi anser dette for at være en nyttig ekstra service, da du dermed kan fortsætte med bookingen uden at skulle finde bilen eller udfylde samtlige bookingoplysninger igen.
    • Fremsendelse af et spørgeskema eller en opfordring til at anmelde din oplevelse hos os.
    • Fremsendelse af andet materiale vedrørende din booking, fx hvordan du kontakter os (eller et andet firma), hvis du har brug for hjælp med din booking.
    • Fremsendelse af en oversigt over dine tidligere bookinger.
    • Fremsendelse af andre administrative meddelelser herunder eventuelle sikkerhedsadvarsler, også selvom du ikke har en kommende booking registreret i vores system.
  7. Markedsundersøgelse: Vi kan bede dig om at deltage i markedsundersøgelser. Yderligere personoplysninger, du giver os i forbindelse med disse undersøgelser, vil udelukkende blive brugt med dit samtykke.
  8. Registrering og forebyggelse af bedrageri: Vi bruger dine personoplysninger til at registrere og forebygge bedrageri og andre ulovlige eller uønskede aktiviteter for at opnå en sikker og pålidelig tjeneste. Ydermere kan vi anvende personoplysninger til risikovurdering og sikkerhedsmæssige formål, der kan omfatte verifikation af brugere og bookinger. Dette kan af og til medføre, at vi må sætte visse bookinger i bero.
  9. Forbedring af vores tjenester: Vi analyserer personoplysninger med henblik på at forbedre funktionaliteten i og kvaliteten af vores onlinetjenester og højne hele brugeroplevelsen. Vi bestræber os altid på at gøre vores platforme nemmere og mere underholdende at bruge.
  10. Kundeanmeldelser: Når du har foretaget en booking, kan vi opfordre dig til at vurdere de tjenester, som vi eller vores samarbejdspartner har leveret. Din anmeldelse vil hjælpe fremtidige kunder med at træffe det rigtige valg og hjælpe vores samarbejdspartnere med at forbedre de tjenester, som de tilbyder. Ved at indsende en anmeldelse er du indforstået med, at den kan vises som beskrevet i vores vilkår og betingelser. Du kan gøre en anmeldelse anonym eller blot angive dit fornavn og land.
  11. Overvågning af opkald: Vi kan optage telefonsamtaler og/eller tillade andre medarbejdere at lytte til dem med henblik på oplæring af kolleger og for at sikre os, at vi konsekvent leverer en optimal service. Vi sletter automatisk disse optagelser efter et fastsat tidsrum, medmindre vi har en legitim grund til at beholde optagelserne (hvis vi fx mener, at en optagelse indeholder bevis på bedrageri).
  12. Juridiske formål: Endelig kan det i visse tilfælde være nødvendigt at anvende dine personoplysninger til at behandle og løse retstvister i forbindelse med myndighedsundersøgelser eller overholdelsesformål eller for at sikre os, at vi anvender vores vilkår og betingelser korrekt.

For at kunne behandle dine personoplysninger på denne måde henholder vi os til følgende retsgrundlag:

  • Opfyldelse af en kontrakt: Vi skal bruge dine personoplysninger for at kunne opfylde de kontrakter, du indgår med os. Når du booker en bil, er vi fx nødt til at overføre dine bookingoplysninger til biludlejningsfirmaet for at sikre, at bilen er klar til dig.
  • Lovlige interesser: Vi kan bruge dine oplysninger til vores “lovlige interesser” (et udtryk, der dækker over aktiviteter, vi mener, er en vigtig del af en effektiv forretningsførelse – mens vi stadig respekterer dine rettigheder og overholder loven). Disse interesser kan fx være at give dig det mest relevante indhold på vores platforme, herunder afsendte e-mails og nyhedsbreve, forbedring og promovering af vores produkter og tjenester samt til administrative formål.
  • Samtykke: Vi skal i visse tilfælde have dit samtykke for at kunne bruge dine personoplysninger til fx direkte markedsføring. Du kan trække dit samtykke tilbage når som helst via vores portal for anmodninger fra den registrerede eller ved at sende en e-mail til datarights@rentalcars.com med “Persondatabeskyttelse” i emnelinjen.
  • Hvilke tredjeparter deler vi dine personoplysninger med – og hvorfor?

    De tjenester, vi leverer, er afhængige af en række samarbejdspartnere, som vi under visse omstændigheder kan dele dine personoplysninger med. I de fleste tilfælde videregiver vi blot dine bookingoplysninger til de samarbejdspartnere, der hjælper os med at levere den ønskede tjeneste. Vi deler også dine oplysninger med andre tredjeparter, som kan omfatte udbydere af betalingstjenester, annonceringspartnere, Rentalcars.coms datterselskaber og andre selskaber i Booking Holdings Inc. og – i nogle tilfælde – myndighederne. Dette er de primære årsager til, at vi muligvis deler dine personoplysninger. Vil du vide mere?

    Hvilke tredjeparter deler vi dine personoplysninger med – og hvorfor?

    • Det eller de firmaer, der leverer din udlejningsbil og/eller relaterede produkter og tjenester: For at kunne foretage din booking er vi nødt til at sende de relevante oplysninger til det eller de firmaer, der leverer bilen og/eller andre relaterede produkter (herunder forsikring), du har anmodet om. Disse oplysninger kan omfatte navn, alder, kontaktoplysninger (e-mail, adresse og telefonnummer), fødselsdato og -sted, pasoplysninger, kørekortsoplysninger og eventuelle præferencer, du har angivet under din booking. Hvis der opstår en tvist vedrørende din booking eller forsikringsdækning eller et andet problem i forbindelse med kundeservice, kan det være nødvendigt at videregive visse oplysninger om bookingprocessen og selve tvisten til biludlejningsfirmaet. Dette kan omfatte en kopi af din bookingbekræftelse som bevis på, at en booking er blevet foretaget, samt alle oplysninger, der er relevante for din klage. Vær opmærksom på, at oplysninger, som du giver direkte til det firma, der leverer udlejningsbilen og/eller relaterede produkter, gemmes og anvendes i henhold til dette firmas erklæring om persondatabeskyttelse samt vilkår og betingelser.
    • Vores samarbejdspartnere: Vi har samarbejdspartnere over hele verden. Nogle af vores partnere tilbyder eller annoncerer for vores tjenester og hjælper vores andre samarbejdspartnere med at tilbyde og annoncere for deres respektive rejserelaterede tjenester (herunder forsikring). Disse samarbejdspartnere kan også inkludere koncernselskabet Booking Holdings Inc., der omfatter Rentalcars.com og vores søsterselskaber (Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK og OpenTable). Dette kan medføre, at deres tjenester integreres på vores platforme. Når du foretager en booking på en af vores samarbejdspartneres platforme, videresender de nogle af de personoplysninger, du har givet dem, til os. Ligeledes kan vi også videregive nogle af personoplysningerne vedrørende din booking til vores samarbejdspartnere. Det kan fx være med henblik på at hjælpe dem med at analysere deres aktiviteter eller hjælpe dem med at administrere deres loyalitetsprogrammer. Vi kan også videregive dine oplysninger, så vores samarbejdspartnere kan sende dig materiale om fx særtilbud eller kampagner. Dette vil dog udelukkende ske med dit samtykke. Hvis samarbejdspartneren tilbyder support via kundeservice, videregiver vi de bookingoplysninger, partneren skal bruge for at kunne levere den ønskede support. I ovenstående tilfælde vil behandlingen af dine personoplysninger blive reguleret i henhold til den enkelte samarbejdspartners erklæring om persondatabeskyttelse. Når du foretager en booking på en samarbejdspartners websted, bør du bruge tid på at læse dennes erklæring om persondatabeskyttelse for at være orienteret om, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet. Når du køber et produkt eller en tjeneste, som leveres af en af vores samarbejdspartnere, videregiver vi alle nødvendige og relevante oplysninger, som denne partner skal bruge til dette formål. Vi kan også udveksle oplysninger om vores brugere med samarbejdspartnere med henblik på registrering og forebyggelse af bedrageri, men kun hvis det er strengt nødvendigt.
    • Booking Holdings Inc.: Her kan du læse hvordan vi deler dine personoplysninger med andre selskaber i Booking Holdings Inc.
    • Kompetente myndigheder: Vi kan dele dine personoplysninger med offentlige myndigheder eller tilsynsinstanser, hvis dette er lovpligtigt (eller påbudt af en bestemmelse med retsvirkning). Dette omfatter retskendelser, stævninger og andre kendelser som følge af juridiske procedurer og politiundersøgelser. Vi kan også videregive dine personoplysninger med henblik på forebyggelse eller registrering af bedrageri og andre kriminelle handlinger eller retsforfølgning for samme, skulle dette være strengt nødvendigt. Ydermere kan det blive nødvendigt at videregive personoplysninger til kompetente myndigheder for at beskytte og værne om vores rettigheder eller aktiver eller vores samarbejdspartneres rettigheder eller aktiver.
    • Tredjepartstjenesteudbydere: Vi kan bruge tredjepartstjenesteudbydere til at behandle dine personoplysninger på vores vegne og til at understøtte leveringen af vores tjenester. Vi kan for eksempel bruge dem til at kontakte dig, til at videregive bookingoplysninger på vores vegne til det firma, der leverer tjenesten, eller til at administrere visse aspekter af vores websted, callcentre eller markedsføringsaktiviteter. Vi kan også bruge tredjepartstjenesteudbydere til markedsundersøgelser og registrering af svindel, herunder screeningtjenester til forebyggelse af svindel. Disse tredjeparter er bundet af fortrolighedsklausuler og må derfor ikke bruge dine personoplysninger til andre formål.
    • Annonceringspartnere: Vi kan dele din e-mailadresse og andre personoplysninger med eksterne annonceringspartnere for at sikre os, at du får vist relevante annoncer, når vi markedsfører vores tjenester via vores eksterne samarbejdspartnere. Vi arbejder desuden sammen med eksterne annonceringsnetværk for at markedsføre tjenester på andre platforme og med eksterne leverandører, der hjælper os med at analysere vores egne data. Alle disse tredjeparter vil være bundet af fortrolighedsaftaler og må derfor ikke bruge dine personoplysninger til andre formål. Hvis du vil have flere oplysninger om tilpassede annoncer og dine valg, kan du læse “Hvordan og hvorfor anvender vi disse teknologier?” og “Valget er dit: tilmelding eller framelding” i vores erklæring om cookies.
    • Udbydere af betalingstjenester og andre finansieringsinstitutter: Vi samarbejder desuden med tredjepartsudbydere af betalingstjenester for at arrangere betaling eller betalingsgarantier. Hvis du (eller indehaveren af det betalingskort, der blev brugt til at foretage bookingen) anmoder om en tilbageførsel, kan vi være nødt til at dele visse bookingoplysninger med udbyderen af betalingstjenesten og det relevante pengeinstitut. Dette kan omfatte en kopi af din bookingbekræftelse eller den IP-adresse, hvorfra bookingen blev foretaget. Vi kan også dele oplysninger med relevante pengeinstitutter, hvis vi finder det nødvendigt for at registrere og forebygge bedrageri.

    Hvordan deles dine personoplysninger mellem selskaberne i Booking Holdings Inc.?

    Rentalcars.com er en del af Booking Holdings Inc. Du kan finde flere oplysninger på https://www.bookingholdings.com/.

    Vi kan modtage personlysninger om dig fra andre selskaber i Booking Holdings Inc. eller dele dine personlysninger med dem til følgende formål:

    1. Levering af tjenester (herunder gennemførelse, administrering af bookinger eller håndtering af betalinger)
    2. Levering af kundeservice
    3. Registrering, forebyggelse og efterforskning af svindel, andre ulovlige aktiviteter og brud på datasikkerheden
    4. Analyser og produktforbedringer
    5. Udsendelse af personlige tilbud eller marketing med dit samtykke eller i overensstemmelse med gældende lovgivning
    6. Overholdelse af gældende lovgivning.

    For så vidt angår formål A til E henholder vi os til vores berettigede interesse i at dele og modtage personoplysninger. For eksempel arbejder vi tæt sammen med Booking.com om at tilbyde overnatning og oplevelser til vores kunder, og alle selskaber i Booking Holdings Inc. kan have brug for at udveksle personoplysninger om kunder for at sikre at de beskytter alle brugere mod svindel på sine platforme.

    For så vidt angår formål F henholder vi os, hvor det er relevant, til vores juridiske forpligtelser (f.eks. opfyldelse af lovlige anmodninger fra politi og myndigheder).

    Hvordan bruger vi mobilenheder?

    Vi tilbyder gratis apps til en række mobilenheder og versioner af vores almindelige websted, der er blevet optimeret til søgning på mobiltelefoner og tablets. De indsamler og behandler dine personoplysninger omtrent på samme måde, som vores andre platforme gør, og de giver dig også mulighed for at finde lokale udlejningsbiler baseret på din aktuelle placering. Vil du vide mere?

    Hvordan bruger vi mobilenheder?

    Med dit samtykke kan vi sende pushmeddelelser direkte til din mobilenhed, så du ikke går glip af vigtige oplysninger om din booking. Og hvis du giver os adgang til din enheds placering eller kontaktoplysninger, kan vi levere ekstra tjenester, hvis du anmoder om dem. Du kan finde yderligere vejledning om tilladelse af pushmeddelelser og adgangstilladelse til disse oplysninger i din mobilenhed.

    Vi kan anvende sporing på tværs af enheder for at give dig en bedre service og mere relevant markedsføring. Dette betyder bare, at vi ser på den måde, hvorpå du bruger vores platforme på mere end én enhed: Vi kan fx kombinere oplysninger fra din mobiltelefon og din hjemmecomputer. Vi vil muligvis bruge cookies til dette formål (du kan finde flere oplysninger om cookies og lignende teknologier under vores erklæring om cookies).

    For at sikre os, at du finder de tilbud, der sandsynligvis er mest relevante for dig, ser vi på de søgninger, du foretager dig, og de tjenester, du booker på flere enheder, når først du har logget på din brugerkonto. Hvis du gerne vil frabede dig disse tiltag, skal du blot logge ud, inden du foretager en videre søgning, eller afmelde dig vores nyhedsbrev.

    Når du bruger en enhed, kan sporing på tværs af enheder også betyde, at du kan få vist tilpassede annoncer fra mange forskellige firmaer baseret på dine aktiviteter på tilknyttede enheder. NAI (Network Advertising Initiative) bør forhindre, at dette sker, hvis du fravælger NAI’s adfærdsbaserede annonceringsprogram (du kan finde et link til dette i vores erklæring om cookies under “Valget er dit: framelding eller tilmelding”). Bemærk: Du forhindrer ikke denne aktivitet ved at blot at logge af din brugerkonto.

    Hvilke sikkerhedsprocedurer implementerer vi for at beskytte dine personoplysninger?

    Vores forretningssystemer og -procedurer sikrer, at alle rimelige foranstaltninger er på plads for at beskytte dine personoplysninger og sikre dem mod misbrug eller uautoriseret adgang i overensstemmelse med britiske og europæiske databeskyttelseslove. Vi har også specifikke sikkerhedsprocedurer og -restriktioner (både tekniske og fysiske), som begrænser adgangen til og brug af de personoplysninger, vi måtte være i besiddelse af. Kun autoriseret personale har adgang til personoplysninger – og ansatte må kun tilgå oplysningerne af specifikke, autoriserede årsager.

    Hvordan behandler vi børns personoplysninger?

    Vores tjenester er ikke tilgængelige for børn under 18 år, og vi forbeholder vi os retten til at slette alle oplysninger, vi måtte komme i besiddelse af, fra et barn under denne alder. Vi kan dog under visse omstændigheder komme i besiddelse af oplysninger vedrørende et barn, som fx et forsikringskrav eller en tvist vedrørende vores kundeservice. Skulle dette ske, indsamler og bruger vi kun disse oplysninger med tilladelse fra barnets forælder eller værge.

    Hvordan kan du kontrollere de personoplysninger, du har givet os?

    Du har med visse juridiske undtagelser ret til at få adgang til, rette eller slette de personoplysninger, vi opbevarer om dig, samt gøre indsigelse mod, at vi behandler disse personoplysninger. Du kan benytte dig af vores portal for anmodninger fra den registrerede, hvis du vil gøre brug af en af disse rettigheder. Skulle dette ske, beder vi dig om yderligere oplysninger for at få bekræftet din identitet, så vi kan holde dine oplysninger sikre, og vi vil behandle anmodningen i overensstemmelse med gældende britiske databeskyttelseslove. Du kan til enhver tid opdatere eller slette din brugerkonto ved at logge ind på vores websted.

    Når du foretager en booking eller anmoder om et tilbud, vil vi spørge dig, om du ønsker at modtage markedsføring fra os via e-mail. Du kan til enhver tid fravælge dette ved at klikke på afmeldingslinket i en af disse e-mails eller ved at opdatere e-mailindstillingerne for din brugerkonto.

    Hvem er ansvarlig for behandlingen af personoplysninger på vores platforme?

    Traveljigsaw Limited (binavn Rentalcars.com) kontrollerer behandlingen af personoplysninger på firmaets platforme. Traveljigsaw Limited er et anpartsselskab, der er stiftet i henhold til britisk lovgivning og har adresse på 35 Fountain Street, Manchester, M2 2AN, England. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores praksis eller denne erklæring om databeskyttelse, bedes du sende os en e-mail med “Persondatabeskyttelse” i emnelinjen til dataprotectionofficer@rentalcars.com, hvorefter vi vender tilbage til dig. Vi sidder altid klar til at drøfte persondatabeskyttelse med vores kunder.

    ERKLÆRING OM BESKYTTELSE AF PERSONLIGE OPLYSNINGER FRA TRAVELJIGSAW INSURANCE LIMITED