Tietosuojaseloste

Tämä tietosuojaseloste kertoo, miten keräämme, käytämme ja suojelemme sinua koskevia tietoja. Se kertoo myös, miten voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää aiheesta. Vastaamme kysymyksiisi mielellämme. Jos haluat tietää, miten käytämme evästeitä ja vastaavia tekniikoita, tutustu evästekäytäntöömme.

Voimme päivittää tätä selostetta aika ajoin, joten käythän ajoittain tarkistamassa, ovatko käytännöt muuttuneet.

Tarjoamme omien verkkosivustojemme, mobiilisovellusten, sähköpostiviestien ja tekstiviestien (alustojen) kautta erilaisia autonvuokraukseen liittyviä palveluita verkossa, esimerkiksi vakuutustuotteita ja -palveluita. Tarjoamme palveluitamme myös yhteistyökumppaniemme verkkosivujen, sosiaalisen median ja muiden alustojen kautta. Tämä seloste koskee kaikkia henkilötietoja, jotka keräämme palveluiden tarjoamisen yhteydessä tai kun otat meihin yhteyttä sähköpostitse tai chatin, puhelimen tai postin välityksellä.

Liikekumppaneidemme tulisi lukea myös yksityisyydensuoja- ja evästekäytäntömme liikekumppaneille ymmärtääkseen, miten henkilötietoja käsitellään osana yhteistyökumppanuuttamme.

Antamasi henkilötiedot

Tarvitsemme sinulta tiettyjä tietoja, jotta voit tehdä varauksen tai pyytää tarjouksen. Kummassakin tapauksessa pyydämme sinulta tarvitsemamme tiedot, jotta voimme antaa sinulle mitä haluat. Pyydämme sinua kertomaan ihan tavallisia tietoja, kuten nimesi, ikäsi, syntymäaikasi ja -paikkasi sekä yhteystietosi (sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero). Saatamme myös kysyä tietoja passistasi, henkilökortistasi ja ajokortistasi – sekä kanta-asiakasohjelmasi numeroa ja maksutietojasi.

Lisäksi keräämme tietoja tietokoneeltasi, kun käytät alustojamme, vaikka et tekisi varausta. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi IP-osoite, käyttämäsi selain ja kieliasetukset. On myös tilanteita, joissa saamme tietoja kolmansilta osapuolilta tai keräämme muita tietoja automaattisesti. Tämä on yleiskuva keräämistämme tiedoista. Haluatko tietää enemmän?

Antamasi henkilötiedot

Säilytämme ja käytämme antamiasi tietoja. Kun teet varauksen, tarvitsemme ainakin nimesi, sähköpostiosoitteesi ja maksutietosi. Voimme myös kysyä kotiosoitteesi, puhelinnumerosi ja syntymäpäiväsi sekä mahdollisten muiden kuljettajien nimet.

Jos otat meihin yhteyttä (esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta), keräämme sinulta tietoja myös yhteydenoton aikana.

Varauksesi jälkeen voimme pyytää sinulta palautetta, jonka avulla voimme parantaa palveluitamme ja auttaa tulevia asiakkaita saamaan täsmälleen mitä he etsivät.

Saatat antaa meille tietoja myös muilla tavoilla. Jos esimerkiksi selaat palveluitamme mobiililaitteellasi, voit jakaa nykyisen sijaintisi kanssamme, jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen palvelun. Asioiden helpottamiseksi voit myös avata käyttäjätilin, jossa voit tarkastella ja hallita varauksiasi ja jonne voit tallentaa henkilökohtaiset asetukset sekä passisi ja ajokorttisi tiedot. Tili myös helpottaa tulevien varausten tekemistä.

Muiden ihmisten henkilötiedot, joita annat meille

Voit lisätä varaukseen toisen kuljettajan tai tehdä varauksen jonkun toisen henkilön, esimerkiksi ystävän, perheenjäsenen tai kollegan puolesta. Varmista näissä tilanteissa, että kyseinen henkilö tietää, että annat meille hänen tietojaan ja hyväksyy henkilötietojen käsittelyperiaatteemme (jotka on kuvattu tässä selosteessa). Tämä on sinun vastuullasi.

Automaattisesti kerätyt henkilötiedot

Kun teet varauksen, tallennamme käyttämäsi alustan tiedot sekä sen, miten päädyit alustallemme (jos tulit esimerkiksi toiselta sivustolta).

Vaikka et tekisikään varausta, voimme automaattisesti kerätä joitakin tietoja, kun vierailet alustoillamme – esimerkiksi IP-osoitteesi, sivut, joilla olet vieraillut, käyttämäsi selain ja napsautustiedot. Voimme myös kerätä tietoja tietokoneesi käyttöjärjestelmästä, sen sovellusversiosta, kieliasetuksista, laitekohtaisista asetuksista ja ominaisuuksista sekä laitteesi tunnistetiedoista.

Jos käytät mobiililaitetta, voimme myös kerätä sijaintitietoja. Voimme analysoida ja käsitellä mobiililaitteelle asennettujen sovellusten perustietoja (esim. nimi, kuvaus ja tyyppi).

Henkilötiedot, jotka saamme muilta yrityksiltä

Voimme saada tietoja sinusta myös sosiaalisen median kanavista, yhteistyökumppaneiltamme, Rentalcars.com-konsernin tytäryhtiöiltä, Booking Holdings Inc. -konsernin tytäryhtiöiltä (katso lisätietoja täältä) ja muilta kolmansilta osapuolilta. Esimerkiksi:

  • Teemme yhteistyötä muiden yritysten kanssa voidaksemme tarjota asiakkaillemme palveluja myös muilla alustoilla. Kun teet varauksen jollakin näistä alustoista, voimme jakaa henkilötietosi yhteistyökumppaneillemme, ja ne voivat jakaa henkilötietosi meille.
  • Myös yritykset, jotka tarjoavat palvelut, jotka varasit alustamme kautta, saattavat joutua lähettämään meille tietoja sinusta – esimerkiksi jos varauksesi johtaa korvausvaatimukseen tai asiakaspalveluriitaan.
  • Yhteistyökumppanimme voivat myös lähettää meille tietoja, joiden avulla osaamme näyttää sinulle osuvampia mainoksia.

Voimme yhdistää mitkä tahansa näistä tiedoista tietoihin, jotka annat meille suoraan.

Lisätietoa on kohdassa ”Miksi keräämme ja käytämme henkilötietojasi?”

Miksi keräämme ja käytämme henkilötietojasi?

Pyydämme henkilötietojasi, jotta voimme varata sinulle auton (ja muut tarvitsemasi tuotteet tai palvelut) ja varmistaa, että saat parhaan mahdollisen palvelun. Tietojen avulla myös otamme sinuun yhteyttä ja kerromme uusimmista tarjouksistamme ja erikoistarjouksistamme. Nämä ovat tärkeimmät syymme kerätä henkilötietoja, mutta näiden lisäksi on myös muita syitä. Haluatko tietää enemmän?

Miksi keräämme ja käytämme henkilötietojasi?

Voimme käyttää henkilötietojasi seuraavilla tavoilla:

  1. Varaukset: Ensisijaisesti käytämme henkilötietojasi varauksesi tekemiseen ja hallinnoimiseen sekä tarvittavien tietojen välittämiseen yritykselle, joka tarjoaa vuokra-auton (tai muun tuotteen tai palvelun, kuten vakuutuksen). Tähän sisältyy myös varaukseesi liittyvä viestintä, kuten vahvistus-, muokkaus- ja muistutusviestien lähettäminen.
  2. Asiakaspalvelu: Tarjoamme kansainvälistä asiakaspalvelua ympäri vuorokauden yli 40 kielellä. Kansainväliset asiakaspalvelutiimiimme tarvitsevat tietosi, jotta he voivat auttaa sinua esimerkiksi tekemään varauksen tai vastaamaan mahdollisiin kysymyksiisi ennen varausta, sen aikana tai sen jälkeen.
  3. Asiakasarvioinnit: Voimme käyttää yhteystietojasi lähettääksemme sinulle lyhyen kyselyn varauksestasi. Tämä auttaa meitä ymmärtämään ja parantamaan omia palveluitamme sekä ja yhteistyökumppaniemme tarjoamia palveluita.
  4. Käyttäjätili: Voit luoda käyttäjätilin alustoillemme helpottamaan asiointiasi. Käyttäjätilillä annat meille henkilötietojasi ja voit tehdä monia hyödyllisiä asioita. Voit hallita varauksiasi tai muita ostojasi, hyödyntää erikoistarjouksia sekä hallita omia asetuksiasi ja valintojasi. Tili myös helpottaa tulevien varausten tekemistä.
  5. Markkinointi: Käytämme henkilötietojasi myös markkinointiin, esimerkiksi seuraavilla tavalla:
    • Voimme lähettää sinulle postitse, puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä (riippuen antamistasi yhteystiedoista) uutisia, tietoa erikoistarjouksista, alennuksista ja päivityksistä sekä tarkempia tietoja tuotteistamme ja palveluistamme (tai konserniyritystemme tai yhteistyökumppaniemme tuotteista tai palveluista). Voit perua markkinointiviestit nopeasti, helposti ja milloin tahansa napsauttamalla sähköpostiviestissä olevaa peruutuslinkkiä tai käymällä rekisteröityjen portaalissa (Data Subject Request Portal).
    • Voimme ottaa sinuun yhteyttä puhelimella, sähköpostilla tai tekstiviestillä ja kertoa vakuutustuotteista, joita et ole sisällyttänyt varaukseen.
    • Näytämme sinulle osuvia tarjouksia alustoillamme tai kolmansien osapuolten verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.
    • Pyydämme sinua osallistumaan markkinointikampanjoihin (kuten suositteluohjelmiin tai kilpailuihin).
  6. Yhteydenpito kanssasi: Saatamme ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä myös muissa tilanteissa. Yhteydenottoon voi olla useita syitä, kuten:
    • Pyyntöjesi käsittely ja niihin vastaaminen
    • Muistutuksen lähettäminen kesken jääneestä varauksesta, jotta tiedämme, tarvitsetko apua. Mielestämme tämä on hyödyllinen lisäpalvelu, jonka avulla voit jatkaa varausta ilman, että sinun tarvitsee etsiä auto uudelleen tai täyttää kaikki varaustiedot alusta alkaen.
    • Kyselyn tai arviointipyynnön lähettäminen.
    • Muun varaukseen liittyvän materiaalin lähettäminen, esimerkiksi tiedon siitä, miten saat meihin (tai muuhun yritykseen) yhteyden, jos tarvitset apua varauksen aikana.
    • Edellisten varaustesi yhteenvedon lähettäminen.
    • Muut hallinnolliset asiat, kuten tietoturvavaroitukset, myös silloin, kun sinulla ei ole uusia varauksia tulossa.
  7. Markkinatutkimus: Voimme pyytää sinua osallistumaan markkinatutkimukseen. Henkilötietoja, joita annat meille osana tutkimusta, käytetään vain suostumuksellasi.
  8. Petosten havaitseminen ja ennaltaehkäisy: Jotta palvelumme olisi turvallista ja luotettavaa, käytämme henkilötietojasi petosten ja muiden laittomien tai ei-toivottujen toimintojen havaitsemiseen ja ehkäisemiseen. Voimme käyttää henkilötietoja myös riskinarviointiin ja turvallisuuden varmistamiseen, kuten käyttäjien ja varausten tarkistamiseen. Tämä tarkoittaa, että saatamme joskus joutua asettamaan varauksia pitoon.
  9. Palvelumme parantaminen: Analysoimme henkilötietoja, jotta voisimme parantaa verkkopalvelujen toimivuutta ja laatua sekä käyttäjäkokemusta ylipäätään. Pyrimme jatkuvasti tekemään alustojemme käytöstä helpompaa ja miellyttävämpää.
  10. Asiakasarvioinnit: Varauksesi jälkeen voimme pyytää sinua arvioimaan palvelumme tai kumppaniemme palvelun. Arviosi auttaa tulevia asiakkaita valitsemaan sopivimman palvelun ja yhteistyökumppaneitamme parantamaan palveluaan. Samalla kun lähetät arviosi hyväksyt, että arvio voidaan julkaista ehdoissamme kuvatulla tavalla. Voit tehdä arvostelun nimettömästi tai laittaa siihen vain etunimesi ja maasi.
  11. Puhelujen valvonta: Voimme nauhoittaa puhelut tai sallia muiden työntekijöidemme kuunnella niitä, mikä tukee sisäistä koulutustamme ja varmistaa, että palvelujemme laatu pysyy korkeana. Poistamme automaattisesti tallenteet tietyn ajan kuluttua, ellei meillä ole perusteltua syytä säilyttää niitä (jos esimerkiksi epäilemme, että niissä on näyttöä petoksesta).
  12. Oikeudelliset syyt: Tietyissä tapauksissa voimme joutua käyttämään henkilötietojasi oikeudellisten riitojen käsittelyssä ja ratkaisussa, lainmukaisissa selvityksissä, vaatimustenmukaisuuden vuoksi tai varmistaaksemme, että noudatamme ehtoja tarkasti.

Näissä tapauksissa henkilötietojesi käsittely perustuu seuraaviin oikeusperusteisiin:

  • Sopimuksen täytäntöönpano: Meidän on käytettävä henkilötietojasi, jotta voimme täyttää kanssasi tehtyjen sopimusten velvoitteet. Esimerkiksi kun varaat auton, meidän on siirrettävä varaustiedot vuokraamoon varmistaaksemme, että auto on valmiina.
  • Oikeutetut edut: Voimme käyttää tietojasi ”oikeutettujen etujemme” toteuttamiseen (oikeutetut edut tarkoittavat mitä tahansa, mikä on mielestämme olennaista liiketoimintamme kannalta – samalla kuitenkin turvaamme oikeutesi ja noudatamme lakia). Voimme esimerkiksi tarjota sinulle osuvampaa sisältöä alustoillamme, kuten sähköposteissa ja uutiskirjeissä, parantaa ja mainostaa tuotteitamme ja palveluitamme sekä käyttää tietoja hallinnollisiin tarkoituksiin.
  • Suostumus: Voimme joissakin tilanteissa pyytää sinulta suostumuksen käyttää henkilötietojasi esimerkiksi suoramarkkinointitarkoituksiin. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa rekisteröityjen portaalissamme tai lähettämällä osoitteeseen datarights@rentalcars.com sähköpostin, jonka otsikossa mainitaan sana ”Privacy”.
  • Minkä kolmansien osapuolten kanssa jaamme henkilötietosi ja miksi?

    Tarjoamiimme palveluihin liittyy useita eri yhteistyökumppaneita, ja tietyissä tilanteissa voimme jakaa henkilötietojasi heidän kanssaan. Yleensä vain siirrämme varaustietosi yhteistyökumppaneille, jotka auttavat meitä tarjoamaan pyytämäsi palvelun. Jaamme tietosi myös muiden kolmansien osapuolien kanssa, kuten maksupalveluntarjoajien, markkinointikumppaneiden, Rentalcars.com-konsernin tytäryhtiöiden, Booking Holdings Inc. -konsernin tytäryhtiöiden tai joissain tapauksissa viranomaisten kanssa. Nämä ovat yleisimmät tilanteet, joissa jaamme henkilötietojasi. Haluatko tietää lisää?

    Minkä kolmansien osapuolten kanssa jaamme henkilötietosi ja miksi?

    • Autonvuokrausta ja siihen liittyviä tuotteita ja palveluita tarjoava yritys tai yritykset: Jotta saamme tehtyä varauksesi, meidän on lähetettävä asiaankuuluvat tiedot yritykselle, joka toimittaa auton ja muut siihen liittyvät tuotteet (kuten vakuutukset) pyyntösi mukaisesti. Näihin tietoihin voivat sisältyä nimesi, ikäsi, yhteystietosi (sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero), syntymäaikasi ja -paikkasi, tiedot passistasi tai ajokortistasi sekä valinnat, jotka teit varauksen yhteydessä. Jos varaukseesi, vakuutusturvaasi tai muuhun asiakaspalveluun liittyen syntyy riitoja, saatamme joutua antamaan vuokraavalle yritykselle tietoja varausprosessista sekä itse riita-asiasta. Tiedot voivat sisältää kopion varausvahvistuksesta, josta käy toteen, että varaus on todella tehty, sekä kaikki valitukseesi liittyvät tiedot. Huomaathan, että kaikki tiedot, jotka toimitat suoraan yrityksille, jotka toimittavat autosi ja siihen liittyvät tuotteet, säilytetään ja niitä käytetään yritysten omien tietosuojaselosteiden ja ehtojen mukaisesti.
    • Yhteistyökumppanimme: Teemme yhteistyötä eri puolilla maailmaa toimivien yritysten kanssa. Jotkut yhteistyökumppaneistamme tarjoavat tai mainostavat palveluitamme sekä auttavat muita kumppaneitamme tarjoamaan ja mainostamaan omia matkustukseen liittyviä palveluitaan (kuten vakuutuksia). Tällaisia ovat esimerkiksi Booking Holdings Inc. -konserni, johon Rentalcars.com ja sen sisaryritykset (Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK ja OpenTable) kuuluvat. Tämä voi tarkoittaa, että näiden yritysten palvelut on integroitu alustoihimme. Kun teet varauksen jollakin yhteistyökumppanimme alustoista, ne lähettävät meille osan henkilötiedoista, jotka olet antanut niille. Myös me voimme lähettää yhteistyökumppaneillemme joitakin varaukseesi liittyviä henkilötietoja. Tietojen avulla ne voivat esimerkiksi analysoida liiketoimintaansa tai ylläpitää kanta-asiakasohjelmiaan. Tietojen käytön tarkoitus voi myös olla esimerkiksi erikoistarjousten lähettäminen, jos olet antanut suostumuksesi tähän. Asiakastuen tarjoavalle yhteistyökumppanille lähetämme varauksesi tiedot, jotka se tarvitsee tuen järjestämiseksi. Kaikissa näissä tapauksissa henkilötietojesi käsittelyyn sovelletaan yhteistyökumppanien tietosuojaselosteita. Kun teet varauksen liikekumppanin verkkosivustolla, muistathan lukea heidän tietosuojaselosteensa, josta selviää, miten he käsittelevät henkilötietojasi. Kun ostat jonkin yhteistyökumppanimme tarjoaman tuotteen tai palvelun, lähetämme sille palvelun tai tuotteen toimittamisessa tarvittavat henkilötiedot. Voimme myös jakaa käyttäjiemme tietoja yhteistyökumppaniemme kesken petosten havaitsemiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi, jos se on ehdottoman välttämätöntä.
    • Booking Holdings, Inc. -konserni: Katso täältä, miten voimme jakaa henkilötietojasi Booking Holdings Inc. -konsernin kanssa.
    • Toimivaltaiset viranomaiset: Voimme jakaa henkilötietosi viranomaisille tai tutkintaviranomaisille, jos se on tarpeen lain (tai minkä tahansa lainvoimaisen määräyksen) nojalla. Tällaisia ovat esimerkiksi tuomioistuimen päätökset, haasteet sekä oikeusprosesseista ja rikostutkinnoista johtuvat määräykset. Voimme myös luovuttaa henkilötietosi, jos se on ehdottoman välttämätöntä petosten ja muiden rikosten ehkäisemiseksi, havaitsemiseksi tai syytteiden nostamiseksi. Saatamme myös joutua luovuttamaan henkilötietojasi toimivaltaisille viranomaisille oikeuksiemme tai omaisuutemme tai yhteistyökumppaneidemme oikeuksien tai omaisuuden turvaamiseksi.
    • Sivulliset palveluntarjoajat: Voimme käyttää sivullisia palveluntarjoajia käsittelemään henkilötietojasi puolestamme ja auttamaan palveluidemme tarjoamisessa. Ne voivat esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä, lähettää varaustietosi puolestamme palvelun tarjoavalle yritykselle tai hallinnoida sivuston osa-alueita, puhelinkeskuksia tai markkinointitoimia. Voimme käyttää sivullisia palveluntarjoajia myös markkinatutkimukseen sekä petosten havaitsemiseen ja ennaltaehkäisyyn petostentorjunnan seulontapalvelut mukaan lukien. Näitä kolmansia osapuolia sitovat salassapitolausekkeet, eivätkä ne saa käyttää henkilötietojasi muihin tarkoituksiin.
    • Mainostajat: Voimme jakaa sähköpostiosoitteesi ja muita henkilötietojasi ulkoisten mainostajien kanssa. Näin varmistamme, että mainokset, jotka näet kun markkinoimme palveluitamme yhteistyökumppaniemme kautta, ovat osuvia. Teemme myös yhteistyötä ulkoisten mainosverkostojen kanssa markkinoidaksemme palveluitamme muilla alustoilla ja ulkoisten toimittajien kanssa omien tietojemme analysointia varten. Salassapitosopimukset sitovat kaikkia näitä kolmansia osapuolia, eivätkä ne saa käyttää henkilötietojasi muihin tarkoituksiin. Lisätietoja kohdennetuista mainoksista ja valinnoista on kohdissa ”Miten ja miksi käytämme näitä tekniikoita?” ja ”Sinä valitset: liittyminen ja poistuminen” evästelausunnossamme.
    • Maksupalvelujen tarjoajat ja muut rahoituslaitokset: Teemme myös yhteistyötä ulkoisten maksupalvelujen tarjoajien kanssa maksujen ja maksutakuun järjestämiseksi. Jos pyydät (tai varauksen tekemiseen käytetyn pankkikortin haltija pyytää) maksun palautusta, saatamme joutua jakamaan joitakin varaustietoja maksupalvelujen tarjoajan ja asianomaisen rahoituslaitoksen kanssa. Näihin voivat sisältyä kopio varausvahvistuksesta tai IP-osoite, josta varaus tehtiin. Voimme myös jakaa tietoja asianomaisten rahoituslaitosten kanssa, jos pidämme sitä tarpeellisena petosten havaitsemiseksi ja ehkäisemiseksi.

    Miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä?

    Rentalcars.com on osa Booking Holdings Inc. -konsernia. Lue lisää osoitteesta https://www.bookingholdings.com/.

    Voimme saada henkilötietojasi muilta Booking Holdings Inc. -konsernin yrityksiltä tai jakaa henkilötietojasi niiden kanssa seuraavissa tilanteissa:

    1. palveluiden tarjoaminen (mukaan lukien varausten teko ja hallinnointi sekä maksujen käsittely);
    2. asiakaspalvelun tarjoaminen;
    3. petosten sekä muiden laittomien toimien ja tietovuotojen havaitseminen, ennaltaehkäisy ja tutkinta;
    4. analytiikka ja tuotekehitys;
    5. sinulle kohdennettujen tarjousten tai markkinointiviestien lähettäminen suostumuksellasi tai muuten sovellettavan lain puitteissa;
    6. sovellettavien lakien noudattamisen varmistaminen.

    Kohdissa A–E kuvatuissa tilanteissa perustana on se, että henkilötietojen jakaminen ja vastaanottaminen on oikeutetun etumme mukaista. Teemme esimerkiksi läheistä yhteistyötä Booking.comin kanssa voidaksemme tarjota asiakkaillemme majoitus- ja nähtävyyspalveluita, ja kaikkien Booking Holdings Inc. -konsernin yritysten on ehkä vaihdettava asiakkaiden henkilötietoja varmistaakseen, että kaikki käyttäjät on suojattu vilpilliseltä toiminnalta yritysryhmän verkkoalustoilla.

    Tilanteen F kohdalla perustana on myös soveltuvissa kohdin oikeudellisten velvoitteiden noudattaminen (kuten lainvalvontaviranomaisten laillisten pyyntöjen täyttäminen).

    Kuinka käytämme mobiililaitteita?

    Tarjoamme ilmaisia sovelluksia monille eri mobiililaitteille, ja perusverkkosivustomme on saatavilla mobiili- ja tablet-laitteille optimoituina versioina. Ne keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi samalla tavoin kuin muutkin alustamme, ja niiden avulla voit myös etsiä vuokra-autoja lähistöltäsi sijaintisi perusteella. Haluatko tietää enemmän?

    Kuinka käytämme mobiililaitteita?

    Voimme lähettää push-ilmoituksia suoraan mobiililaitteellesi, jotta saat kaikki tärkeät tiedot varauksestasi, jos hyväksyt push-ilmoitukset. Jos annat meidän käyttää laitteesi sijaintia tai yhteystietoja, voimme tarjota pyytäessäsi lisäpalveluja. Mobiililaitteessasi on ohjeita push-ilmoitusten sallimisesta ja tätä koskevien tietojen käyttöoikeuden antamisesta.

    Saat parempaa palvelua ja osuvampia markkinointisisältöjä, jos sallit niin sanotun laitteidenvälisen seurannan. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraamme, miten käytät alustojamme eri laitteilla. Voimme esimerkiksi yhdistää tietoja matkapuhelimestasi ja kotitietokoneestasi. Seurantaan voi liittyä tai olla liittymättä evästeiden käyttöä (lisätietoja evästeistä ja vastaavista tekniikoista on evästelausunnossamme).

    Varmistaaksemme, että saat uutiskirjeessä sinua kiinnostavia tarjouksia, käymme läpi tekemäsi haut ja varaamasi palvelut eri laitteilla käyttäjätilillesi kirjautuneena. Jos et halua meidän tekevän näin, kirjaudu ulos tililtäsi ennen selaamista tai peru uutiskirjeemme.

    Laitteiden välinen seuranta voi myös tarkoittaa, että kun käytät yhtä laitetta, saatat nähdä kohdennettua mainontaa useilta eri yrityksiltä sen perusteella, mitä olet tehnyt muilla laitteilla. Voit estää tämän poistamalla verkkomainontaa koskevan Network Advertising Initiative (NAI) -ohjelman pois käytöstä (linkki ohjelmaan on evästelausunnossamme kohdassa ”Sinä valitset: liittyminen ja poistuminen”). Huom: Tietojen jakamista ei estä se, että vain kirjaudut ulos käyttäjätililtäsi.

    Mitä menetelmiä käytämme henkilötietojesi suojaamiseen?

    Liiketoimintajärjestelmämme ja -käytäntöjemme avulla voimme toteuttaa kaikki kohtuulliset toimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi ja suojelemiseksi kaikilta väärinkäytöksiltä tai luvattomalta käytöltä Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan tietosuojalakien mukaisesti. Meillä on myös erityisiä turvallisuuskäytäntöjä ja rajoituksia (sekä teknisiä että fyysisiä), jotka rajoittavat kaikkien hallinnoimiemme henkilötietojen käyttöä ja käsittelyä. Ainoastaan valtuutetut työntekijät saavat käyttää henkilötietoja – ja hekin voivat tehdä sen vain tietyistä perustelluista syistä.

    Miten käsittelemme alaikäisten henkilötietoja?

    Emme tarjoa palveluja alle 18-vuotiaille ja pidätämme oikeuden poistaa kaikki tiedot, joita voimme saada tätä nuoremmilta henkilöiltä. Saatamme saada alaikäisten tietoja tietyissä tilanteissa, kuten vakuutushakemuksen tai asiakaspalveluun liittyvän riidan yhteydessä. Jos näin tapahtuu, keräämme ja käytämme näitä tietoja vain lapsen vanhemman tai huoltajan suostumuksella.

    Miten voit itse hallita antamiasi henkilötietoja?

    Sinulla on oikeus tiettyjä lakisääteisiä poikkeuksia lukuun ottamatta nähdä, korjata tai poistaa henkilötietojasi, joita säilytämme sinusta, sekä vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Voit käyttää oikeuksiasi rekisteröityjen portaalissamme. Jos teet näin, pyydämme lisätietoja, joilla varmistamme henkilöllisyytesi ja suojaamme tietosi, ja käsittelemme pyyntösi sovellettavan Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Voit päivittää tai poistaa käyttäjätilisi milloin tahansa kirjautumalla sisään sivustollamme.

    Kun teet varauksen tai pyydät tarjousta, kysymme, haluatko saada meiltä markkinointiviestejä sähköpostiisi. Voit poistua postituslistalta milloin tahansa napsauttamalla missä tahansa sähköpostiviestissä olevaa peruutuslinkkiä tai päivittämällä sähköpostiasetuksia käyttäjätililläsi.

    Kuka on vastuussa alustoillamme tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä?

    TravelJigsaw Limited (joka tekee kauppaa nimellä Rentalcars.com) valvoo henkilötietojen käsittelyä alustoillaan. TravelJigsaw Limited on Yhdistyneen kuningaskunnan lainsäädännön mukaan perustettu yksityinen osakeyhtiö, jonka osoite on 35 Fountain Street, Manchester, M2 2AN. Jos sinulla on käytäntöihimme tai tähän tietosuojaselosteeseen liittyviä kysymyksiä, epäselvyyksiä tai kommentteja, lähetä osoitteeseen dataprotectionofficer@rentalcars.com sähköposti, jonka osoiterivillä on sana ”Privacy”, niin palaamme pian asiaan. Olemme aina valmiita keskustelemaan yksityisyyden suojasta.

    TIETOSUOJALAUSUNTO: TRAVELJIGSAW INSURANCE LIMITED