Les våre vilkår og betingelser

Rentalcars.com er et firmanavn for Booking.com Transport Limited, som er et aksjeselskap registrert i England og Wales (nr. 05179829) med offisiell adresse 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA, Storbritannia. Disse vilkårene, sammen med våre retningslinjer for personvern og retningslinjer for informasjonskapsler, utgjør vår avtale med deg for tjenestene vi leverer ved å tilrettelegge for billeie. For å unngå tvil viser «du» og «deg» til hovedsjåføren, personen som betaler for leiebilen og/eller personen som gjennomfører bestillingen. Vær oppmerksom på at selv om «du» og «deg» kan vise til mer enn en person, da vi inngår kontrakt med alle parter, kan vi kun diskutere en bekreftet bestilling med hovedsjåføren. Disse omtales kollektivt som «vilkårene våre». Disse vilkårene skal gjelde for alle kontrakter for levering av våre tjenester, og ekskluderer alle andre vilkår. Ingen handlinger fra Rentalcars.com skal utgjøre godkjenning av noen andre vilkår. Godtakelse av tjenestene eller en signatur på en avtale skal regnes som avgjørende bevis på at du godtar disse vilkårene. Vi kan endre vilkårene fra tid til annen, og vi anbefaler at du sjekker nettstedet for å vurdere eventuelle endringer av vilkårene som gjelder deg. Din leie av en bil er underlagt bilutleieselskapets vilkår for billeie samt det relevante lovverket i landet og/eller delstaten der utleien finner sted. Individuelle begrensninger kan også gjelde for din billeie.

Du vil motta en bil enten direkte fra oss eller fra en agent. Vår rolle er avhengig av vårt forhold til bilutleieselskapet.

Disse vilkårene gjelder for alle bestillinger du legger inn hos oss eller gjennom dette nettstedet, så du bør sørge for at du er oppmerksom på innholdet i dem. Både våre vilkår og vilkårene til bilutleieselskapene vi samarbeider med, inneholder noen ansvarsfraskrivelser og -begrensninger.

Bestillingen din på dette nettstedet avhenger av at du godtar vilkårene våre. Hvis du ikke godtar noen del av dem, skal du ikke fullføre bestillingen. Ved å bekrefte at du ønsker å bestille en bil gjennom dette nettstedet, indikerer du at du har lest og forstått og godtar vilkårene våre. Hvis det er noen del av vilkårene du ikke riktig forstår eller hvis du har et spørsmål om bilutleie eller noe annet produkt, kan du ta kontakt med oss.

Bestillingsbekreftelse og betaling
I de fleste tilfeller vil vi bekrefte bestillingen din umiddelbart via e-postadressen som ble angitt ved bestilling. Noen ganger må vi vente til bilutleieselskapet bekrefter at en bil er tilgjengelig. Vi gir det beskjed umiddelbart hvis dette skjer, og sperrer pengene midlertidig på betalingskortet ditt. Så snart de bekrefter at bilen din er tilgjengelig, vil vi gi deg beskjed og trekke pengene fra kortet.

Inntil til bilen din er bekreftet, kan du avbryte betalingen til enhver tid. Du trenger bare å trykke på «Administrer booking» øverst på nettstedet vårt, skrive inn e-postadressen som ble angitt ved bestillingen samt reservasjonsnummeret, og deretter trykke på «Kanseller booking». Vi fjerner sperringen på pengene fra kortet ditt.

I svært sjeldne tilfeller kan ikke et bilutleieselskap bekrefte at en bil er tilgjengelig. Hvis dette skjer, vil vi gi deg beskjed og fjerne sperringen på pengene fra kortet ditt.

Når du bestiller en bil eller et annet produkt fra nettstedet vårt, sender vi deg en e-post for å bekrefte at den/det er tilgjengelig innen 48 timer etter bestillingstidspunktet (eller minst 24 timer før hentetidspunktet ditt, hvis dette er tidligere). Deretter sender vi deg en bestillingsbekreftelse.

Du har ikke en kontrakt før vi har bekreftet bestillingen din og mottatt betalingen. Vi sender alle meldinger til adressen som ble angitt på bestillingstidspunktet. For å unngå tvil er det ingenting i disse vilkårene som skal gi noen tredjepart noen fordeler eller rettigheter i henhold til den britiske avtaleloven (Contracts (Rights of Third Parties) Act 1999).

Opplysningenes riktighet
Vi gjør vårt beste for å sørge for at opplysningene på dette nettstedet stemmer, men hverken vi eller våre partnere, leverandører eller agenter kan holdes ansvarlige av deg når det gjelder disse opplysningenes riktighet. Det er utelukkende ditt ansvar å evaluere riktigheten, fullstendigheten og brukbarheten til alle opplysningene som angis på dette nettstedet.

Rentalcars.com voucher/eVoucher må fremvises for bilutleieselskapet når du henter leiebilen. Vi kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tilfeller der utleie blir avvist fordi en voucher/eVoucher ikke kan fremvises.

Vi kan ikke påta oss ansvar for eventuelle kostnader du pådrar deg som et resultat av dokumentasjon du har signert og godtatt ved bilutleieskranken.

Vi er ikke ansvarlige for noen som kjører i beruset tilstand, forårsaker tilsiktet skade, kjører av veien eller kjører uten tilbørlig aktsomhet og oppmerksomhet. Du påtar deg fullt ansvar for slike anklager. Denne listen er ikke uttømmende.

Hva er inkludert / ikke inkludert i prisen?
Les de spesifikke vilkårene for din billeie, som du vil se under bestillingsprosessen.

Drivstoff og depositum ved bilutleieskranken
De fleste bilutleieselskapene krever et depositum ved starten av leieforholdet for å dekke erstatningsansvaret, eventuelle kostnader som påløper under leieforholdet og, i noen tilfeller, drivstoff. For å betale depositumet må du som regel ha et gyldig betalingskort med tilgjengelige midler. Kortet må være i hovedsjåførens navn. Vær oppmerksom på at ikke alle bilutleieselskaper godtar de samme korttypene, og du bør sjekke «Viktige opplysninger» (Important Information) området når du bestiller og / eller på billeiavtalen din for å bekrefte hvilke korttyper som godtas. Hvis du fremdeles lurer på noe, må du gjerne ta kontakt med oss. Så lenge bilen og ekstrautstyret leveres tilbake i samme tilstand som da de ble leid ut og i samsvar med drivstoffretningslinjene, blir dette depositumet refundert etter at bilen er levert inn. (Vær oppmerksom på at det kan ta opptil 30 dager før pengene vises på betalingskortet ditt igjen.)

Noen bilutleieselskaper krever at du leverer tilbake bilen med samme mengde drivstoff på tanken som den hadde da du hentet den. Andre har drivstoffretningslinjer der du må kjøpe den første tanken med drivstoff, og kan levere bilen med tom tank – i så tilfelle er det ikke sikkert du mottar en refusjon for ubrukt drivstoff.

Når bilutleieselskapet tar seg betalt for drivstoff, kan kostnaden være høyere enn den ville vært på nærmeste bensinstasjon.

Service utenom åpningstid
På de fleste flyplasser vil bilutleieselskaper kunne levere biler uten vanlig åpningstid. Denne tjenesten kan medføre et tilleggsgebyr, som skal betales direkte til utleieselskapet. Vi informerer deg om eventuelle gebyr når du bekrefter hentetidspunkt i bestillingsforespørselen din. Dersom en forsinket flygning gjør at du ikke kan hente leiebilen innenfor bilutleieselskapets vanlige åpningstider, kan bilutleieselskapet gå med på å levere en tjeneste utenfor vanlig åpningstid. I så tilfelle vil de informere deg om eventuelle gebyrer. Vi kan ikke påta oss ytterligere ansvar der tjenester utenfor vanlige åpningstider ikke er tilgjengelig, og anbefaler derfor at du har en egen reiseforsikring. Bilutleieskranker som ikke befinner seg på en flyplass, kan også tilby tjenester utenfor åpningstiden.

Øvre og nedre aldersgrense
Nedre aldersgrense for billeie de fleste steder er 21 år. Ytterligere gebyrer kan gjelde hos visse bilutleieselskaper og i visse land for sjåfører som er yngre enn 25 år eller over 65 år – når riktig sjåføralder er angitt på bestillingsforespørselen, vil vi informere om eventuelle forventede gebyrer. Nedre aldersgrense for større biler kan også være høyere noen steder. Spør kontaktsenteret vårt hvis du har noen spørsmål eller bekymringer angående dette.

Tilleggssjåfører
Gebyrer kan gjelde for tilleggssjåfører – disse skal betales ved bilutleieskranken (med mindre noe annet er angitt på din voucher/eVoucher fra Rentalcars.com). Spør kontaktsenteret vårt.

Beregning av daglig leiepris / Leieperioder / Utvidelse av leieperiode / Sen avlevering
Prisen for billeien blir bekreftet på bestillingstidspunktet, og beregnes i enheter på 24 timer. Hvis du ønsker å utvide leieperioden etter at du har hentet bilen, eller hvis du leverer bilen etter tidspunktet som står oppført på din voucher/eVoucher, vil kontrakten for en slik utvidelse alltid være direkte med bilutleieselskapet, og bilutleieselskapet vil belaste deg for den ekstra tiden til den lokale dagsprisen, som kan være høyere enn prisene som ble avtalt på bestillingstidspunktet. Bilutleieselskapet kan også kreve ytterligere godtgjørelse for sen levering – opplysninger om eventuelle tilleggsbetalinger finner du i kontrakten din med bilutleieselskapet.

Sen henting / tidlig innlevering
Leieforholdet startes og avsluttes i henhold til dato og tidspunkt for henting og avlevering som står oppført på din voucher/eVoucher. Vi kan dessverre ikke gi refusjon for ubrukt tid hvis en bil hentes sent eller leveres tidlig. Hvis du ikke har muligheten til å hente bilen på avtalt dato og tidspunkt, er det avgjørende at du tar kontakt med oss så snart som mulig. Hvis du ikke gjør dette, kan vi ikke garantere at bilen fremdeles vil være tilgjengelig, og du vil ikke ha rett til å motta en refusjon.

Énveisleie
Énveisleie må bekreftes på forhånd, og kan medføre gebyrer for énveisleie som skal betales til bilutleieselskapet. Vi informerer deg om de anslåtte kostnadene etter at vi har mottatt bestillingsforespørselen din og mottatt bekreftelse fra bilutleieselskapet angående énveisleien.

Barneseter og spesielle forespørsler
Barneseter, takstativ (ikke tilgjengelig i alle biler) og annet «ekstra» utstyr er tilgjengelig på forespørsel de fleste steder, men kan ikke garanteres. Bilutleieselskapet vil som regel kreve et gebyr for dette. Bilseter for barn er lovpålagt de fleste steder. Vær oppmerksom på at ikke alle biler har setebelter bak. Spør kontaktsenteret vårt om dette utstyret. Dette utstyret skal forespørres på bestillingstidspunktet.

Levering og henting
Noen bilutleieselskaper er villige til å levere bilen din til eller hente den fra en spesifikk adresse. I så tilfelle kan bilutleieselskapet kreve et gebyr for denne tjenesten. Vi vil informere deg om hvorvidt et gebyr vil påløpe når du bekrefter hente-/leveringstidspunkt, samt alle adresseopplysninger, i bestillingsforespørselen din. Vær oppmerksom på at bilutleieselskaper som regel ikke leverer til eller henter fra private boliger.

Kjøreområder
Begrensninger kan gjelde hvis leiebilen skal medbringes til andre land, delstater eller øyer – kontaktsenteret vårt må derfor informeres på bestillingstidspunktet hvis du har planer om å gjøre dette. Ytterligere dokumentasjon kan kreves, og lokale avgifter kan gjelde for reise til enkelte land. Begrensninger kan også gjelde i fjerntliggende områder som Australias ødemark – snakk med kontaktsenteret vårt for å finne ut mer om dette.

Kansellering, manglende oppmøte og endringer
I de fleste tilfeller vil retningslinjene for kansellering nedenfor gjelde for bestillingen din, men du bør sjekke bilutleieselskapets vilkår dersom strengere retningslinjer gjelder.  

Kansellering av fullstendig forhåndsbetalte bestillinger

 • Hvis du kansellerer minst 48 timer før leieperiodens start, blir pengene du har betalt, refundert.
 • Hvis du kansellerer i løpet av 48 timer før hentetidspunktet, vil du få refundert pengene du har betalt, minus tre dagers leie –
  • hvis du hadde bestilt bilen i mindre enn tre dager, vil det ikke påløpe ytterligere gebyr, men du vil ikke motta en refusjon.
 • Hvis du ikke møter opp til avtalt tid og/eller ikke oppgir all nødvendig dokumentasjon og/eller ikke oppgir et betalingskort i hovedsjåførens navn med tilstrekkelige midler til å betale depositumet for bilen, kan bilutleieselskapet nekte å gi deg bilen. Hvis dette skjer:
 • Hvis du ringer oss fra skranken, får du refundert pengene du har betalt, minus tre dagers leie.
 • Hvis du ikke ringer oss fra skranken, vil du ikke motta en refusjon.

Kansellering av depositumsbestillinger

 • Hvis du kansellerer minst 48 timer før leieperiodens start, blir pengene du har betalt refundert, minus depositumet.
 • Hvis du kansellerer i løpet av de 48 timene før leieperiodens start, blir pengene du har betalt, refundert, minus enten depositumet eller tre dagers leie (det som er høyest).
 • Hvis du hadde bestilt bilen i mindre enn tre dager, vil det ikke påløpe ytterligere gebyr, men du vil ikke motta en refusjon.

Manglende oppmøte
«Manglende oppmøte» er når du:

 • ønsker å kansellere, men ikke gir oss beskjed om dette før starten av leieperioden
 • ikke henter bilen på avtalt dato og tidspunkt
 • ikke fremviser dokumentasjonen som kreves for å hente bilen
 • ikke fremviser et betalingskort i hovedsjåførens navn med tilstrekkelige midler til å betale depositumet for bilen

I alle tilfeller av «manglende oppmøte» vil du ikke motta noen refusjon av pengene du har betalt.

Bilutleieselskapet forbeholder seg retten til å nekte å gi ut en bil til enhver kunde som ikke møter opp til riktig tid med all nødvendig dokumentasjon og et betalingskort i hovedsjåførens navn med tilstrekkelige midler til å betale depositumet for bilen. I et slikt tilfelle har ikke kunden rett til å motta refusjon, med mindre leieforholdet er kansellert på forhånd.

Endringer (av bestillingen din)
Du kan endre bestillingen din når som helst før hentetidspunktet.

Hvis hentetidspunktet er minst 48 timer unna, er det lettest å gjøre dette ved å gå til «Administrer booking» øverst til høyre.

Hvis du må endre noe når hentetidspunktet er mindre enn 48 timer unna, ber vi deg ringe oss isteden.

Du blir ikke belastet et administreringsgebyr for å endre bestillingen din, men eventuelle endringer kan medføre leieprisen. Noen ganger (ikke ofte) kan vi kun endre en bestilling ved å kansellere den og opprette en ny. I slike tilfeller kan vi belaste deg for et kanselleringsgebyr på vegne av bilutleieselskapet.

Hvis vi endrer bestillingen din
I noen tilfeller kan vi eller bilutleieselskapet måtte utføre endringer på bestillingen din (etter at den er godtatt). I alle slike tilfeller vil vi informere deg så snart som rimelig mulig før henting, og du får tilbud om full refusjon hvis endringene er uakseptable. Under slike omstendigheter imidlertid har vi ikke noe ansvar for direkte eller indirekte tap du måtte oppleve som et resultat av slike endringer.

Dokumentasjon
Din voucher/eVoucher blir som regel tilgjengelig når full betaling er mottatt, og bilen er bekreftet av bilutleieselskapet. Vær oppmerksom på at visse forespurte biler kan ta lengre å bekrefte – vi gir deg beskjed dersom dette er tilfelle. Dersom bilen ikke kan hentes på grunn av utilstrekkelig dokumentasjon eller mangel på gyldig betalingskort, blir dette behandlet som «manglende oppmøte», hvilket betyr at du ikke har rett til å motta refusjon på pengene du har betalt. Sørg for at du har med deg din voucher/eVoucher, det fullstendige og gyldige nasjonale førerkortet ditt og annen ID – sjekk området «Det du må ha med deg» (What You’ll Need To Take) på din voucher/eVoucher når bilen er bekreftet, for å se om du trenger ytterligere dokumentasjon.

Førerkort
Alle sjåfører må ha et fullstendig og gyldig førerkort, og må ha hatt dette førerkortet i minst 1 år (2 år enkelte steder – dette bekreftes under bestillingsprosessen). Utløpte eller midlertidige førerkort godtas ikke.

Når du bestiller bilen, må kontaktsenteret vårt informeres om eventuelle prikker på sjåføren(e)s førerkort. Vi forbeholder oss retten til å avvise bestillingen basert på dette, i henhold til vilkårene til bilutleieselskapene vi samarbeider med.

F.o.m. 8. juni 2015 må enhver sjåfør med et førerkort utstedt av DVLA (Driver and Vehicle Licensing Authority) i England, Skottland eller Wales, gå til Vis førerkort senest 21 dager før leieperioden starter. For ytterligere opplysninger om dette, klikk her. Alle sjåfører med den nye typen foto-førerkort må også fremvise den tilhørende papirversjonen ved bilutleieskranken.

Alle sjåfører må fremvise førerkortet sitt når de henter bilen. De må også ha med seg førerkortet sitt til enhver tid i leieperioden, slik at det kan fremvises for lokale myndigheter.

Du vil ikke motta en refusjon dersom bilutleieselskapet nekter å tildele deg en bil på grunn av prikker på førerkortet som du ikke har informert oss om, eller fordi du ikke kan fremvise et førerkort, en papirutgave eller påkrevde opplysninger om prikker.

Vær oppmerksom på at du kan trenge et internasjonalt førerkort for å kjøre i utlandet. Det er sjåførens ansvar å sjekke om de trenger et internasjonalt førerkort. Et internasjonal førerkort er ikke en erstatning for et vanlig førerkort. Hovedsjåføren må fremdeles fremvise et fullverdig førerkort i sitt navn for å kunne leie bilen, og alle sjåfører som trenger et internasjonalt førerkort, må ha begge disse dokumentene på seg til enhver tid. Hvis et internasjonalt førerkort påkreves, vil du ikke kunne hente leiebilen din uten både det internasjonale og det vanlige førerkortet.

Alle sjåfører må lese vilkårene til bilutleieselskapet de skal leie bil fra, før henting – visse selskaper og steder kan ha tilleggskrav.

Viktige opplysninger angående vekslingskurs
Vær oppmerksom på at svingende valutakurser kan føre til at beløpet som trekkes fra betalingskortet ditt, kan være et annet enn prisen vi oppgir når du samtykker til å betale for et produkt eller en tjeneste. Et eventuelt mellomlegg vil være avhengig av vekslingssatsen i perioden mellom øyeblikket da du bestiller, og øyeblikket da bestillingen blir gjenspeilet på kontoutskriften din. Dersom vi refunderer penger til kontoen din, vil vi refundere nøyaktig det beløpet som ble betalt, og vi tar ikke ansvar for eventuelle svingninger i valutakursen som kan føre til at du mottar en større eller mindre refusjon enn forventet.

Bilkapasitet og bilklasse
Alle biler er forsikret for et maksimalt antall passasjerer. Vi kan ikke ta ansvar for at bilen ikke er egnet for alle passasjerer og all bagasje. Som en veiledning, se anslått kapasitet for de diverse bilklassene på nettstedet til Rentalcars.com. Vi kan ikke påta oss ansvaret dersom bilutleieselskapet nekter å gi deg en bil fordi gruppen din er for stor.

Vi kan ikke garantere spesifikke bilmerker og -modeller. Bilen som vises på din voucher/eVoucher, er kun ment som en veiledning, og bilutleieselskapet kan tildele deg en annen bil som ansees som tilsvarende eller bedre.

Tildeling av biler
Bilutleieselskaper forbeholder seg retten til å nekte å tilby en bil til enhver person som ansees som uegnet til å kjøre eller ikke oppfyller kravene. Vi vil ikke være ansvarlige for din evne til å gjennomføre reiseplaner, eller for noen refusjon, kompensasjon eller andre kostnader du eventuelt må betale i slike tilfeller.

Klager
Hvis du er misfornøyd med leieforholdet, rapporter dette til oss så raskt som mulig, senest tre måneder etter at bilen er levert inn, ved å ta kontakt med kundeserviceteamet. Det er vanskelig for oss å vurdere noen klager angående leieforholdet ditt hvis dette ikke er gjort på leveringstidspunktet. Når du leier en bil, inngår du et kontraktsforhold med bilutleieselskapet, men hvis det oppstår et problem, vil vi prøve å hjelpe ved å kontakte bilutleieselskapet på dine vegne.

Hvis du ikke er fornøyd med måten vi har behandlet klagen din på, kan du sende en formell klage til en uavhengig meklingsleverandør. Hvis du ønsker å benytte mekling, kan du bruke Europakommisjonens nettplattform til å laste opp klagen din. Du finner skjemaet her: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=NO. Denne prosedyren hjelper deg med å finne en meklingsleverandør. Vær oppmerksom på at vi ikke er forpliktet til å delta i meklingsprosedyrer fra en uavhengig meklingsleverandør, da vi har som mål å løse alle tvister internt.

Tekniske problemer / Ulykker
Dersom det forekommer en motorstopp eller andre tekniske problemer, ring bilutleieselskapet umiddelbart. Bilutleieselskapet må godkjenne reparasjoner eller tildeling av erstatningsbiler. Hvis du er involvert i en ulykke, må du ta kontakt med både bilutleieselskapet og det lokale politiet. Behold kopier av alle relevante dokumenter du blir bedt om å fylle ut. Dette kan være nødvendig hvis du ønsker å sende inn en klage eller et erstatningskrav.

Din leie av en bil er underlagt bilutleieselskapets vilkår for billeie samt det relevante lovverket i landet og/eller delstaten der utleien finner sted. Du er derfor underlagt både våre og bilutleieselskapets vilkår. Vi påtar oss ikke noe ansvar for, og skal ikke holdes ansvarlige for, tap, skade, endringer eller forsinkelser som finner sted som følge av borgerkrig, arbeidskonflikter inkludert arbeidskonflikter for lufttrafikkontroll, terroristaktivitet, natur- eller atomkatastrofer, brann eller farlige værforhold, uunngåelige tekniske problemer med transport, stenging eller kø på flyplasser eller ved ferjeleier, kansellering av planlagte flyvninger eller flyselskapenes økonomiske problemer.

Vilkår for din kontrakt med Rentalcars.com
Uansett hvordan du velger å bestille, er det viktig at du forstår hvordan og når en kontrakt inngås. De tekniske trinnene som kreves for at en kontrakt skal inngås, er som følger. Når vi oppgir priser over telefonen eller legger ut tjenestene våre på nettstedet vårt, innbyr vi deg til å tilby å kjøpe dem. Vi gir ikke dette tilbudet før du tilbyr kjøp muntlig eller ved å klikke på «Book nå» (Book Now) på siden for betalingsopplysninger.

Du har gitt oss et tilbud om å kjøpe tjenestene når du enten har gjort det muntlig eller klikket på «Book nå» (Book Now). Vi har godtatt dette tilbudet når vi både har mottatt nødvendig betaling og gjort din voucher/eVoucher tilgjengelig for deg. Der avtalen med bilutleieselskapet er at vi skal fungere som agent, godtar vi som agent ditt tilbud på bilutleieselskapets vegne.

Vi er ansvarlige for tap du opplever som et direkte resultat av at vi bryter denne avtalen, hvis tapet er en forutsigbar konsekvens av at vi bryter avtalen. Tap er forutsigbare dersom både du og vi kunne forutsett dem på det tidspunktet da avtalen inngås. Vi er ikke ansvarlige for indirekte tap som finner sted som en bivirkning av hovedtapet, og som hverken du eller vi kan forutse. Vi er heller ikke ansvarlige for, uten begrensninger, inntektstap, tap av muligheter, tap av velvilje eller følgetap, -skader eller -kostnader.

Vi skal ikke være ansvarlig selv eller indirekte gjennom bilutleieselskaper for manglende eller forsinket gjennomføring av noen av våre forpliktelser i henhold til denne bestillingen, voucher/eVoucher, leieavtalen eller vilkårene, i den grad denne gjennomføringen er forsinket, hemmet eller forhindret av force majeure, som skal bety enhver hendelse som er utenfor den gjeldende partens rimelige kontroll. Dersom force majeure vedvarer i mer enn 14 sammenhengende dager, kan vi kansellere og trekke tilbake denne bestillingen ved å sende 14 dagers varsel til den opprinnelige faktureringsadressen din og refundere alle beløp som ble betalt før force majeure-hendelsen.

Vi har retten til å kansellere en bestilling etter å ha mottatt begrenset eller umiddelbar varsling under visse omstendigheter, for eksempel dersom et bilutleieselskap erklæres insolvent. Under alle omstendigheter vil vi gjøre alt vi kan, innenfor rimelighetens grenser, for å besørge en alternativ bil, men i perioder med høy etterspørsel er det ikke sikkert dette vil være mulig. Når en kunde har betalt hele bestillingen på forhånd og vi varsler kunden opptil 48 timer før henting, mottar kunden en refusjon av alle penger som allerede er betalt. Hvis vi mot formodning varsler en kunde som har betalt hele beløpet på forhånd, om kansellering i løpet av de siste 48 timene før henting, vil vi refundere alle penger som er betalt, samt dekke forutsigbare tap kunden lider som et resultat av at vi bryter avtalen. Når en kunde har gjennomført en depositumsbestilling og vi varsler kunden opptil 7 dager før henting, mottar kunden en refusjon av alle penger som allerede er betalt. Når vi varsler en depositumskunde om kansellering i løpet av de 7 dagene før henting, vil vi refundere alle penger som er betalt, samt dekke forutsigbare tap kunden lider som et resultat av at vi bryter avtalen.

Gjennomføre bestillinger og kjøpe eller forespørre produkter og tjenester
Hvis du ønsker å gjennomføre bestillinger eller kjøpe eller forespørre produkter eller tjenester beskrevet på dette nettstedet, kan vi (eller våre forretningspartnere) be deg om å oppgi visse opplysninger knyttet til bestillingen din eller kjøpet ditt – inkludert, uten begrensning, kortopplysninger og andre personlig identifiserbare opplysninger om deg. Du forstår at alle slike opplysninger blir behandlet av oss som beskrevet i våre retningslinjer for personvern. Du godtar at alle opplysninger du oppgir i forbindelse med dette, vil være riktige, oppdaterte og fullstendige. Du går med på å betale alle kostnader du eller andre brukere av kontoen din, betalingskortet ditt eller andre betalingsmekanismer pådrar deg/dere til kursen(e) eller prisen(e) som gjaldt da kostnaden ble pådratt. Du vil også være ansvarlig for å betale alle eventuelle avgifter knyttet kjøpene dine.

Bekreftelse av innsendte data kan kreves før vi godtar eventuelle bestillinger, kjøp eller ordre. Med mindre noe annet er lovmessig pålagt eller spesifikt angitt av oss, kan produktene og tjenestenes priser og tilgjengelighet endres uten forvarsel. Du erkjenner at bestillinger, kjøp og tjenester er underlagt ytterligere vilkår fra oss eller bilutleieselskapet som leverer bilen.

Vilkår for bruk av nettstedet
Det er forbudt å bruke enhver enhet eller programvare for å direkte eller indirekte samhandle eller forsøke å samhandle med dette nettstedet for å hente ut innhold og/eller andre opplysninger, inkludert priser. Det er også forbudt å forstyrre eller forsøke å forstyrre den vanlige driften av dette nettstedet – alle aktiviteter vi mener er en urimelig belastning for systemene våre, blir avsluttet. Vi overvåker konstant alle som benytter nettstedet vårt, og aktivitetene til eventuelle automatiserte systemer eller personer som gjennomfører urimelige mengder søk med det formål å behandle opplysninger og/eller priser, vil bli avsluttet, og systemene/personene vil bli blokkert på nettstedet. Din bruk av nettstedet indikerer at du godtar å være bundet av disse bruksvilkårene.

Datavern
Ditt personvern er viktig for oss. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vilkårene i retningslinjene våre for personvern.

Bruk av informasjonskapsler og annen sporingsteknologi
Vi kan bruke informasjonskapsler og annen teknologi for å tilrettelegge for og spore din bruk av dette nettstedet, og i forbindelse med e-postkommunikasjonen vår. For ytterligere informasjon om dette kan du lese våre retningslinjer for personvern.

Kundeanmeldelser
Utfylte anmeldelser kan legges ut på nettstedet vårt, utelukkende med det formål å informere kundene våre om dine meninger angående tjenestene og kvaliteten til bilutleieselskapet, og kan brukes delvis eller i sin helhet av Rentalcars.com på våre plattformer, på sosiale medier, i nyhetsbrev, som en del av spesialkampanjer, i mobilapplikasjoner eller via andre kanaler som eies, drives, brukes eller kontrolleres av Rentalcars.com. Ved å sende inn en anmeldelse samtykker du i ovennevnte bruk av anmeldelsen din. Vi forbeholder oss retten til å justere, avvise eller fjerne anmeldelser etter eget skjønn.

Anmeldelser uttrykker de personlige meningene til Rentalcars.com-kunder som har besvart en undersøkelse etter at leieforholdet ble fullført. Disse meningene representerer ikke nødvendigvis meningene til Rentalcars.com.

I den grad det er tillatt, styres disse vilkårene av engelsk lov, under den ikke-eksklusive jurisdiksjonen til den engelske domstol.

De generelle opplysningene og vilkårene som står oppført her, er korrekte på publiseringstidspunktet.

Beskyttelse i henhold til Pakkereisedirektivet
Hvis du bestiller ytterligere reisetjenester til reisen eller ferien din fra en annen tjenesteleverandør via en kobling på bekreftelsessiden vår, vil du IKKE ha rettighetene som gjelder for pakkereiser i henhold til direktiv (EU) 2015/2302.

Derfor vil Rentalcars.com ikke være ansvarlig for at disse ytterligere reisetjenestene blir utført på riktig måte. Dersom et problem forekommer, ta kontakt med den relevante tjenesteleverandøren.

Hvis du derimot bestiller ytterligere reisetjenester via en kobling senest 24 timer etter å ha mottatt bestillingsbekreftelsen fra Rentalcars.com, og disse ytterligere reisetjenestene utgjør minst 25 % av den kombinerte verdien av begge bestillingene, blir disse reisetjenestene en del av et sammenkoblet reisearrangement. I slike tilfeller har Rentalcars.com, i henhold til EU-regelverket, beskyttelse på plass for å refundere betalinger du har sendt til Rentalcars.com for tjenester som ikke utføres fordi Rentalcars.com er insolvent. Vær oppmerksom på at dette ikke gir refusjon dersom den relevante tjenesteleverandøren er insolvent.

Rentalcars.com har forsikret seg mot insolvens hos Travel & General Insurance Services Limited (t&g), registreringsnummer 02527363, og forsikringen er garantert av Hiscox Insurance Company Limited (Hiscox), registreringsnummer 00070234. T&g og Hiscox er autorisert og regulert av Financial Conduct Authority og Prudential Regulation Authority (nr. 113849).

Reisende kan ta kontakt med denne enheten eller, der det er relevant, hjelpetelefonen for krav på 01702 811397 (en kopi av forsikringen er tilgjengelig på etterspørsel fra forsikringstaker) dersom tjenestene nektes på grunn av Rentalcars.coms insolvens.

Merk: Denne insolvensbeskyttelsen dekker ikke kontrakter med andre parter enn Rentalcars.com, som kan gjennomføres til tross for Rentalcars.coms insolvens.

Direktiv 2015/2302/EU, som implementert i nasjonal lovgiving http://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2018/9780111168479/data.html.