Vezi Termenii si Conditiile

Rentalcars.com este denumirea comerciala a TravelJigsaw Limited care este o companie inregistrata in Anglia si Tara Galilor (Numarul: 05179829) a carei adresa inregistrata este 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA. Acesti termeni si conditii, impreuna cu termenii si conditiile de utilizare a site-ului nostru, Notificare privind confidențialitatea si politica de securitate, constituie intelegerea noastra cu dumneavoastra, chiriasul, pentru serviciile prestate, de intermediere a inchirierilor auto. Impreuna, acestea reprezinta Termenii. Acesti termeni se aplica tuturor contractelor noastre pentru furnizarea de servicii, cu excluderea altor termeni si conditii. Nici o actiune a Rentalcars.com nu trebuie vazuta ca reprezentand acceptarea de oricare alti termeni. Acceptarea serviciilor noastre sau semnarea oricarui contract va fi considerata dovada concludenta a acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni. Rentalcars.com poate schimba acesti termeni periodic, iar dumneavoastra, chiriasul, sunteti sfatuit sa verificati pagina noastra de internet si sa luati in considerare orice modificare a termenilor ce va poate afecta. Inchirierea de catre dumneavoastra a oricarui autovehicul, se supune termenilor si conditiilor de inchiriere ale autovehiculelor, impuse de compania de inchiriere, precum si legilor corespunzatoare ale tarii si/sau statului in care are loc inchirierea.

Va putem oferi un autovehicul, fie in calitate de furnizor direct fie ca si agent de intermediere. Modul in care vom actiona depinde de relatiile noastre cu compania de inchiriere.

Acesti termeni se aplica oricarei rezervari pe care dumneavoastra, chiriasul, o faceti cu noi direct sau pe pagina de internet, deci trebuie sa va asigurati ca sunteti familiar cu continutul lor. Termenii si conditiile noastre precum si cei ai furnizorului local, contin unele excluderi si limitari de raspundere.

Rezervarea unei masini cu noi este conditionata de acceptarea de catre dumneavoastra, chiriasul, a termenilor nostri. Daca dumneavoastra, chiriasul, nu sunteti de acord cu oricare dintre ei, nu trebuie sa continuati in a face rezervarea. Prin confirmarea ca doriti sa rezervati un autovehicul, prin intermediul site-ului nostru, indica faptul ca ati citit, inteles si acceptat termenii relevanti. Daca exiata orice portiune pe care dumneavoastra, chiriasul, nu o intelegeti in totalitate, sau daca aveti o intrebare in legatura cu inchirierea autovehiculelor sau despre alt produs, va rugam sa ne contactati la 031 229 5462.

Confirmarea rezervării și acceptarea plății
În majoritatea cazurilor, îți vom confirma imediat rezervarea. Dar, uneori, trebuie să așteptăm confirmarea firmei de închirieri de mașini că este disponibilă o mașină. Te vom anunța imediat dacă se întâmplă acest lucru și vom bloca temporar banii pe cardul tău de plată. De îndată ce îți confirmă mașina, te vom anunța și vom încasa banii de pe cardul tău.

Până la confirmarea mașinii, poți „anula” oricând plata. Tot ce ai de făcut este să apeși pe „Gestionează rezervarea” în partea de sus a site-ului nostru, să introduci adresa de email și numărul rezervării și apoi să apeși pe „Anulează rezervarea”. Îți vom debloca banii de pe card.

Când rezervi o mașină sau alt produs de pe site-ul nostru, îți vom trimite un email pentru a confirma disponibilitatea în termen de 48 de ore (sau, dacă acest lucru are loc mai devreme, cu cel puțin 24 de ore înainte de momentul ridicării). Apoi îți vom trimite o confirmare a rezervării.

Nu vei avea un contract până la confirmarea rezervării și primirea plății. Chiar dacă plătește altcineva, contractul va fi cu persoana ce a făcut rezervarea și vom trimite întreaga corespondență la adresa pe care ne-o pune aceasta la dispoziție. Pentru evitarea oricărui dubiu, nimic din acești Termeni nu dă dreptul niciunei terțe părți la niciun beneficiu sau drepturi în temeiul Legii contractelor (Drepturile părților terțe) din 1999.

Voucherul pentru inchiriere trebuie prezentat companiei de inchiriere cand preluati autovehiculul. Rentalcars.com nu poate fi facut raspunzator pentru refuzurile furnizorilor de a va preda masina, daca voucherul nu a fost prezentat.

Rentalcars.com nu-si asuma raspunderea pentru taxele suportate de dumneavoastra, ca urmare a semnarii unor documente pe plan local.

Rentalcars.com nu poate fi trasa la raspundere pentru conducerea de catre chirias a masinii sub influenta drogurilor sau alcoolului, provocarea intentionata de pagube, conducerea in afara drumurilor asfaltate sau condusul fara atentie sporita. Dumneavoastra, chiriasul, va veti asuma intreaga raspundere in asemenea situatii. Aceasta lista nu este completa.

Ce este inclus in pret?
Va rugam sa cititi termenii si conditiile specifice

*In Canada, se ofera kilometri nelimitati doar pentru calatoriile intre statele/provinciile adiacente colectarii.
* Unele diferente pot aparea, va rugam verificati cu centrul de rezervari.

CDW
CDW(Collision Damage Waiver) – reduce raspunderea chiriasului de intregul cost al avariei, la o suma suplimentara in anumite situatii, cu exceptia cazurilor in care chiriasul provoaca intentionat pagubele, este sub influenta bautorilor alcoolice sau a drogurilor sau utilizeaza autovehiculul intr-un mod necorespunzator sau neglijent; ex. conduce in afara drumurilor asfaltate sau subinchiriaza autoturismul. CDW acopera raspunderea pentru defectiuni provocate autovehiculului sau pieselor si accesoriilor. In cele mai multe cazuri, parbrizele, cauciucurile, platforma, ialele, cheile si taxele de remorcare nu sunt acoperite de asigurare. Alte excluderi pot aparea si pot diferi de la agentie la agentie, deci va rugam sa verificati cu compania de inchirieri care anume sunt exceptiile, in momentul preluarii autovehiculului.

Asigurare de furt
Asigurarea de furt reduce responsabilitatea chiriasului, in cazul unui furt sau a pagubelor provocate in cazul unui furt sau a tentative de furt, la un exces suplimentar. In cazul unui furt datorat neglijentei chiriasului, compania de inchirieri poate solicita achitarea contravalorii autoturismului.

OBSERVATIE IMPORTANTA
Va rugam verificati cu atentiile detaliile asigurarii oferite de compania de inchirieri. Nu este neobisnuit ca asigurarile pentru terti, sa excluda rudele de sange si membrii de familie, sau persoanele care locuiesc la aceeasi adresa si calatoresc cu dumneavoastra in masina. In mod normal, compania de inchirieri trebuie sa ofere posibilitatea de a modifica aceste clauze daca nu sunt deja incluse. Pentru linistea dumneavoastra, Rentalcars.com va recomanda sa va familiarizati cu gradul de acoperire oferit la fiecare asigurare, iar daca este necesar, sa achizitionati o asigurare aditionala din respect pentru partenerul de viata, copil sau ruda apropiata care calatoreste cu dumneavoastra in masina.

Asigurarea de Accidente Personale
Aceasta asigurare optionala poate fi acoperita de Asigurarea de Vacanta a dumneavoastra(verificati inainte de calatorie). Daca doriti Asigurarea pentru Accidente Personale, aceasta poate fi achizitionata local, de la furnizorul de masini.

Produse Rentalcars.com de reducere a responsabilitatii
La preluarea maşinii, compania de închirieri maşini va va solicita să lasaţi un depozit de securitate in eventalitatea cazului in care maşina este avariată pe parcursul închirierii. Atât timp cât achizitionati unul dintre produsele noastre de reducere a responsabilitatii înainte de începerea inchirierii, vă vom elimina responsabilitatea (si va vom rambursa) pentru orice suma retinută din depozit/exces, în conformitate cu termenii descrisi aici.
Produsele noastre de reducere a responsabilitatii Protecţie Integrală si Protectie Aditionala sunt oferite spre rezervare clientilor care fac rezervari noi. Ambele acoperă costurile pentru daune aduse la exteriorul și componentele mecanice ale mașinii închiriate, inclusiv caroserie, plafon, șasiu, parbriz, geamuri laterale, oglinzi, roți, anvelope, capace de roți, motor, ambreiaj, baterie și sistemul de închidere.
In plus, Protecţie Integrală şi Protecţie Aditională vor acoperi:

 • taxe de ‘imobilizare’ (pentru pierderile financiare ale comaniei in perioada în care maşina este în reparaţii si nu poate fi utlizată/ închiriată)
 • asistenta stradala – incasari rezulatet dintr-o defectiune sau accident
 • incasări directe legate de încuierea pe dinafara sau pierderea cheii/cheilor
 • orice sumă pe care compania de închirieri maşini o incaseaza de la client in urma unei reclamatii privind politica de protecţie furt
 • taxe de administrare a companiilor de închirieri legate de oricare din punctele expuse mai sus.
Nota: Protecţie Aditională este oferita clineţilor ce inchiriază o maţină cu Collision Damage Waiver (CDW) exces 0.
Produsele noastre de protecţie nu vor acoperi:
 • cheltuieli de curatenie
 • daune ale interiorului masinii, doar daca au loc din cauza unei coliziuni
 • dauna / pierderea scaunului pentru copil, GPS-ului sau a altor ‘echipamente suplimentare’
 • incasari pentru reparatii sau alte servicii effectuate si neautorizate de compania de inchirieri
 • costuri datorate unor acţiuni care încalca termenii şi conditile contractului de închiriere. (ex: neglijenţa, condusului periculos sau neglijent, alimentare gresită sau conducerea sub influenţa drogurilor sau alcoolului).
Produsele noastre de asigurare Rambursarea excesului la daune și Protecție la daune nu mai sunt oferite clienților care fac rezervări noi, însă vom onora solicitările persoanelor care au achiziționat deja aceste protecții. Aceste produse vor acoperi doar daunele la piesele acoperite de CDW (conform prezentării făcute de compania de închirieri de mașini la ridicarea mașinii).

Protecția completă RentalCover
Dacă cumperi Protecția completă, RentalCover.com îți va trimite prin e-mail documentele poliței. Contactează direct RentalCover.com dacă dorești să îți retrimită e-mailul sau să-ți trimită prin poștă un exemplar tipărit.

Solicitare rambursare în baza produsului de asigurare de la Rentalcars.com
Pentru a face o reclamaţie în baza unui produs de asigurare, vă rugăm să contactaţi serviciul de relaţii cu clienţii în maxim 28 de zile de la preluarea maşinii: Veţi avea nevoie de:

 • Documentele de check in şi check out, în care sunt consemnate noile daune asupra maşinii si suma aferentă încasată de compania de închirieri
 • Dovada costurilor de reparaţie încasate de compania de închirieri
 • Dovada sumei încasate din cardul Dvs de catre compania de închirieri
 • Formularul de raportare al accidentului de la compania de închiriere
 • Raportul poilitiei, dacă este cazul

Intenţionăm să vă rambursăm în maxim 7 zile de la primirea documentelor.

În cazul in care exista şi o a treia parte exte implicată în accident, solicităm confirmarea din partea companiei de închirieri asupra faptului ca responsabilitatea pentru accident a fost stabilită (şi procedurile legale au fost stabilite) înainte de a procesa solicitarea Dvs.

Toate sumele procesate sunt rambursare pe cardul cu care s-a făcut plata produsului de asigurare către Rentalcars.com (nu este obligatoriu să fie acelaşi card de pe care compania de închirieri a încasat suma pentru daună).

Depozitul local si Combustibilul
Majoritatea companiilor de inchirieri solicita un depozit la inceputul perioadei de inchiriere, pentru a acoperi consumul de combustibil, excesul de responsabilitate si alte taxe aparute pe parcursul perioadei de inchiriere. In majoritatea cazurilor se va solicita un card de credit valabil (verificati cu centrul nostru de rezervari), in numele soferului principal. In conditiile in care masina si accesoriile suplimentare sunt returnate in aceeasi stare ca la preluare si in concordanta cu politica de combustibil, acest depozit va fi rambursat in momentul returnarii autovehiculului. Va anuntam ca unele companii locale de inchirieri au o politica a combustibilului in care dumneavoastra, chiriasul, trebuie sa achizitionati plinul de rezervor si sa returnati masina cu rezervorul gol - in aceasta situatie nu se ramburseaza combustibilul neutilizat.

Taxa “in afara orelor de program”
In majoritatea aeroporturilor, vor avea loc zboruri precum si livrari de autoturisme in afara orelor de program. Totusi, ar putea aparea costuri suplimentare pentru aceste servicii, care trebuiesc platite companiei de inchirieri locale. Va vom comunica in momentul selectarii locatiei de pleluare, daca se aplica costuri suplimentare. In situatia in care, datorita intarzierii zborului, preluarea masinii se va face in afara orelor de functionare, o taxa suplimentara se va plati local, acolo unde acest serviciu este disponibil. Rentalcars.com nu isi asuma responsabilitatea pentru locatiile in care acest serviciu nu este disponibil, si, va recomanda sa va luati masuri suplimentare de sigurantata.

Varsta Minima/Maxima
In majoritatea locatiilor, varsta minima de inchiriere este de 21 de ani. Taxe suplimentare pot aparea la anumiti furnizori, in anumite tari, pentru soferi cu varsta mai mica de 25 de ani sau mai mare de 65. Atunci cand varsta soferului ne este furnizata corect la momentul rezervarii, va vom instiinta daca trebuie sa platiti eventualele taxe. Va rugam sa cititi cu atentie Termeni si Conditii in legatura cu varsta minima si maxima solicitata pentru inchiriere. Varsta minima de inchiriere, pentru clasele mai mari de masini, poate creste in anumite locatii. Va rugam sa verificati cu centrul nostru de rezervari daca, aveti intrebari sau nelamuriri referitoare la acest aspect.

Sofer aditional
Pot aparea taxe suplimentare pentru soferii aditionali, in anumite zone, ce pot fi platite local (Cu exceptia cazului in care este specificat pe voucher-ul primit de la noi). Va rugam sa verificati cu echipa noastra de rezervari.

Perioada de Inchiriere/Calcularea Ratei Zilnice
Perioada de inchiriere se calculeaza pe baza unui interval de 24 de ore. Dupa preluarea masinii, prelungirea perioadei de inchiriere si returnarile dupa termen vor fi oferite si taxate de furnizorul local, la costul zilnic local(care poate fi mult mai mare).

Returnarea Inainte de Termen/Prelungirea Perioadei de Inchiriere
Durata perioadei de inchiriere, incepe si se termina in concordanta cu detaliile inscrise pe voucher-ul dumneavoastra, iar pretul va fi calculat pe interval de 24 de ore si va fi comunicat in momentul rezervarii. Daca dumneavoastra doriti sa prelungiti perioada de inchiriere dupa ce ati preluat masina, sau sa returnati masina dupa termenul propriu-zis, trebuie sa va adresati furnizorului local si va fi nevoie sa achitati o taxa locala catre acest furnizor care poate fi mai mare decat cea oferita de noi la inceputul contractului de inchiriere. Din pacate Rentalcars.com nu poate returna o anumita parte din bani daca masina a fost returnata mai devreme.

Predarea in alta locatie
Inchirierile cu predarea masinii in alta locatie, trebuie confirmate in avans si uneori necesita plata unor taxe suplimentare, care trebuiesc platite local, catre compania de inchirieri. Va vom comunica costul aproximativ, dupa ce primim cererea de rezervare de la dumneavoastra si confirmarea de la compania de inchirieri.

Scaun Pentru Copil si Accesorii Speciale
Scaunele pentru copii si suporturile pentru schiuri(nedisponibile pentru anumite vehicule), precum si alte dotari aditionale, sunt disponibile la cerere in majoritatea destinatiilor, dar totusi nu pot fi garantate. In majoritatea statelor din SUA, scaunele pentru copii sunt cerute de lege. Se va aplica in mod normal o taxa care trebuie platita companiei de inchirieri. Va anuntam ca, centurile pentru bancheta din spate nu se regasesc in toate tipurile de autoturisme. Intrebati echipa noastra de rezervari despre aceste detalii. Cererea pentru aceste accesorii trebuie facuta in momentul rezervarii.

Taxele de Livrare/Colectare
Unele taxe suplimentare pot fi cerute de compania de inchirieri, pentru serviciile oferite in afara orelor de program sau chiar si in cazul in care se ajunge la acest lucru datorita intarzierii zborului. In majoritatea locatiilor, compania de inchirieri va face livrarea/colectarea la/de la locul de cazare, si poate cere o taxa. Detaliile complete despre adresa si ora livrarii trebuie furnizate in momentul rezervarii. Va rugam sa notati ca livrarile nu pot fi facute la locuintele personale.

Zonele de Condus
Pot aparea restrictii la trecerea frontierelor; trebuie sa anuntati centrul nostru de rezervari din momentul in care faceti rezervarea, daca intentionati sa calatoriti cu autovehiculul in oricare alta tara/stat. Este posibil sa trebuiasca sa prezentati documente suplimentare si sa platiti anumite taxe locale cand calatoriti in anumite tari. Unele restrictii pot aparea in Australia si in zonele vecine, deci va sfatuim sa verificati cu centrul nostru de rezervari.

Daca Dumneavoastra, Chiriasul, Doriti sa Modificati Rezervarea
Termenii si conditiile variaza in functie de furnizor. Va rugam sa consultati termenii si conditiile inainte de a face rezervarea.
Pentru a anula rezervarea, va rugam sa ne contactati la 031 229 5462 avand numele si numarul de referinta pregatite si noi vom vorbi cu compania de inchirieri.

Daca Noi Vom Modifica Rezervarea Dumneavoastra
Uneori sunt necesare modificari la rezervarea dumneavoastra(dupa ce ne dati acceptul), facute de catre noi sau compania de inchirieri. In orice situatie va vom comunica acest lucru, cat mai repede posibil, inainte de inceperea propriu-zisa a inchirierii, iar, daca modificarile propuse sunt inacceptabile, va vom rambursa in intregime plata. Totusi, in anumite circumstante, nu vom avea nici o responsabilitate pentru eventualele pierderi pe care le veti suferi ca rezultat al acestor schimbari.

Documente
Veti primi voucher-ul dumneavoastra in termen de 48 de ore de la primirea de catre noi a cererii dumneavoastre, cu conditia ca detaliile complete referitoare la sosirea dumneavoastra sa ne fie furnizate; ex. detaliile de zbor si ora sosirii sau adresa locala si numarul de telefon. Va rugam sa notati ca anumite "cereri" de autovehicule, necesita mai mult timp pentru a fi confirmate si va vom anunta daca este cazul. Rentalcars.com nu poate fi facut raspunzator pentru refuzurile furnizorilor de a va preda masina, sau eventualele taxe oprite local daca voucherul nu a fost prezentat. Va rugam sa va asigurati ca aveti cu dumneavoastra permisul de conducere valabil local si pasaportul sau un alt act de identirtate, daca este nevoie. Va rugam sa verificati cu centrul nostru de rezervari daca este nevoie de prezentarea unui document aditional.

Permisul de Conducere
Centrul nostru de rezervari trebuie instiintat de prezenta oricaror penalizari pe permisul de conducere in momentul rezervarii si ne vom asuma raspunderea de a refuza inchirierea in aceste conditii, in functie de termenii si conditiile furnizorilor nostri locali. Toate persoanele care vor conduce autovehiculul, vor trebuie sa posede in permanenta permisul de conducere, pentru verificarea de catre autoritatile locale. Nu vor fi oferite despagubiri in cazul refuzului furnizorului local de a va oferi masina, in cazul neprezentarii permisului de conducere sau nedeclararii eventualelor restrictii sau puncte de penalizare de pe permisul de conducere. Va atentionam ca un permis international de conducere nu inlocuieste cerintele unui permis local de conducere. Chiar daca detineti un permis international de conducere, va trebui sa prezentati un permis de conducere local pe numele soferului principal pentru a putea inchiria autovehiculul.

Noi informatii legate de permisul de conducere in UK: Incepând cu 8 iunie 2015, veţi avea nevoie de documente diferite pentru a putea prelua maşina. Mai multe informaţii aici

Capacitatea si Tipul Autovehiculului
Toate autovehiculele sunt asigurate pentru un numar maxim de pasageri. Rentalcars.com nu-si asuma raspunderea in cazul in care autovehiculele care nu sunt potrivite pentru numarul de pasageri si cantitatea de bagaje. Ca ajutor, va rugam sa consultati pagina de internet Rentalcars.com pentru a vedea numarul de pasageri recomandati pentru fiecare tip de masina. Rentalcars.com nu este raspunzator daca vi s-a refuzat inchirierea datorita numarului prea mare de pasageri care urmeaza sa calatoreasca cu autoturismul.
Rentalcars.com nu poate garanta o anumita marca sau model de masina. Masinile prezente pe voucher-ul dumneavoastra sunt cu titlu informativ si pot fi inlocuite cu un model asemanator sau mai bun.

Furnizarea Masinilor
Companiile de inchirieri masini isi rezerva dreptul sa refuze oferirea de masini spre inchiriere oricaror persoane considerate nepotrivita pentru a conduce

Opiniile clientilor
Comentariile Dvs integrale pot fi afisate pe site-ul nostru de web cu unic motiv de informare a clientilor cu privire la opinia Dvs asupra calitatii serviciilor oferite de furnizorii de masini si folosite partial sau integral de catre Rentalcars.com pe siteul nostru de web, platforme sociale media, newsletter-uri promotii speciale, aplicatii pe mobil or alte canale patronate, gazduite, utilizate sau controlate de Rentalcars.com. Rentalcars.com isi rezerva dreptul de a modifica, refuza sau sterge comentariile ce privesc discretia personala a companiei

Comentariile exprima opiniile personale ale clientilor Rentalcars.com ce au completat un chestionar dupa terminarea inchirierii masinii. Aceste opinii nu reprezinta neaparat conceptiile Rentalcars.com

În măsura permisă, acești termeni și condiții sunt guvernati de legea engleză sub jurisdicția ne-exclusivă a instanțelor din Anglia.

Protecția supusă Directivei privind pachetele de servicii de călătorie


Dacă rezervați servicii de călătorie suplimentare de la un furnizor diferit pentru excursia sau vacanța dumneavoastră, printr-un link din pagina noastră de confirmări, NU veți beneficia de drepturile care se aplică pachetelor conform Directivei (UE) 2015/2302.

Prin urmare, TravelJigsaw Limited nu își asumă răspunderea pentru performanța potrivită a respectivelor servicii de călătorie suplimentare. În cazul în care întâmpinați probleme, contactați furnizorul relevant de servicii.

Cu toate acestea, dacă rezervați servicii de călătorie suplimentare printr-un link în maximum 24 de ore după ce primiți confirmarea rezervării de la TravelJigsaw Limited, iar respectivele servicii turistice suplimentare reprezintă cel puțin 25% din valoarea combinată a ambelor rezervări, respectivele servicii turistice vor deveni parte a unor servicii de călătorie asociate. În cazul respectiv, în conformitate cu legislația europeană, TravelJigsaw Limited oferă un sistem de protecție care vă va rambursa plățile făcute către TravelJigsaw Limited pentru servicii neefectuate din cauza insolvenței TravelJigsaw Limited. Vă rugăm rețineți că rambursarea nu este oferită în cazul insolvenței respectivului furnizor de servicii.

TravelJigsaw Limited a contractat o asigurare pentru insolvență cu Travel & General Insurance Services Limited (t&g), cu numărul de înregistrare 02527363 și subscrisă de Hiscox Insurance Company Limited (Hiscox), cu numărul de înregistrare 00070234. t&g și Hiscox sunt autorizate și reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (Financial Conduct Authority) și de Autoritatea de Reglementare Prudențială (Prudential Regulation Authority) (numărul 113849).

Călătorii pot contacta această entitate sau, dacă este cazul, serviciul telefonic de asistență al autorității competente la 01702 811397 (O copie a politicii este disponibilă la cerere de la deținătorul poliței), în cazul în care serviciile sunt refuzate din cauza insolvenței TravelJigsaw Limited.

Notă: Asigurarea pentru insolvență nu acoperă contractele cu alte părți decât TravelJigsaw Limited, care pot fi duse la îndeplinire indiferent de insolvența TravelJigsaw Limited.

Directiva (UE) 2015/2302 așa cum a fost transpusă în legislația națională http://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2018/9780111168479/data.html.