Les våre vilkår og betingelser

Rentalcars.com er handelsnavnet til TravelJigsaw Limited, som er et firma registrert i England og Wales (Nummer: 05179829). Firmaet har registrert adresse 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA, England. Når vi leier ut en bil til deg, opererer vi som en reservasjonsagent i samarbeid med utleiefirmaet. Derfor må vi forholde oss til de leiebetingelsene som utleiefirmaene har i forhold til de lovene i det bestemte landet/staten, ved bilutleie gjennom oss. Individuelle restriksjoner kan også gjelde for utleien.

Disse vilkårene gjelder for alle reservasjoner du foretar over internett eller via telefon gjennom oss, så vær sikker på at du kjenner innholdet i leiebetingelsene. Både utleiefirmaets og våre egne leiebetingelser har noen ansvarsbegrensninger.

Når du gjør en booking på vår hjemmeside må du akseptere våre leiebetingelser. Hvis du ikke kan godkjenne alle betingelsene i leieavtalen må du ikke gjøre en booking med oss. Når du bekrefter ditt ønske om å foreta en reservasjon er det viktig at du har lest, forstått og akseptert de relevante betingelsene. Hvis du har spørsmål vedrørende leiebetingelsene eller noe annet kan kontakt oss på 21 93 96 91.

Bekreftelse av bookingen din og betaling
I de fleste tilfeller bekrefter vi bookingen din umiddelbart. Noen ganger er vi imidlertid nødt til å vente til leiebilselskapet har bekreftet at bilen er tilgjengelig. Vi gir deg beskjed med en gang dersom dette er tilfelle, og og foretar en midlertidig beløpsreservasjon på betalingskortet ditt. Så snart vi har fått bekreftet at de har bilen, gir vi deg beskjed og trekker pengene fra kortet ditt.

Frem til bilen er bekreftet, kan du «annullere» betalingen når som helst. Trykk på «Administrer booking» øverst på siden vår, fyll inn e-postadresse og bookingnummer og trykk så på «Avbestill booking». Vi fjerner beløpsreservasjonen fra kortet ditt.

I noen sjeldne tilfeller kan ikke leiebilselskapet bekrefte at bilen er tilgjengelig. Hvis dette skjer, gir vi deg beskjed og fjerner beløpsreservasjonen fra kortet ditt.

Når du booker en bil eller et annet produkt på siden vår, sender vi deg en e-post for å bekrefte tilgjengeligheten innen 48 timer (eller minst 24 timer før tidspunktet for henting). Deretter sender vi deg en bookingbekreftelse.

Du får ikke kontrakten før vi har bekreftet bookingen og tatt betalt. Selv om noen andre betaler, vil kontrakten inngås med personen som har booket, og vi sender all korrespondanse til adressen som denne personen har oppgitt. For å fjerne all tvil: Ingenting i disse vilkårene skal gi noen tredjepart noen som helst fordeler eller rettigheter i henhold til loven «Contracts (Rights of Third Parties) Act» fra 1999.

Viktig informasjon: Voucheren skal vises frem når du henter bilen. Rentalcars.com kan ikke holdes ansvarlig hvis leien blir avvist fra bilutsteder fordi man ikke kunne vise fram Voucheren.

Rentalcars.com kan heller ikke holdes ansvarlig hvis det er ekstra omkostninger som billeier har underskrevet lokalt hos utleieselskapet (for eksempel, men ikke begrenset til; i form av forsikringspapirer som Rentalcars.com ikke er har utstedt).

Rentalcars.com vil ikke holdes ansvarlig for førere som kjører i beruset tilstand grunnet alkohol og/eller narkotiske stoffer, kjøring i terreng utenfor oppmerket vei, ferdsel i strid med å være hensynsfull, aktsom og varsom. Du, som kunde, vil akseptere fullt ansvar i forbindelse med slike anklager. Denne listen er ikke begrenset til disse eksempler.

Hva er inkludert i prisen?
Prisen inkluderer som oftest ubegrenset kilometer (Unntak forekommer, les leiebeingelsene under ditt søk). Skadebeskyttelse (CDW), ansvarsforsikring (Viktig: Se videre forklaring lenger ned), tyveribeskyttelse, lokal skatt, flyplassavgift og kausjonsforpliktelser hvor det er påbudt. Unntak kan forekomme og det er opp til deg som kunde å forikre at du leser de spesifikke betingelser for din leie.

Skadebeskyttelse (CDW)
Collision Damage Waiver (CDW), Skadebeskyttelse på norsk, reduserer billeierens kostnader ved en ulykke (hvor mye denne utgiften redusert er avhengig av kommer an på hvordan du har tegnet forsikringen din), med mindre kunden bevisst har forårsaket skaden: dvs. Har misbrukt alkohol og/eller andre rusmidler; eller har misbrukt firmaets tillit ved f.eks. å leie bilen videre selv. Forsikringen dekker skade på bilen eller deler av den. Som regel er frontrute, dekk, understell, erstatningslåser- og nøkler, samt berging og tauing av leiebilen er ikke dekket av forsikringen. Andre tilfeller kan gjelde, vennligst sjekk dette med utleieselskapet når leiebilen hentes.

Viktig
Husk å sjekke all informasjon angående forsikringen din i kontrakten utstedt av utleieselskapet ved avhenting av bilen. Det er ikke uvanlig at forsikringen kun dekker deg, og ikke andre familiemedlemmer eller venner som reiser sammen med deg og vil befinne seg i bilen. Ekstra forsikringer vil være tilgjengelig direkte fra utleieselskapet eller kan være inkludert i leieavtalen din om det er spesifisert på Voucheren. Vi (Rentalcars.com) anbefaler at man leser nøye igjennom alle forsikringsavtaler og leiebetingelser og eventuelt tegner opp ekstra forsikringer med hensyn til barn, ektefeller og andre nære slektninger man skal reise sammen med.

Hva er ikke inkludert i prisen?
Drivstoff (Unntak forekommer, les betingelsene for din leie nøye angående drivstoffpolicy), personforsikring (med mindre det er spesifisert på Rentalcars.coms Voucher), spesielt ønsket utstyr, egenandelsbeskyttelse (med mindre det er spesifisert på Rentalcars.coms Voucher), utvidet åpningstid for avhentingslokalet, parkerings- og trafikkbøter, bom- og toll avgifter, ekstra sjåførgebyr og ekstra avgift ved ung sjåfør i de land dette gjelder. Alle gebyrer skal betales lokalt. Noen steder vil en valgfri forsikring bli tilbudt for å minske ansvarsandel til føreren. Hvis man skal kjøre bilen utenfor det landet man leier i kan en ekstraforsikring bli nødvendig. Tilleggsprodukter kan også bli belastet for skatter og avgifter.

Personforsikring (PAI)
Personal Accident Insurance (PAI), personforsikring på norsk, kan allerede være dekket av reiseforsikringen din (sjekk dette før du reiser). Hvis du kunne tenke deg en personforsikring kan det kjøpes lokalt når du henter bilen.

Rentalcars.com’s beskyttelsesprodukter
Ved henting vil utleieselskapet kreve et sikkerhetsdepositum i tilfellet bilen blir skadet under leien. Så lenge du kjøpte en av våre beskyttelsesprodukter før din leie startet, vil vi refundere deg alle eventuelle belastninger fra ditt depositum/egenandel, i henhold til vilkår beskrevet her.
Vår Full Beskyttelse og Utvidet Beskyttelse tilbys kunder som gjør nye bookinger. Produktene vil dekke belastninger for skade på leiebilens eksteriør eller mekaniske komponenter, inkludert karosseri, tak, understell, frontrute, vinduer, hjul, hjulkapsler, motor, clutch, batteri og låser.
I tillegg vil de dekke:

 • immobiliseringsavgifter (for utleieselskapets tap av inntekt når bilen er til reparasjon og ikke kan leies ut)
 • kostnader for veiassistanse som resultat av havari eller ulykke
 • kostnader direkte relater til å låse deg ute av bilen eller å ha mistet nøklene
 • enhver sum utleieselskapet belaster som følge av krav i forhold til bilen Tyveribeskyttelse
 • utleieselskapets administrasjonsavgifter relatert til ethvert punkt nevnt ovenfor.
Merk: Utvidet Beskyttelse tilbys kunder som leier en bil med policy som inkluderer Skadebeskyttelse (CDW) Uten Egenandel.
Våre beskyttelsesprodukter vil ikke dekke:
 • rengjøringsavgifter
 • skade på bilens interior, med mindre det er et resultat av kollisjon
 • skade på / tap av barneseter, GPS eller annet ekstrautstyr
 • kostnader for reparasjon eller andre tjenester som ikke var godkjent av utleieselskapet
 • kostnader som har tilkommet grunnet omstendigheter som bryter vilkårene i leieavtalen (f.eks uforsiktig, farlig eller uaktsom kjøring, fylling av feil drivstoff, eller kjøring under påvirkning av narkotika eller alkohol).
Vår Egenandelsbeskyttelse og Skadebeskyttelse tilbys ikke lenger til kunder som gjør nye bookinger, men vi vil hedre krav fra kunder som allerede hadde kjøpt disse beskyttelsene. Disse produktene vil kun dekke skade på deler dekket av Skadebeskyttelsen (CDW) (som forklares av utleieselskapet ved henting).

RentalCover Full beskyttelse
Kjøper du Full beskyttelse vil du få en e-post fra RentalCover.com med polisedokumentene. Kontakt RentalCover.com direkte dersom du vil at de skal sende e-posten på nytt eller sende deg en utskrift i posten.

Å kreve tilbake fra et beskyttelsesprodukt fra Rentalcars.com
For å kreve penger tilbake fra et av våre beskyttelsesprodukter, vennligst kontakt kundeservice innen 28 dager etter at din leie ble avsluttet. Du kommer til å trenge:

 • Din leiebil's check-in og check-out-dokumentasjon, som tydelig viser de nye skadene du belastes for av utleieselskapet
 • Bevis på reparasjonskostnadene fra utleieselskapet
 • Bevis på betaling til utleieselskapet for skadene trukket fra ditt kort
 • Utleieselskapet's ulykkesrapport
 • Politirapport der relevant

Vårt mål er å refundere innen 7 dager etter at alle relevante dokumenter er mottatt.

I saker der en tredjepart har vært involvert i en ulykke, behøver vi bekreftelse fra utleieselskapet at ansvaret for ulykken har blitt klargjort (og at eventuelle søksmål er avklart) før vi kan behandle din sak.

Alle tilbakebetalinger gjøres til det samme betalingskortet som ble brukt å betale for beskyttelsesproduktet med til Rentalcars.com (ikke nødvendigvis kortet som ble belastet av utleieselskapet).

Depositum og drivstoff
De fleste utleieselskap krever depositum for å dekke drivstoff, egenandel og andre omkostninger i forbindelse med leien. Et gyldig kredittkort vil være et krav (sjekk med vårt Reservasjonsteam på tlf 21 93 96 91 siden det kan være forekomme unntak). Kredittkortet skal være i førerens navn og depositumet vil bli refundert når bilen returneres i samme tilstand som utlevert. Vær oppmerksom på at hos enkelte utleieselskap er drivstoffpolicy at du, leieren, må betale for den første tanken drivstoff og så returnere leiebilen med tom tank. I disse tilfellene er det ingen refunderings prosedyre for ubrukt drivstoff som er igjen på tanken.

Gebyr for utvidet åpningstid for avhenting
Noen ganger ønsker man å hente bilen ved en flyplass utenfor arbeidstid. I dette tilfellet kan det tilkomme et ekstra gebyr for denne servicen som betales lokalt hos utleieselskapet. Vi vil gi beskjed om dette når vi mottar dine flydetaljer. I de tilfellene hvor flyet ditt skulle være forsinket, som gjør at bilen må hentes utenfor normal arbeidstid, må et ekstra gebyr betales på de stedene hvor overtidsbetaling gjelder for at du som kunde kan få utlevert bilen. Rentalcars.com kan ikke holdes ansvarlig for de stedene hvor det ikke er mulig å hente bilen utenfor normal arbeidstid.

Aldersbegrensninger
Ved de fleste destinasjoner er minimumsalder for å leie, 21 år. Ekstra avgifter kan tilkomme med visse utleieselskap og i visse land for sjåfører under 25 år og eldre enn 65 år. Der korrekt alder på sjåføren har blitt oppgitt under bookingprosessen, vil vi opplyse om eventuelle ekstra kostnader, vennligst sjekk og les nøye igjennom Betingelser og Vilkår for restriksjoner om minimums- og maksimumsalder. Minimumsalder kan også være høyere på større bilgrupper ved utvalgte utleiestasjoner eller andre restriksjoner kan forekomme. Vennligst sjekk med vårt Reservasjonsteam dersom du har spørsmål angående dette.

Ekstra sjåfør
Ekstra sjåførgebyr kan gjelde for sjåfører i enkelte områder og betales lokalt (med mindre det er spesifisert på Voucheren). Alt dette kan du sjekke under bookingprosessen.

Leieperiode/prisberegning
Varigheten av leieperioden starter og slutter i henhold til hentingsdato og tid og avleveringsdato og tid som detaljert på Voucheren, prisen betalt er bekreftet ved booking og er leiedøgn er beregnet på 24-timers basis. Hvis du, som leier, ønsker å forlenge leieperioden etter henting av bilen, eller hvis du returnerer bilen senere enn booket hos Rentalcars.com vil forlengelse alltid være med utleieselselskapet direkte, og vil pålegges av utleieselskapets egne priser som kan være høyere enn prisen betalt til oss på tidspunktet for bestilling. Rentalcars.com kan ikke refundere for ubrukte dager eller delvise dager hvis leiebilen leveres tilbake tidlig for alle leier.

Tidlig returnering/leie utvidelse
Varigheten av leieperioden starter og slutter i henhold til hentingsdato og tid og avleveringsdato og tid som detaljert på Voucheren, prisen betalt er bekreftet ved booking og er leiedøgn er beregnet på 24-timers basis. Hvis du, som leier, ønsker å forlenge leieperioden etter henting av bilen, eller hvis du returnerer bilen senere enn booket hos Rentalcars.com vil forlengelse alltid være med utleieselselskapet direkte, og vil pålegges av utleieselskapets egne priser som kan være høyere enn prisen betalt til oss på tidspunktet for bestilling. Rentalcars.com kan ikke refundere for ubrukte dager eller delvise dager hvis leiebilen leveres tilbake tidlig for alle leier.

Enveisleie
Enveisleie skal bekreftes på forhånd og det kan tilkomme et ekstra gebyr som skal betales lokalt. Vi kan informere deg, som leier, om den omtrentlige kostnaden når vi tar imot din bestillingsforespørsel og har så mottatt bekreftelse fra våre lokale billeieleverandører angående enveisleie.

Barneseter og spesielle ønsker
Barneseter og takstativ (ikke mulig med alle biler) og annet ekstrautstyr er tilgjenglig de fleste steder selv om de ikke kan garanteres. I de fleste stater i USA er barneseter påbudt. Her er det normalt et gebyr som skal betales lokalt. Vær oppmerksom på at det ikke er sikkerhetsseler i baksetene på alle biler. Sjekk dette med reservasjonssteamet. Hvis du ønsker noe ekstra utstyr skal det nevnes i bestillingen.

Henting og levering
Ekstragebyr kan forekomme (av lokale leiebilutstedere) for utenom åpningstider for å hente leiebil etter kontoret er stengt. Dette kan inntre selv om det er pga. en flyforsinkelse eller liknende. De fleste steder kan man få levert og hentet bilen direkte til eller fra hotellet, men her kan det også forekomme ekstragebyrer. Man skal informere om hvilke tidspunkt man ønsker bilen og om adresse til hotellet den skal leveres/hentes fra når man foretar bestillingen. Leveringen gjelder ikke til og fra private adresser.

Ferdsel over grenser
Restriksjoner kan gjelde hvis man krysser landegrenser og/eller statsgrenser, dette må du informere om når du foretar din bestilling. Ekstra dokumentasjon kan være et krav, og lokal skatter kan være gjeldende for reising mellom visse land med leiebil. Restriksjoner kan gjelde i Australia og andre avsidesliggende steder, vennligst kontroller dette med reservasjonsteamet vårt.

Hvis du, som leier, ønsker å gjøre endringer på din bestilling
Forandringer i en bestilling etter bekreftelse / betaling, men innen leien har startet, kan utføres uten ekstra kortavgifter. Bestillinger som er fullt betalt ved bestilling og bekreftet, kan bli avbestilt gratis opp til 48 timer før leien skal påbegynnes. Depositum Reservasjoner: Hvis man avbestiller mer enn 48 timer før leiens starttid vil man bli belastet med en avgift tilsvarende depositumet.

Bookinger som avbestilles innenfor 48 timer til leiens starttid vil bli belastet med et gebyr tilsvarende 3 dagers leie eller depositumsbeløpet, det beløpet som er størst. Det gis ingen refundering eller tillegg i prisen for reservasjoner under 3 dager. Dersom leiebilen ikke kan hentes ut på grunn av manglende dokumentasjon eller unnlatelse av å fremvise et gyldig kredittkort i sjåførens navn, vil dette bli behandlet som en avbestilling som skjer innenfor 48 timer til henting, men kun om vi blir opplyst om dette før opphentingstiden. Hvis full betaling ikke er mottatt senest 48 timer før hentetiden, vil bookingen bli avbestilt i henhold til gjeldende avbestillingsvilkår som beskrevet over. Rentalcars.com kan dessverre ikke refundere for ubrukte leiedager eller delvise leiedøgn hvis bilen er returnert tidligere enn avtalt. Ønsker du å avbestille en bestilling så vær vennlig å ta kontakt med oss på 21 93 96 91, og oppgi ditt navn sammen med ditt referansenummer.

Dokumentasjon
Du vil normalt motta Voucheren innen 48 timer etter at du full betaling er utført hvis alle ankomsttider er opplyst, det vil si: flynummer, ankomsttidspunkt eller lokal adresse eller telefonnummer. Rentalcars.com kan ikke holdes ansvarlig hvis kunden må betale et ekstragebyr lokalt for å ikke kunne vise fram riktig dokumentasjon ved henting av bilen. Husk å ta med gyldig førerkort og pass. Sjekk din leiebetingelser eller med reservasjonsteamet hvis det skulle være andre krav om dokumentasjon.

Førerkort
Fører, eller førere, skal kunne vise fram et gyldig førerkort som er minst 1 år gammelt (2 år på enkelte steder, sjekk dette med vårt reservasjonsteam). Førere som ikke kan vise fram et norsk førerkort skal kontakte oss på 21 93 96 91 eller 800 44 73 3000. Reiser man utenfor Europa skal man kunne vise fram et internasjonalt førerkort. Alle førere av bilen skal alltid være i besittelse av sitt førerkort i tilfelle man skulle komme i kontakt med lokale autoriteter. Dokumenter er leierens ansvar; Rentalcars.com er ikke skyldig refundering i tilfelle billeieren ikke kan vise fram gyldig førerkort og dokumenter.

Oppdatering for UK (Britisk) Førerkort: Fra 8. Juni 2015, kan det hende du trenger andre documenter for å hente din leiebil. Finn ut mer.

Bilstørrelser og biltyper
Alle biler er forsikret for et godkjent maksimum antall passasjerer. Rentalcars.com er ikke ansvarlig om leiebilen ikke passer alle passasjerer og bagasje leieren vil ha med seg i leiebilen. For å forsikre deg om at du finner den bilstørrelsen som passer deg og ditt behov, kan du se over Rentalcars.coms hjemmeside. Her ser du hvilke biler vi har til rådighet med god veiledning for kapasitet.

Rentalcars.com kan ikke garantere en spesiell bilmodell. Bilen som er vist på din faktura er kun en veiledning, og kan bli erstattet med en lignende bil eller en forbedret utgave.

Utlevering av bilen
Utleieselskapet har rett til å nekte utlevering av leiebilen til kunder som ikke er kvalifisert eller i stand til å kjøre en leiebil eller som ikke er i besittelse av de nødvendige dokumentene nevnt. Rentalcars.com kan ikke holdes ansvarlig for kundens videre reiseplaner, og det vil ikke bli utbetalt noen refunderinger, kompensasjoner eller andre utgifter du som leier må betale.

Klager
Hvis du som leier ikke er fornøyd med bilens standard ved henting, skal du straks rapportere dette til utleieselskapet som leverte bilen. Det kan skape problemer for Rentalcars.com å kunne stille spørsmål av bilens tilstand hvis dette ikke blir rapportert til utleiefirmaet så snart som mulig. Hvis du er utilfreds på noen måte eller har spørsmål, kan du kontakte vårt kundeserviceteam innen 3 måneder etter hjemkomsten. Vi vet at noen ganger kan du føle at klagen ikke er løst slik at du er helt tilfreds. Så hvis du ikke er fornøyd med måten vi har håndtert klagen din på, kan du sende klagen din til en uavhengig Alternative Dispute Resolution (ADR)-leverandør. Small Claims Mediation (UK) Limited (http://www.small-claims-mediation.co.uk/), er akkreditert av Civil Mediation Council og er listet på justisdepartementets online-katalog over foretak som driver med mekling. Ettersom vi tar sikte på å løse alle våre uenigheter internt, er vi ikke forpliktet til å sende en ADR-prosedyre som utføres av en hvilken som helst selvstendig ADR-leverandør. Du kan bruke EU-kommisjonens online-plattform for å løse tvisten, som du finner på http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Mekaniske problemer/uhell
I tilfelle mekaniske problemer eller at bilen har motor stopp må du STRAKS ringe utleieselskapet som utstedte bilen lokalt. Utleiefirmaet skal gi godkjenning for reparasjon eller erstatning av bilen som har problemer. Hvis du, leieren, er involvert i en ulykke skal du kontakte utleieselskapet og politiet. Blir du bedt om å fylle ut noe som helst dokumentasjon så behold alle kopier siden disse er nødvendige hvis du skal kreve forsikringserstatning.

Rentalcars.com fungerer som en agent, og ikke et utleieselskap. Leieavtalen din med oss, Rentalcars.com, er tilknyttet de betingelser for billeie i samsvar med billeieutsteders lover og regelverk i det landet og/eller staten bilen blir utstedt i. Du, som leier, vil dermed være underlagt både våre betingelser og de betingelser og lover som gjelder for leiebilutsteder. Rentalcars.com fraskriver seg alt ansvaret i forbindelse med tap, skader, endringer, forsinkelser eller endringer som er forårsaket av borgerkrig, industriell aksjoner, inkludert flygelederstreik, terrorisme, natur- og atomkatastrofer, brann eller ekstreme værforhold, uunngåelige tekniske problemer med transport system, nedlegging eller køtrafikk på flyplasser eller havner, kansellering av rutefly og konkursrammede flyselskap.

Ferdsel i USA
I USA er det et krav å ha forsikring som dekker andre familiemedlemmer og venner som man reiser sammen med (ansvarsforsikring). Her er det krav om et minimumsbeløp, og dette minimumsbeløpet er ofte så lavt som $5000 (se under viktig).

Supplimenterende Ansvarsforsikring (SLI) og Ansvarsforsikring (EP)
I mange land er det et krav at bilforsikringen skal inneholde ubegrenset beskyttelse av familie og venner som er med i bilen. Men i USA er det annerledes, derfor inkluderer vi EP eller SLI i alle våre forsikringer. Disse dekker enhver skade på personer og eiendom (dekker ikke bilen som er utleid). Men forsikringen dekker kun dette ut fra en ulykke i den utleide bilen opp til et maksimumsbeløp på US$1 million.

Uforsikret (Under-insured) Motorisk Beskyttelse (UMP)
UMP er en forsikring som dekker all fysisk skade på billeieren og andre passasjerer opp til US$1 million. Dette gjelder hvis skaden er påført av en annen sjåfør uten forsikring (minimal forsikring), eller hvis personen flykter fra ulykkesstedet.

Rentalcars.com har rett til å kansellere en bestilling på kort eller øyeblikkelig varsel i visse situasjoner som for eksempel insolvens av et lokalt utleieselskap. I alle tilfeller vil Rentalcars.com forsøke å finne et alternativt kjøretøy, men i perioder med stor pågang kan det ikke være umulig. Når en kunde har en forhåndsbetalt bestilling og Rentalcars.com avbestiller opptil 48 timer før avhenting, vil kunden motta full refundering av sum allerede betalt. Hvis Rentalcars.com avbestiller en forhåndsbetalt reservasjon innen 48 timer før avhenting, vil kunden motta full refundering og dekning av andre påregnelige tap påført kunden som en konsekvens av at Rentalcars.com bryter avtalen. Når en depositumsbooking avbestilles av Rentalcars.com opptil 7 dager før avhenting, vil kunden motta refundering av sum allerede betalt. Hvor Rentalcars.com gir en depositumskunde beskjed om avbestilling innen 7 dager før avhenting, vil Rentalcars.com gi full refundering av sum allerede betalt og dekke andre påregnelige tap påført kunden som en konsekvens av at Rentalcars.com avbryter avtalen.

Kontraktvilkår med Rentalcars.com
Uansett hvordan du, som leier, foretar din bestilling er det viktig at du forstår hvordan og når en kontrakt er formet. De tekniske kravene for å kunne forme en kontrakt er følgende: Når vi kommer med et tilbud over telefon eller på vår hjemmeside inviterer vi deg til å kjøpe vårt produkt og dra fordel av vårt tilbud, men du har ikke kjøpt noe før du har sagt ja til å reservere eller ved å trykke "BOOK NÅ" på vår hjemmeside.

Du kjøper vårt produkt når du godtar tilbudet over telefon eller trykker "BOOK NÅ" på vår hjemmeside. Når vi har mottatt full betaling fra deg og sendt Voucheren, vil Rentalcars.com godkjenne din reservasjon. Når dette er gjort er det oppnådd en kontrakt mellom deg og Rentalcars.com for å levere billeietjeneste i henhold til de betingelser nevnt.

Rentalcars.com er ansvarlig for tap du blir pådratt hvis Rentalcars.com bryter denne kontrakten, og tapene er av forutseende konsekvenser. Tap er forutseende hvis de kunne være forutsett av både deg og Rentalcars.com på det tidspunktet da kontrakten ble inngått. Rentalcars.com er ikke ansvarlig for indirekte tap hvis dette hender som en konsekvens av skaden på et senere tidspunkt, som ikke var forutsett av verken deg eller Rentalcars.com. (f. eks. tap av profitt eller mulighet til profitt, tap av "goodwill", skader eller andre omkostninger).

Rentalcars.com står ikke direkte til ansvar for de lokale leiebilutstedernes oppførsel i forbindelse mangel på levering eller forsinkelse av levering i forbindelse med det som er spesifisert på Voucheren, reservasjonen, billeiebetingelser. Om de skulle være forsinket, hindret eller utsatt for naturkatastrofe i å levere en leiebil som enten feiler i å kunne levere en service eller forsinkelse i den servicen som står i henhold til denne reservasjonen, Voucheren og leiebetingelsene. Hvis man skulle bli hindret eller forsinket av force majeure (som betyr på grunn av påvirkninger utenfor deres naturlige kontroll) kan ikke Rentalcars.com holdes ansvarlig. Skulle "force majeure" kontinuere over 14 sammenhengende dager vil Rentalcars.com vurdere å avbestille denne bestillingen, reservasjonen eller leien ved å gi 14 dagers varsel til deg, leieren, sin adresse oppgitt under bestillingen.

Du, som leier, må forsikre deg selv og Rentalcars.com mot alle tap, uønskede kostnader (inkludert advokatkostnader) og skader som påføres Rentalcars.com som et direkte resultat av at du, leieren, bryter eller kommer i strid med våre betingelser.

Kundevurderinger
Fullførte vurderinger kan lastes opp på vår hjemmeside kun for å informere kunder om din mening om servicen og kvaliteten på utleieselskapet, og bruk delvis eller helt av Rentalcars.com på vår hjemmeside, våre sosiale media plattformer, nyhetsbrev, spesialpromoteringer, mobil apps eller andre kanaler eid, drevet av, brukt eller kontrollert av Rentalcars.com. rentcalcars.com reserverer retten til å tilpasse, nekte eller ta bort vurderinger helt ett vår diskresjon.

Vurderinger viser de personlige meningene til Rentalcars.com-kunder som fylte ut et spørreskjema etter at leien deres var avsluttet. Disse meningene er ikke nødvendigvis de samme som Rentalcars.com’s.

Denne generelle informasjonen og leiebetingelsene på denne hjemmesiden er gyldig fra og med september 2015.

Beskyttelse i henhold Pakkereisedirektivet


Dersom du booker ytterligere reisetjenester til reisen eller ferien din fra en annen tjenesteleverandør gjennom en link på bekreftelsessiden vår, er du IKKE beskyttet i henhold til Pakkereisedirektivet, EU-direktiv (EU) 2015/2302.

TravelJigsaw Limited er derfor ikke ansvarlig for korrekt levering av disse ekstra tjenestene. Dersom du opplever problemer, må du kontakte den aktuelle tjenesteleverandøren.

Dersom du booker ytterligere reisetjenester gjennom en link mindre enn 24 timer etter å ha mottatt bookingbekreftelsen fra TravelJigsaw Limited, og disse ytterligere reisetjenestene utgjør 25 % eller mer av den totale verdien av begge bookingene, vil disse reisetjenestene bli en del av en sammensatt reisearrangement. I så tilfelle har TravelJigsaw Limited, i henhold til EU-lovgivning, beskyttelse på plass for å tilbakebetale innbetalinger du har gjort til TravelJigsaw Limited for tjenester som ikke er blitt utført grunnet TravelJigsaws insolvens. Merk at dette ikke gjelder dersom den aktuelle tjenesteleverandøren blir insolvent.

TravelJigsaw Limited har insolvensbeskyttelse fra Travel & General Insurance Services Limited (t&g), registreringsnr. 02527363, og som er underskrevet av Hiscox Insurance Company Limited (Hiscox), registeringsnr. 00070234. t&g og Hiscox er autorisert og underlagt Financial Conduct Authority og Prudential Regulation Authority (nr. 113849).

Reisende kan kontakte disse, eller der det er aktuelt, hjelpetelefonen til de relevante myndighetene på 01702 811397 (En kopi av denne polisen er tilgjengelig ved forespørsel fra poliseinnehaver) dersom tjenestene ikke leveres som følge av TravelJigsaw Limiteds insolvens.
Merk: Denne konkursbeskyttelsen dekker ikke kontrakter med andre parter enn TravelJigsaw Limited som kan utføres til tross for TravelJigsaw Limiteds insolvens.

Direktiv (EU) 2015/2302 som innlemmet i nasjonal lovgivning http://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2018/9780111168479/data.html.