Algemene Voorwaarden

Rentalcars.com is een handelsnaam van TravelJigsaw Limited; een vennootschap dat is geregistreerd in Engeland en Wales (Nummer 05179829) onder het adres New Bridge Street 100, EC4V 6JA te Londen. Deze Algemene Voorwaarden vormen samen met de voorwaarden op onze website, de privacyverklaring en het beveiligingsbeleid onze overeenkomst met u, de huurder, voor de diensten die wij u aanbieden voor het organiseren en leveren van een huurauto. Gezamenlijk worden deze aangeduid als onze voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle met ons afgesloten contracten voor het leveren van onze diensten en sluiten alle andere voorwaarden uit. Er wordt geen enkele verandering aan onze voorwaarden geaccepteerd, ongeacht de handelswijze van Rentalcars.com. Acceptatie van onze diensten of een handtekening op welke vorm van een overeenkomst dan ook zal worden beschouwd als bewijs van uw acceptatie van onze voorwaarden. Rentalcars.com behoudt het recht om onze voorwaarden van tijd tot tijd aan te passen en u, de huurder, wordt dan ook geadviseerd om onze website te controleren op eventuele wijzigingen die op u van toepassing kunnen zijn. Uw huur van welke auto dan ook is onderhevig aan de Algemene Voorwaarden van een autohuur zoals bepaald door het autoverhuurbedrijf en de bijbehorende wetten van het land of de staat waar de verhuring plaatsvindt. Er kunnen ook individuele restricties op uw autohuur van toepassing zijn.

U zult via ons van een auto worden voorzien, of dat nu direct via ons is of via Rentalcars.com als bemiddelaar. De omvang van onze inbreng hangt af van onze relatie met het autoverhuurbedrijf.

Onze voorwaarden zijn van toepassing op elke boeking die u, de huurder, bij ons of via onze website maakt en het is dan ook belangrijk dat u zich bekend maakt met de inhoud van deze voorwaarden. Zowel onze Algemene Voorwaarden als die van de lokale autoverhuurbedrijven kunnen uitzonderingen en beperkingen omtrent aansprakelijkheid bevatten.

Uw boeking via deze website is onder de voorwaarde dat u, de huurder, onze Algemene Voorwaarden accepteert. Indien u, de huurder, bezwaar heeft tegen een gedeelte van de voorwaarden adviseren wij u om niet door te gaan met uw boeking. Door uw boeking te bevestigen geeft u, de huurder, namelijk aan dat u de voorwaarden heeft gelezen, dat u deze heeft begrepen en dat u akkoord gaat met de voorwaarden die gelden voor uw boeking. Indien er secties binnen de voorwaarden zijn die u, de huurder, niet volledig begrijpt of als u vragen heeft over het huren van een auto of over één van onze andere producten kunt u gerust contact met ons opnemen.

Uw boeking bevestigen en betalingen
In de meeste gevallen bevestigen wij uw boeking direct. Echter in sommige gevallen moeten we wachten op bevestiging van het autoverhuurbedrijf dat er een auto beschikbaar is. Wij vertellen het u direct indien dit het geval is, en blokkeren tijdelijk het bedrag op uw betaalkaart. Zodra uw auto wordt bevestigd, laten we u dit weten en nemen het bedrag van uw rekening.

Totdat uw auto daadwerkelijk is bevestigd, kunt u de betaling op elk moment 'annuleren'. Klik gewoon op 'Beheer boeking' rechts bovenaan onze website, voer uw e-mailadres en referentienummer in en klik op 'Boeking annuleren'. Wij zullen het bedrag op uw betaalkaart vrijgeven.

Zeer zelden komt het voor dat een bedrijf de beschikbaarheid van de auto niet kan bevestigen. Wij vertellen het u direct indien dit het geval is, en geven het bedrag vrij op uw betaalkaart.

Wanneer u een auto of een ander product via onze site boekt, mailen wij u binnen 48 uur om de beschikbaarheid te bevestigen (of voor last minute boekingen, tenminste 24 uur vóór aanvang van uw boeking). Wij sturen u dan een boekingsbevestiging.

U heeft geen contract tot we uw boeking hebben bevestigd en de betaling hebben genomen. Zelfs als een ander betaalt, is het contract met de persoon die de boeking heeft gemaakt, wij sturen alle correspondentie naar het adres dat zij verstrekken. Om twijfel te voorkomen, niets benoemd in deze voorwaarden zal een derde partij in staat stellen om voordeel te halen of rechten te ontlenen aan onze voorwaarden, op grond van de Contractenwet (rechten van derden) 1999.

Juistheid van informatie
Hoewel wij ernaar streven om onze informatie zo accuraat mogelijk op onze website weer te geven zijn wij, noch onze partners, leveranciers of medewerkers verantwoordelijk voor de juistheid van de inhoud van de informatie op de website. Het is uw verantwoordelijkheid om de nauwkeurigheid, volledigheid en bruikbaarheid van de informatie op de website te evalueren.

U moet uw Rentalcars.com voucher/e-voucher tonen aan de medewerkers van het autoverhuurbedrijf wanneer u de auto ophaalt. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer het autoverhuurbedrijf weigert u de auto te verhuren indien u de voucher/e-voucher niet kunt laten zien.

Rentalcars.com kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige kosten als gevolg van het ondertekenen en accepteren van lokale documentatie.

Rentalcars.com kan niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer iemand onder invloed van alcohol of drugs rijdt, opzettelijk schade veroorzaakt, off road rijdt of onoplettend rijgedrag vertoont. U, de huurder, zult volledige verantwoordelijkheid moeten nemen voor al het bovengenoemde. Deze lijst is noch volledig, noch een gedetailleerde weergave van mogelijke omstandigheden.

Wat is er wel en niet inbegrepen in de prijs?
Leest u alstublieft de gedetailleerde Algemene Voorwaarden die worden weergegeven tijdens het boekingsproces.

Cascoschade vermindering
Cascoschade vermindering (ook wel Collision Damage Waiver/CDW genoemd) verlaagt de aansprakelijkheid van de huurder voor de totale kosten van de schade tot een bepaald eigen risico indien er sprake is van een eigen risico. Dit is met uitzondering van schade die opzettelijk is veroorzaakt onder de invloed van alcohol of drugs of indien er sprake is geweest van nalatigheid, bijvoorbeeld door off road te rijden of de auto aan andere partijen te verhuren. De cascoschade vermindering dekt de aansprakelijkheid voor schade aan de auto of auto–onderdelen en accessoires. Op de meeste bestemmingen worden voorruiten, banden, chassis, vervangende sloten, vervangende sleutels en sleepkosten niet gedekt door deze dekking. Het kan zijn dat er meer onderdelen niet inbegrepen zijn maar dat kan per autoverhuurbedrijf verschillen. Daarom raden we u ook aan om te controleren wat er wel en niet inbegrepen is op het moment dat u de auto ophaalt bij het autoverhuurbedrijf.

Diefstalbescherming
Diefstalbescherming vermindert de aansprakelijkheid van de huurder (tot een eigen risico bedrag indien er sprake is van een eigen risico) in het geval van diefstal, poging tot diefstal en schade als gevolg hiervan. Diefstal van de auto als gevolg van nalatigheid kan ertoe leiden dat het autoverhuurbedrijf de volledige waarde van de auto terugeist.

BELANGRIJKE INFORMATIE
Lees de details van de verzekering die wordt verstrekt door het autoverhuurbedrijf alstublieft zorgvuldig door. Het is niet ongebruikelijk dat inzittenden zoals bloedverwanten, leden van uw directe familie of leden van hetzelfde huisadres die met de huurder in de auto meereizen uitgesloten zijn van dekking. Extra dekking kunt u vaak ter plaatse kopen bij het autoverhuurbedrijf of zit mogelijk al inbegrepen in uw reisverzekering. Voor complete geruststelling raadt Rentalcars.com u ten zeerste aan dat u, de huurder, uzelf volledig op de hoogte brengt van de mate van dekking die geleverd wordt bij elke huur. Indien u het nodig acht is het mogelijk om eventueel uw echtgenoot, echtgenote, kinderen of andere familieleden tijdens de autohuur mee te verzekeren.

Ongevallenverzekering
Deze optionele verzekering kan al gedekt zijn door uw reisverzekering (bekijkt u dit voordat u, de huurder, op weg gaat). Indien u de ongevallenverzekering wenst af te sluiten is het mogelijk om deze ter plaatse te kopen wanneer u de huurauto ophaalt.

Beschermings ontheffingsproducten van Rentalcars.com
Als u uw auto ophaalt zal u een borg moeten achterlaten bij het autoverhuurbedrijf voor het geval dat de auto beschadigd raakt tijdens uw huurperiode. Als u één van onze beschermings ontheffingsproducten heeft gekocht voordat uw huurperiode begint, zullen we uw aansprakelijkheid ontheffen (en u terugbetalen) voor eventuele kosten die van uw borg/eigen risico afgehouden zijn, onderworpen aan de hier beschreven voorwaarden.
Onze Schadebeschermings, Volledige bescherming en Top-up beschermings ontheffingsproducten worden aangeboden aan klanten die een nieuwe boeking maken. Alle drie zullen kosten voor schade aan de buitenkant en mechanische onderdelen van de huurauto dekken, inclusief carrosserie, dak, onderstel, voorruit, ramen, spiegels, wielen, banden, velgen, motor, koppeling, accu en sloten.
Volledige bescherming en Top-up bescherming zullen daarbij ook de volgende onderdelen dekken:

 • ‘immobilisatie’ kosten (voor verlies van inkomsten als de auto gerepareerd wordt en niet verhuurd kan worden)
 • wegenwachtkosten voor pech of een ongeluk
 • kosten direct gerelateerd aan het verlies van sleutels, of het zichzelf buitensluiten van de huurauto
 • het bedrag dat het autoverhuurbedrijf rekent voor het claimen van de diefstalbescherming
 • administratiekosten van het autoverhuurbedrijf die gerelateerd zijn aan deze punten.
Let op: Top-up bescherming wordt alleen aangeboden aan klanten die een auto huren zonder eigen risico van het cascoschade verminderingsbeleid (CDW).
Onze ontheffingsproducten zullen niet de volgende onderdelen dekken:
 • schoonmaakkosten
 • schade aan het interieur van de auto (tenzij het veroorzaakt is door een ongeval)
 • schade aan/verlies van kinderzitjes, GPS apparaten of andere ‘extra’ uitrusting
 • kosten voor reparaties of andere services die niet goedgekeurd zijn door het autoverhuurbedrijf
 • kosten ontstaan onder omstandigheden die de voorwaarden van de huurovereenkomst schenden (zoals gevaarlijk, zorgeloos of nalatig rijgedrag, verkeerd tanken of rijden onder invloed van alcohol of drugs).
Ons Schadekosten restitutieplan ontheffingsproduct wordt niet meer aangeboden aan klanten die een nieuwe boeking maken, maar we zullen wel claims accepteren van klanten die deze bescherming al gekocht hebben. Dit product zal alleen schade dekken aan de onderdelen die door de cascoschade vermindering (CDW) gedekt worden (zoals wordt uitgelegd door het autoverhuurbedrijf bij het ophalen van de auto).

 

RentalCover Volledige Bescherming
Indien u de Volledige Bescherming aanschaft, zal RentalCover.com u de documentatie sturen. Neem alstublieft rechtstreeks contact op met RentalCover.com als u nogmaals de e-mail, of een gedrukte kopie toegestuurd wilt krijgen.

Een claim maken met een Rentalcars.com beschermings ontheffingsproduct
Neem contact op met de klantenservice binnen 28 dagen nadat u uw auto heeft ingeleverd om een claim te maken op één van onze beschermings ontheffingsproducten. U heeft het volgende nodig:

 • De documenten die u kreeg bij het inleveren en ophalen, waarop duidelijk de nieuwe schade die u moet betalen aan het autoverhuurbedrijf te zien is
 • Bewijs van de reparatiekosten van het autoverhuurbedrijf
 • Bewijs van bedragen afgeschreven van uw creditcard door het autoverhuurbedrijf
 • Het schadeformulier van het autoverhuurbedrijf
 • Indien van toepassing een politierapport

Wij streven ernaar om te betalen binnen 7 dagen na de ontvangst van alle vereiste documenten.

In gevallen waar een derde partij betrokken is bij een ongeval hebben we de bevestiging nodig van het autoverhuurbedrijf dat de aansprakelijke partij van het ongeval is vastgesteld (en eventuele rechtszaken zijn afgewikkeld) voordat we uw claim kunnen verwerken.

Alle betalingen worden teruggestort op de betaalkaart waarmee het beschermings ontheffingsproduct gekocht werd van Rentalcars.com (niet noodzakelijkerwijs de betaalkaart waarop het autoverhuurbedrijf de kosten in rekening heeft gebracht).

Lokale borgsom en brandstof aan de autoverhuurbalie
De meeste autoverhuurbedrijven zullen u vragen om een borgsom op het moment dat u uw huurauto ophaalt om de kosten van brandstof, eigen risico en andere kosten te dekken die kunnen voorkomen tijdens de verhuring. In de meeste gevallen word het bedrag van de borgsom geblokkeerd op de geldige creditcard van bijvoorbeeld Visa of Maestro (controleer dit van tevoren bij ons reserveringscentrum) die op naam staat van de hoofdbestuurder. U krijgt uw borgsom terug indien u het brandstofbeleid in acht heeft genomen en indien de auto en extra's bij het terugbrengen in dezelfde staat zijn als tijdens de aanvang van uw huurtermijn (houdt u er rekening mee dat het 14 dagen kan duren voordat het bedrag op uw rekening wordt gestort).

Houdt u er alstublieft rekening mee dat sommige lokale huurbedrijven een brandstofbeleid hebben waarbij u, de huurder, de eerste tank brandstof zelf moet kopen en u de auto leeg terug dient te brengen– in dit geval is er géén vergoeding voor ongebruikte brandstof.

Het kan zijn dat de brandstof bij het autoverhuurbedrijf duurder is dan bij een lokaal benzinestation.

Buiten kantooruren toeslag
Bij de meeste luchthavens wordt er rekening gehouden met vliegtijden en worden er huurauto’s buiten kantooruren geleverd. Het is mogelijk dat hier een toeslag aan verbonden is die u aan het autoverhuurbedrijf zelf betaalt. Wij laten u, de huurder, van tevoren weten of dit het geval is op het moment dat u de ophaaltijd van uw huurauto aan ons doorgeeft in uw boekingsverzoek. In het geval dat uw vlucht vertraagd is waardoor u de auto buiten kantooruren op moet halen zult u ter plaatse de extra kosten moeten betalen indien er service buiten kantooruren beschikbaar is. Rentalcars.com is niet verantwoordelijk indien er geen service buiten kantooruren beschikbaar is. Daarom raden we u, de huurder, aan om een reisverzekering bij een derde partij af te sluiten. Het kan ook voorkomen dat autoverhuurbedrijven die buiten de luchthaven gesitueerd zijn een buiten kantooruren service aanbieden.

Minimum/maximum leeftijdsbeperkingen
Op de meeste bestemmingen geldt een minimumleeftijd van 21 jaar om een auto te kunnen huren. Extra toeslagen kunnen van toepassing zijn op bestuurders onder de 25 jaar en boven de 65 jaar in bepaalde landen en bij bepaalde leveranciers. Wanneer de leeftijd van de bestuurder correct is aangegeven in uw boekingsverzoek adviseren wij u over mogelijke toeslagen. Raadpleeg alstublieft de Algemene Voorwaarden voor de toegestane minimum– en maximum leeftijd van bestuurders. De minimumleeftijd kan op bepaalde locaties ook hoger liggen indien er een boeking wordt gedaan door een grotere groep. Neem alstublieft contact op met ons reserveringscentrum indien u, de huurder, vragen of opmerkingen heeft over het bovenstaande.

Extra bestuurders
Er kunnen toeslagen van toepassing zijn op extra bestuurders op bepaalde locaties die ter plaatse betaald dienen te worden (tenzij anders aangegeven op uw Rentalcars.com voucher/e-voucher). Neemt u in dit geval alstublieft contact op met ons reserveringscentrum.

Dagelijkse berekening/huurtermijn/verlengen huurtermijn
De prijs van uw huurauto wordt bevestigd tijdens het boekingsproces en berekend per 24 uur. Als u, de huurder, de huurtermijn na het ophalen van de auto wilt verlengen of de auto later dan de op de voucher/e-voucher aangegeven tijd wilt terugbrengen is het zo dat het contract hiervoor met de plaatselijke verhuurder wordt afgesloten tegen het lokale dagelijkse tarief (dit kan een aanzienlijk hoger bedrag zijn).

Later ophalen/vervroegd inleveren
Uw autohuur begint en eindigt zoals aangegeven op de voucher/e-voucher. Helaas kunnen wij u geen vergoeding bieden voor ongebruikte tijd indien u de auto te laat ophaalt of eerder terugbrengt. Als u de auto niet op de afgesproken datum en tijd kunt ophalen dient u ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte te stellen. Als u dit niet doet kunnen wij niet garanderen dat uw auto nog beschikbaar is en heeft u geen recht op een vergoeding.

Enkele-reistoeslag
Enkele-reis verhuur moet van tevoren worden aangegeven en kan onderhevig zijn aan een enkele-reistoeslag die u ter plaatse aan het autoverhuurbedrijf dient te betalen. Wij zullen u, de huurder, inlichten over de geschatte kosten nadat we uw boekingsverzoek en de informatie van het autoverhuurbedrijf over de enkele-reistoeslag hebben ontvangen.

Kinderzitjes en speciale verzoeken
Kinderzitjes, imperiaals (niet beschikbaar voor alle type auto’s) en extra items zijn op verzoek beschikbaar op de meeste bestemmingen, al kunnen we dit niet garanderen. Er is meestal een toeslag die u moet betalen aan het autoverhuurbedrijf. Op de meeste locaties zijn kinderzitjes wettelijk verplicht. Houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle huurauto’s gordels op de achterbank hebben. Neem alstublieft contact met ons op om na te gaan of uw huurauto deze beschikbaar heeft. Verzoeken voor deze extra's moeten tijdens het boeken worden gemaakt.

Leverings– en ophaalkosten
Sommige autoverhuurbedrijven bieden een leveringsservice aan waardoor u ervoor kunt kiezen om uw auto op een aangegeven adres af te leveren of weer op te halen. Als u hier gebruik van wilt maken kan het zijn dat hier een toeslag voor gerekend wordt die u dient te betalen aan het autoverhuurbedrijf. Wij adviseren u tijdens het boekingsproces of er een toeslag is wanneer u uw ophaal– en inlevertijden en adresgegevens doorgeeft in uw boeking. Houdt u er altsuublieft rekening mee dat autoverhuurbedrijven in het algemeen geen leverings– of ophaalservice verlenen vanaf privéaccommodatie.

Rijgebieden
Er kunnen beperkingen van toepassing zijn wanneer u land/staatsgrenzen wilt oversteken. Daarom moet u ons ten tijde van uw boeking op de hoogte stellen indien u, de huurder, met een huurauto naar een ander land of andere staat wilt rijden. Er kan extra documentatie nodig zijn en het kan voorkomen dat u lokale toeslagen moet betalen om naar bepaalde landen te reizen. Daarnaast kunnen er ook beperkingen van toepassing zijn in Australië en afgelegen gebieden. Dit kunt u navragen bij ons reserveringscentrum.

Indien u, de huurder, uw boeking wilt wijzigen
Er worden geen kosten berekend voor het wijzigen van uw boeking indien dit gebeurd vóórdat uw huurtermijn ingaat. Dit is exclusief extra kosten als gevolg van een materiële verandering aan uw boeking, zoals het veranderen van de huurtermijn of het autotype of doordat het autoverhuurbedrijf de prijzen na uw oorspronkelijke boeking heeft aangepast. Bij sommige bedrijven kan het voorkomen dat u uw boeking moet annuleren en herboeken indien u de naam van de bestuurder of de ophaallocatie wijzigt. Om uw boeking te annuleren logt u in op "Beheer boeking"‚ en klikt u op "Boeking annuleren". De Algemene Voorwaarden variëren per autoverhuurbedrijf en zullen duidelijk worden aangegeven tijdens het boekingsproces.

Indien wij uw boeking wijzigen
Het kan soms nodig zijn voor ons of het autoverhuurbedrijf om uw boeking aan te passen (na acceptatie). Indien dit het geval is zal Rentalcars.com u, de huurder, zo snel mogelijk en zo ver mogelijk vóór de huurdatum inlichten en, in het geval dat u de voorgestelde wijzigingen niet wilt accepteren, zullen we u een volledige vergoeding aanbieden. Echter, onder deze omstandigheden zijn wij niet extra aansprakelijk voor directe of indirecte verliezen die u maakt als gevolg van eventuele wijzigingen.

Documentatie
Uw voucher/e-voucher wordt normaal gesproken beschikbaar nadat de volledige betaling is ontvangen en nadat de auto bevestigd is door het autoverhuurbedrijf. Houd er alstublieft rekening mee dat verzoeken voor specifieke auto’s een langere verwerkingstijd hebben. In dat geval stellen wij u hiervan op de hoogte. Wanneer de auto niet kan worden opgehaald vanwege het ontbreken van voldoende documentatie of in het geval van een ongeldige creditcard wordt de boeking geclassificeerd als een "no show". Dit houdt in dat u geen recht heeft op een vergoeding of geldbedrag. Zorg ervoor dat u, de huurder, uw voucher/e-voucher, uw volledige en geldige rijbewijs en andere vormen van identificatie meeneemt. Lees alstublieft de " Benodigdheden bij het ophalen van uw auto" sectie op uw voucher/eVoucher wanneer de auto bevestigd is om te controleren of er meer documentatie nodig is.

Rijbewijs
De bestuurders moeten een geldig rijbewijs kunnen tonen dat tenminste 1 jaar (2 jaar op bepaalde locaties zoals zal worden aangegeven tijdens het boekingsproces) in bezit is. Indien u de Britse nationaliteit heeft dient u een rijbewijs met pasfoto en de bijbehorende papieren versie van uw rijbewijs te kunnen tonen. Als u niet in het bezit bent van een Brits rijbewijs vragen wij u om de Algemene Voorwaarden van het autoverhuurbedrijf goed door te lezen aangezien rijbewijsvereisten kunnen verschillen per autoverhuurbedrijf en locatie.
U dient onze klantenservice in te lichten als u strafpunten op uw rijbewijs heeft tijdens de boeking en wij hebben dan ook het recht om de boeking hierdoor te weigeren aan de hand van de Algemene Voorwaarden van het autoverhuurbedrijf. Alle bestuurders moeten hun rijbewijs bij de hand hebben in het geval van controle door de lokale autoriteiten. Er worden geen vergoedingen gegeven indien u de huur ter plaatse geweigerd wordt als gevolg van het niet kunnen overleggen van uw rijbewijs of niet aangegeven strafpunten op uw rijbewijs. Hou er alstublieft rekening mee dat een internationaal rijbewijs geen vervanging is voor een regulier rijbewijs. Indien u een internationaal rijbewijs gebruikt is een geldig rijbewijs in het bezit van de hoofdbestuurder nog steeds nodig om de auto te kunnen huren.

Verenigd Koninkrijk rijbewijs update: sinds 8 juni 2015 heeft u misschien andere documenten nodig om uw auto op te halen. Lees meer

Belangrijke informatie omtrent wisselkoersen
Door de veranderingen in de wisselkoersen moet u zich ervan bewust zijn dat het bedrag dat van uw creditcard is afgeschreven kan afwijken van de prijs op uw offerte wanneer u betaalt voor een dienst of product. Het verschil (indien er een verschil is) is afhankelijk van de veranderingen van de wisselkoersen tijdens de periode tussen het moment dat u boekt en het moment dat de kosten worden aangegeven op uw creditcardafschrift. Ook is het zo dat eventuele vergoedingen die wij aan u betalen het precieze bedrag zullen zijn dat in eerste instantie berekend werd – wij zijn niet verantwoordelijk voor stijgingen of dalingen van de wisselkoersen en hogere of lagere vergoeding als verwacht als gevolg hiervan.

Autocapaciteit en voertuigtype
Alle auto’s zijn verzekerd voor een maximaal aantal passagiers. Rentalcars.com kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de auto ongeschikt is voor het aantal passagiers of het volume van de bagage. U kunt op onze website wel richtlijnen raadplegen omtrent het geschatte aantal passagiers per beschikbare autogroep. Rentalcars.com kan niet aansprakelijk worden gesteld indien u de huur bij ophaling geweigerd wordt of indien er andere gevolgen zijn als resultaat van het willen huren van de auto voor een te grote groep passagiers.

Rentalcars.com kan geen bepaald type of model auto garanderen. De auto die op uw voucher/e-voucher wordt weergegeven is slechts ter referentie en kan vervangen worden door een gelijkwaardig model of een opgewaardeerde auto.

Verschaffing van auto's
Autoverhuurbedrijven behouden het recht om autoverhuur te weigeren aan personen die niet aan de eisen voldoen of niet geschikt zijn om te besturen. Rentalcars.com is niet aansprakelijk indien u uw reisafspraken niet kunt nakomen als gevolg van een eventuele weigering en geeft geen vergoeding, compensatie of betaling van kosten die u, de huurder, mogelijk moet betalen.

Klachten
Indien u, de huurder, op welke manier dan ook ontvreden bent over de staat van uw huurauto bij het ophalen vragen wij u dit alstublieft zo snel mogelijk te melden bij het autoverhuurbedrijf. Het is lastig voor Rentalcars.com om eventuele claims omtrent de staat van uw auto te beoordelen als u hier geen melding van maakt tijdens de verhuurtermijn. Als u, de huurder, op welke manier dan ook ontevreden bent verzoeken wij u om binnen 3 maanden na de verhuurtermijn contact op te nemen met onze klantenservice.
We weten dat het voor kan komen dat u het gevoel heeft dat uw klacht niet naar volledige tevredenheid opgelost is. Indien u niet blij bent over de manier waarop wij uw klacht behandeld hebben kunt u uw klacht naar een onafhankelijke alternatieve dispuut bemiddelaar aanbieder (ADR) richten. Small Claims Mediation (UK) Limited (http://www.small-claims-mediation.co.uk/) is geaccrediteerd door de Civil Mediation Council en op de online lijst van het ministerie van justitie voor dispuut bemiddelaar aanbieders. Aangezien wij ernaar streven om al onze disputen intern op te lossen zijn wij niet verplicht om een ADR-procedure, beheerd door een onafhankelijke ADR-aanbieder, in te dienen. U kunt het online platform van de Europese Commissie gebruiken om uw geschil op te lossen, te vinden op http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Technische problemen/ongelukken
Als u pech of technische problemen heeft moet u, de huurder, het autoverhuurbedrijf onmiddelijk bellen. Het autoverhuurbedrijf moet toestemming geven voor eventuele reparaties of de vervanging van de huurauto. Indien u, de huurder, betrokken bent geraakt bij een ongeluk dient u contact op te nemen met de lokale politie en het autoverhuurbedrijf. Maak kopieën van alle relevante documentatie die u moet invullen; deze kunnen van pas komen indien u, de huurder, een claim bij de verzekering wilt indienen.

Elke auto die u huurt valt onder de Algemene Voorwaarden samengesteld door het autoverhuurbedrijf en de bijbehorende wetten van het land of de staat waarin de autohuur plaatsvindt. U, de huurder, bent hierdoor gebonden aan zowel onze Algemene Voorwaarden als die van het autoverhuurbedrijf. Rentalcars.com accepteert geen enkele verantwoordelijkheid en is niet aansprakelijk in geval van verlies, schade, veranderingen, vertragingen of aanpassingen die ontstaan als gevolg van verstoringen van de openbare orde, stakingen inclusief stakingen van luchthavenpersoneel, terorristische activiteiten, natuurrampen, kernrampen, brand of slechte weersomstandigheden, onvermijdbare technische problemen van alle vormen van vervoer, sluitingen en files op luchthavens of havens, vluchtannuleringen van geplande vluchten of failisementen van luchtvaartmaatschappijen.

Voorwaarden van uw contract met Rentalcars.com
Het is belangrijk voor u, de huurder, om te begrijpen hoe en wanneer er een contract wordt aangegaan. De technische stappen die wij nemen om een contract te vormen zijn als volgt:Wanneer we in onze offerte prijzen noemen, of dit nu via de telefoon of via onze website is, doen we u, de huurder, een aanbod om een aankoop te doen. U, de huurder, bent nergens toe verplicht totdat u het boekingsproces voltooid door dit verbaal te bevestigen of door op "Boek nu" te klikken.

U, de huurder, heeft ons een verzoek gedaan om onze diensten te verlenen op het moment dat u op "Boek nu" klikt of wanneer u verbaal heeft toegestemd. Rentalcars.com zal uw verzoek accepteren op het moment dat wij de volledige betaling hebben ontvangen en wij u, de huurder, een bevestigingsvoucher/e-voucher hebben gestuurd. Wanneer wij met een autoverhuurbedrijf hebben afgesproken dat we als bemiddelaar optreden is een acceptatie van Rentalcars.com als bemiddelaar tegelijkertijd óók een acceptatie namens het autoverhuurbedrijf.

Rentalcars.com is verantwoordelijk voor verliezen die u, de huurder, lijdt als direct resultaat van het breken van de overeenkomst vanuit Rentalcars.com terwijl uw verliezen als gevolg van onze schending van de overeenkomst had kunnen worden voorzien. Verliezen worden als voorzien beschouwd indien deze ten tijde van de vorming van de overeenkomst door zowel u als Rentalcars.com in overweging zijn genomen. Rentalcars.com is niet verantwoordelijk voor indirecte verliezen die voorkomen als bijkomend gevolg van verlies of schade die niet konden worden voorzien door u, de huurder, en Rentalcars.com. Ook zijn we niet aansprakelijk voor, zonder beperkingen, winstverlies, gemiste kansen, verlies van bedrijfsreputatie of verliezen, schade en kosten als gevolg hiervan.

Rentalcars.com is niet zelf, of indirect via het autoverhuurbedrijf, aansprakelijk voor het nalaten van verplichtingen, een vertraagde uitvoering van welke verplichting dan ook in connectie met de boeking, voucher/e-voucher, autohuur of Algemene Voorwaarden indien en in welke mate de dienstverlening is vertraagd, verhindert of door omstandigheden buiten onze macht om niet plaatsvindt; kortom, elke gebeurtenis buiten de redelijke controle van de partij in kwestie om. In het geval dat de overmacht langer dan 14 opeenvolgende dagen voortduurt behoudt Rentalcars.com het recht om de boeking te beëindigen en zich terug te trekken uit deze boeking, boeking of autoverhuur door u, de huurder, 14 dagen van tevoren via het oorspronkelijke betaaladres op de hoogte te stellen. Wij storten in dit geval het gehele bedrag dat u vóórdat de situatie van overmacht zich voordeed aan ons heeft betaald op uw rekening terug.

Rentalcars.com heeft het recht om een boeking te annuleren in het geval van beperkende en plotselinge omstandigheden zoals het failliet gaan van een autoverhuurbedrijf. Onder alle omstandigheden zal Rentalcars.com proberen om u van een vervangende auto te voorzien maar tijdens bepaalde periodes waarin de vraag hoog is kan het zijn dat wij dit niet kunnen bewerkstelligen. Wanneer een klant een volledig betaalde boeking heeft gemaakt en Rentalcars.com de klant 48 uur voor het ophaaltijdstip op de hoogte heeft gesteld zal de klant het volledige bedrag terugbetaald krijgen. In het onwaarschijnlijke geval dat Rentalcars.com een klant die een volledige betaling heeft gedaan binnen 48 uur voor het tijdstip van ophalen op de hoogte stelt van een annulering worden zowel het volledige bedrag van de boeking als de kosten van voorzienbare verliezen van de klant als gevolg van de contractbreuk van Rentalcars.com vergoed. Indien de klant een aanbetaling op de boeking heeft gedaan en Rentalcars.com de klant 7 dagen voor het ophaaltijdstip op de hoogte stelt heeft de klant recht op de vergoeding van het al betaalde bedrag. Wanneer Rentalcars.com de klant binnen 7 dagen voor het ophaaltijdstip op de hoogte brengt wordt het volledige bedrag dat al betaald is vergoed. Daarnaast heeft de klant ook recht op een vergoeding voor voorziene verliezen als gevolg van de contractbreuk van Rentalcars.com.

Het maken van boekingen en het aanschaffen of aanvragen van producten of diensten
Als u wenst om boekingen te maken of producten of diensten zoals beschreven op onze website wenst aan te schaffen of aan te vragen kan het zijn dat wij (of onze zakenpartners) u vragen om bepaalde informatie te verschaffen die nodig is om uw boeking te voltooien, zoals creditcardinformatie en andere persoonlijke gegevens. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat wij uiterst voorzichtig omgaan met deze informatie zoals staat beschreven in onze Privacyverklaring. Door uw informatie voor dit doel te verschaffen geeft u aan dat deze correct, recent en volledig is. U gaat akkoord met het betalen van alle kosten die gemaakt worden door u of gebruikers van uw account, creditcard of andere betalingsmethoden tegen de tarieven of prijzen die gelden wanneer zulke kosten worden gemaakt. U bent ook verantwoordelijk voor kosten van toepasbare belastingen die gerelateerd zij aan uw aankopen.

Het kan zijn dat wij een verificatie van de verschafte informatie nodig hebben voordat wij uw boeking, aankoop of order accepteren. Tenzij wettelijk verplicht of duidelijk anders is aangegeven zijn tarieven, prijzen en beschikbaarheid van producten of diensten onderhevig aan veranderingen en kunnen deze zonder waarschuwing veraderen. U geeft aan dat u op de hoogte bent van het feit dat boekingen, aankopen en diensten onderhevig zijn aan extra Algemene Voorwaarden die vanuit ons of het autoverhuurbedrijf waarbij u een huurauto huurt worden opgelegd.

Gebruiksvoorwaarden van de website
Het is niet toegestaan voor wie dan ook om met welk apparaat of welke software dan ook, direct of indirect, verbinding te maken met deze website om inhoud en/of andere data, inclusief prijzen, te bemachtigen. Ook is het verboden om het normale functioneren van deze website te verhinderen of een poging te doen om dit te verhinderen. Elke activiteit die in onze ogen een te grote last of druk op onze systemen legt zal worden beëindigd. We controleren iedereen die onze website gebruikt voortdurend en elk automatisch systeem of personen die een onevenredig aantal zoekopdrachten uitvoert met het doel om informatie en/of prijzen te bemachtigen kunnen dan ook rekenen op beëindiging van hun activiteiten en een ontzegging van toegang tot onze website. Wanneer u gebruik maakt van onze website geeft u dan ook aan dat u akkoord gaat met de bovengenoemde gebruiksvoorwaarden.

Databescherming
Uw privacy is belangrijk voor ons. Door onze site te gebruiken accepteert u de voorwaarden van onze Privacyverklaring en geeft u toestemming voor (i) het gebruik van uw persoonlijke informatie door Rentalcars.com en haar dienstverleners om onze diensten aan u te leveren en (ii) het gebruik door Rentalcars.com om u promotionele emails, offerte opvolgingen en aanbiedingen te sturen.

Gebruik van Cookies en andere opsporingstechnologieën
Het kan zijn dat wij gebruik maken van cookies en andere technologieën om uw gebruik van onze website te vergemakkelijken en om onze emailcommunicatie te verbeteren. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring.

Feedback van klanten
Volledig ingevulde enquêtes kunnen gebruikt worden op onze website met het doel om klanten te informeren over uw mening over onze service en de kwaliteit van het autoverhuurbedrijf. Deze informatie kan in zijn geheel of gedeeltelijk door Rentalcars.com worden weergegeven op onze website, sociale mediakanalen, nieuwsbrieven, speciale aanbiedingen, mobiele apps en via andere kanalen waarvan Rentalcars.com de eigenaar, beheerder, websitehost of gebruiker is. Rentalcars.com behoudt het recht om feedback naar eigen inzicht aan te passen, te weigeren of te verwijderen.

Feedback geeft de meningen van onze klanten weer die een enquête hebben ingevuld na afloop van de autohuur. De meningen die worden weergegeven komt niet per se overeen met het standpunt van Rentalcars.com.

Deze Algemene Voorwaarden worden, voor zover is toegestaan door de EU, bekrachtigd door de Engelse wetgeving onder de niet-exclusieve jurisdictie van Engeland.

De algemene informatie en Algemene Voorwaarden zoals weergegeven zijn correct ten tijde van het ter perse gaan.

Bescherming onder de Richtlijn Pakketreizen


Als u aanvullende reisdiensten van een andere aanbieder boekt voor uw reis of trip via een link op onze bevestigingspagina, kunt u GEEN aanspraak maken op de rechten die betrekking hebben op pakketreizen, als omschreven in Richtlijn 2015/2302/EU.

TravelJigsaw Limited kan dientengevolge niet aansprakelijk gesteld worden voor de goede uitvoering van deze aanvullende reisdiensten. Mocht er zich een probleem voordoen, neem dan contact op met de dienstverlener.

Wanneer u echter binnen 24 uur na het ontvangen van de reserveringsbevestiging door TravelJigsaw Limited via een link aanvullende reisdiensten boekt, en deze aanvullende reisdiensten een waarde vertegenwoordigen van 25% of meer van de totale waarde van beide boekingen samen, dan worden deze reisdiensten deel van een onderling verbonden reisarrangement. In dat geval biedt TravelJigsaw Limited, zoals vereist in de regelgeving van de EU, bescherming en zal het, in geval er vanwege insolventie van TravelJigsaw Limited bepaalde diensten niet geleverd kunnen worden, u het bedrag terugbetalen dat u aan TravelJigsaw Limited heeft betaald. Let op: dit betekent dat er geen sprake kan zijn van terugbetaling in geval van insolventie van de relevante dienstverlener.

TravelJigsaw Limited heeft de bescherming tegen insolventie ondergebracht bij Travel & General Insurance Services Limited (t&g), geregistreerd onder nr. 02527363 en gewaarborgd door Hiscox Insurance Company Limited (Hiscox), geregistreerd onder nr. 00070234. T&G en Hiscox zijn geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority en de Prudential Regulation Authority (nr 113849).

Reizigers kunnen contact opnemen met deze instantie of, indien van toepassing, het speciale telefoonnummer voor claims van de bevoegde autoriteiten op 01702 811397 (Een kopie van de voorwaarden is op verzoek beschikbaar bij de Polishouder) als de diensten niet verleend worden vanwege insolventie van TravelJigsaw Limited.

Let op: De bescherming tegen insolventie is niet van toepassing op overeenkomsten met partijen anders dan TravelJigsaw Limited die uitgevoerd kunnen worden ondanks de insolventie van TravelJigsaw Limited.

Richtlijn 2015/2302/EU zoals omgezet in de nationale wet http://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2018/9780111168479/data.html.