Feltételek és Kikötések megtekintése

Rentalcars.com a márkaneve a TravelJigsaw Limited cégnek, mely egy Angliában és Walesben regisztrált (regisztrációs szám: 05179829) korlátolt felelősségű társaság, regisztrált címe pedig 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA, Egyesült Királyság. Feltételeink és kikötéseink a weboldal használatának feltételeivel és kikötéseivel, az adatvédelmi tájékozatóval és a biztonsági politikával együtt alkotják Önnel, a bérlővel, kötött egyezményünket autóbérlési szolgáltatás szervezésére autókölcsönző szolgáltatóinkkal. A továbbiakban ezeket együttesen értjük Feltételek és Kikötések alatt. Feltételeink minden, a szolgáltatásaink időtartamára érvényes szerződésre vonatkoznak és kizárnak minden egyéb feltételt. Ennek a Rentalcars.com általi be nem tartása nem jelenti egyéb feltételek érvénybe lépését. Szolgáltatásaink elfogadásával illetve bármilyen egyezmény aláírásával Ön elfogadja feltételeinket. A Rentalcars.com fenntartja a jogot a feltételek időről időre való módosítására, így Önnek, a bérlőnek ajánlott weblapunkon tájékozódni az Önt érintő változásokról. Az Ön gépjárműbérlése az autókölcsönző társaság feltételeinek és kikötéseinek valamint a bérlés országának és/vagy államának törvényeinek hatálya alá is tartozik. Az autókölcsönző társaság egyedi korlátozásokat is bevezethet.

Ön egy járművet kap közvetlenül vagy közvetve tőlünk. A szolgáltatás típusa az autókölcsönző társasággal kötött megállapodásunktól függ.

Feltételeink minden foglalásra vonatkoznak, amit Ön, a bérlő velünk végez weboldalunkon vagy a weboldalunkon keresztül, így tanácsoljuk, bizonyosodjon meg róla, hogy tudatában van feltételeinknek. Mind a saját, mind az autókölcsönző partnereink feltételei és kikötései tartalmaznak kivételeket és korlátozásokat a felelősségre vonatkozóan.

A weboldalunkon történő foglaláskor Ön, a bérlő dönthet, hogy elfogadja-e feltételeinket. Ha Ön, a bérlő nem fogadja el feltételeink bármely részét, a foglalást nem szabad folytatnia. Weblapunkon történő foglalásával Ön, a bérlő kijelenti, hogy elolvasta, megértette és elfogadja a vonatkozó feltételeinket. Amennyiben feltételeink bármelyik részét Ön, a bérlő nem érti teljes egészében vagy kérdése van az autóbérléssel vagy bármilyen más termékkel, szolgáltatással kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal a 06 80 018 563 as díjmentesen hívható telefonszámon.

Foglalásának visszaigazolása és fizetés
A legtöbb esetben foglalását azonnal visszaigazoljuk. Esetenként azonban meg kell várnunk, amíg az autókölcsönző cég is megerősíti a bérautó elérhetőségét. Ilyen esetekben mi mindenképpen tájékoztatjuk Önt, és fizetési kártyáján csak átmenetileg zároljuk a bérleti díjat. Amint autóját visszaigazolták, értesítjük Önt, és levonjuk a fizetést kártyájáról.

A visszaigazolás megérkezéséig bármikor visszavonhatja a fizetést. Kattintson a honlap tetején található „Foglalás kezelése” menüpontra, lépjen be email címével és foglalási számával, majd válassza ki a „Foglalás törlése” opciót. Ezt követően feloldjuk a kártyáján zárolt összeget.

Rendkívül ritkán esik meg, hogy partnerünk nem tudja visszaigazolni az autót. Ha mégis ilyen eset állna fenn, értesítjük Önt, és feloldjuk a kártyáján zárolt összeget.

Amikor honlapunkon bérautót vagy más terméket foglal, 48 órán belül (vagy legalább a felvételi időpont előtt 24 órával) emailben értesítjük Önt arról, hogy elérhető-e. Ezt követően küldjük el Önnek a foglalás visszaigazolását.

A szerződés csak akkor jön létre, ha a foglalás visszaigazolásra került, és a fizetést levontuk. A szerződő fél az a személy, aki a foglalást elkészíti, még akkor is, ha a bérleti díjat egy más személy kártyájával fizeti ki, és minden kommunikációt arra az email címre küldünk, amelyet a foglaláskor megadnak. Az 1999. évi „Szerződések” c. törvény (Harmadik fél jogai) értelmében ezen szabályok semmilyen harmadik felet nem ruháznak fel előnyökkel vagy jogokkal.

Az autó átvételekor a foglalási bizonylatot át kell adni az autókölcsönző társaságnak. A Rentalcars.com nem vállal felelősséget azért, ha a bizonylat át nem adása miatt az autókölcsönző megtagadja a szolgáltatást.

A Rentalcars.com nem vállal felelősséget semmilyen díjért, ami a helyi szerződés aláírásából adódik.

A Rentalcars.com nem vállal felelősséget senkiért, aki alkohol/drog befolyásoltsága alatt vezet, szándékosan kárt okoz, az aszfaltozott úton kívül hajt vagy figyelmetlenül és gondatlanul vezet. Ön, a bérlő felelős teljes egészében a fenti esetekben. A fenti lista nem teljes és kimerítő.

Mit tartalmaz az ár és mit nem?
Kérjük, olvassa el a vonatkozó feltételeket és kikötéseket.

*Kanadában a felvétel helyszínével szomszédos tartományokban/államokban való vezetés esetén korlátlan a kilométerfogyasztás.

# Kivételek merülhetnek fel, kérjük, ellenőriztesse azokat foglalási csoportunkkal.

CDW
A „Collision Damage Waiver” (CDW) biztosítással a bérlő csökkenti anyagi felelősségét a kár teljes költségéről az önrészéig, kivéve ha a bérlő alkohol vagy drog befolyása alatt vezet, ha szándékosan okozta a kárt vagy tiltott, gondatlan módon vezette a járművet, például: lehajtott az útról vagy kölcsönadta a járművet másnak. A CDW-biztosítás fedezi a járműben, annak egy részében vagy alkatrészében okozott kárt. A legtöbb helyszínen a szélvédő, az abroncsok, az alváz, a zárcsere, a kulcscsere és a vontatás költségeit nem tartalmazza a biztosítás. Szolgáltatónként egyéb kivételek is adódhatnak, ezért tanácsoljuk, hogy az autó átvételekor ellenőrizze, mik a kivételek az adott autókölcsönző társaságnál.

Lopásvédelem
A lopásvédelmi biztosítással a bérlő csökkentheti kötelezettségét az önrészig, ha a gépjárművet ellopták vagy megkísérelték ellopni és kárt tettek abban. A lopással kapcsolatos gondatlanság a jármű teljes értékének megfizetéséhez vezethet.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK
Kérjük, figyelmesen olvassa el az autókölcsönző társaság által nyújtott biztosítások részleteit. Nem szokatlan, hogy a harmadik fél fedezetéből a vérrokonok, közeli családtagok és az Önnel, a bérlővel az autóban utazó egyanazon lakcímmel rendelkezők ki vannak zárva. Általában lehetőség van közvetlenül az autókölcsönző társaságtól kiegészítő biztosítást vásárolni, vagy esetleg utazási biztosítása már fedezi Önt. A Rentalcars.com erősen ajánlja, hogy Ön, a bérlő ismerje meg a bérlésére vonatkozó biztosítások hatáskörét és ahol szükséges, kössön kiegészítő biztosítást az Önnel, a bérlővel az autóban utazó házastársra, gyermekeire vagy közeli hozzátartozóira.

Személyi balesetbiztosítás
Ezt az opcionális biztosítást lehetséges, hogy utazási biztosítása már tartalmazza (ellenőrizze, mielőtt utazik). Ha balesetbiztosítást kíván vásárolni, azt megteheti a helyszínen az autókölcsönző társaságnál.

A Rentalcars.com önrészvédelmi termékei
Az autó felvételekor a szolgáltató biztonsági letétet fog kérni arra az esetre, ha a bérlése során kár esne a járművön. Amennyiben még a felvétel előtt megvásárolja valamely önrészvédelmi szolgáltatásunkat, az alább ismertetett feltételek alapján mi lecsökkentjük felelősségét (és visszatérítést adunk), ha letétjéből / önrészéből visszatartanak egy bizonyos összeget.

 

Teljes Védelem és Extra Védelem termékeink az új foglalások készítésekor érhetőek el ügyfeleink számára. Mindkét szolgáltatás visszatérítést ad a jármű külsejét és mechanikai részeit ért sérülésekre vonatkozó kárösszegekre, beleértve a karosszériát, a tetőt, az alvázat, a szélvédőt, az ablakokat, a tükröket, a kerekeket, az abroncsokat, a dísztárcsákat, a motort, a kuplungot, az akkumulátort és a zárakat.
Ezeken felül az alábbiakat is fedezik:

 

 • “immobilizációs” díjak (az az anyagi kiesés, ami akkor keletkezik, ha az autót javítás miatt nem tudja a szolgáltató bérbe adni)
 • baleset vagy műszaki leállás miatt igénybevett közúti segélyszolgálat díja
 • azok a díjak, melyeket a kulcs(ok) elvesztéséből kifolyólag számoltak fel, vagy azért, mert a bérlő kizárta magát a bérautóból
 • az az összeg, melyet a szolgáltató a lopásvédelem szabályzata alapján levon a bérlőtől
 • a fenti pontok bármelyikével kapcsolatos, a szolgáltató által felszámolt adminisztrációs díjak.
Megjegyzés: Extra Védelem szolgáltatást abban az esetben igényelhet az ügyfél, ha a szolgáltató zéró önrészes töréskárbiztosítással (CDW) ajánlja a bérlést.
önrészvédelmi termékeink nem fedezik:
 • tisztítási költségek és az autó belsejét érő kár miatt felszámolt összeg (kivéve ha a sérülés ütközés miatt keletkezett)
 • ha a gyerekülés, GPS készülék vagy egyéb “extra” felszerelés elveszik vagy kár esik benne
 • javítási és műszaki szolgálat költségei vagy olyan egyéb szolgáltatás díja, amelyet a helyi autókölcsönző cég nem hagyott jóvá
 • a bérleti szerződés megszegéséből adódó költségeket (pl. gondatlanság, veszélyes vagy hanyag vezetés, üzemanyagtöltési hiba, vagy alkoholos illetve kábítószeres befolyásoltság alatti vezetés).
Kárösszeg Visszatérítési Szolgáltatásunk és Káreseti Védelmünk az új foglalásoknál már nem lesz többé elérhető, ám a már megvásárolt termékkel kapcsolatos igényléseket természetesen készséggel fogadjuk ügyfeleinktől. Ez a szolgáltatás kizárólag a CDW biztosítás által fedezett részek sérüléseivel kapcsolatban nyújt visszatérítést (melyeket a szolgáltató az autófelvételkor részletez).

 

RentalCover Teljes Védelem
Ha kiváltja a Teljes Védelmet, a RentalCover.com e-mailben elküldi Önnek a biztosítási dokumentumokat. Kérjük, forduljon közvetlenül a RentalCover.com-hoz, ha ismételten meg szeretné kapni az e-mailt vagy nyomtatott példányt kér.

Igénylés egy Rentalcars.com önrészvédelemmel kapcsolatban
Az önrészvédelmünkkel kapcsolatos igénylések benyújtásához kérjük, a leadást követő 28 napban vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal. Szüksége lesz:

 • Az autó átvételi és átadási papírjaira, melyek világosan mutatják az új sérülést, melyért a szolgáltató felszámolta Önnek a kárösszeget
 • A szolgáltatótól kapott igazolás a javítási költségekről
 • Igazolás arról, hogy a szolgáltató milyen összeget vont le az Ön fizetési kártyájáról
 • A szolgáltató baleseti jegyzőkönyve
 • Rendőrségi jegyzőkönyv, ahol elérhető

Célunk, hogy a dokumentumok beérkeztét követő 7 napban elindítsuk a fizetést.
Amennyiben harmadik fél is részt vett a balesetben, mielőtt elbíráljuk kérelmét, szükségünk van a szolgáltató megerősítésére, melyben meghatározzák a balesetért felelős személyét ( illetve hogy megkezdtek-e már bármilyen jogi procedúrát).

Minden visszatérítést arra a fizetési kártyára utalunk, melyet a Rentalcars.com védelmének megvásárlására használt (mely eltérhet attól a kártyától, melyet a szolgáltató megterhelt).

Helyi letét és üzemanyag
A legtöbb autókölcsönző társaság a bérlés kezdetekor letétet kér az üzemanyag, az önrész és egyéb felmerülő költségek fedezésére. Az esetek többségében csak az elsődleges vezető nevével ellátott, főbb hitelkártyákat fogadnak el (ellenőrizze kártyája elfogadhatóságát Foglalási központunkkal). Feltéve, hogy a gépjármű és a rendelt extrák ugyanolyan állapotban kerülnek visszaadásra, mint ahogyan elvitték, valamint az üzemanyag-szabályzattal összhangban, a biztonsági letét teljes összege visszafizetésre kerül a bérlés végeztével. Kérjük, vegye figyelembe, hogy néhány autókölcsönző társaság teli tankkal adja át az autót, felszámolja ezért az üzemanyagdíjat, majd arra kéri, hogy üresen hozza vissza. Ez esetben a fel nem használt üzemanyag árát nem térítik vissza.

Nyitvatartási időn kívüli díjak
A legtöbb repülőtéri helyszínen a későn érkező járatokat megvárják akkor is, ha az autók átadása a normál nyitvatartási időn kívülre esik. Ez a szolgáltatás plusz költséget jelenthet, mely a helyszínen fizetendő az autókölcsönző társaságnak. Mi minden foglaláskor tudatjuk Önnel, a bérlővel, ha felmerül az autó átvételekor ilyen költség. A repülőgép késése esetén, ha az a normál nyitvatartási időn kívülre tolja az átvétel időpontját, a díjat meg kell fizetni az olyan helyszíneken, ahol a nyitvatartási időn kívüli átvételre van lehetőség. A Rentalcars.com nem vállal további felelősséget, ha az autókölcsönző társaság nem üzemeltet nyitvatartási időn kívüli szolgálatot, ezért tanácsoljuk, hogy Ön, a bérlő kössön utazásbiztosítást.

Minimum/maximum korhatárok
A legtöbb helyszínen, a minimum korhatár az autó felvételéhez 21 év. Egyes országokban és szolgáltatóknál a 25 évnél fiatalabb és 65 évtől idősebb járművezetők esetében felárat számíthatnak fel. Amikor a foglalási szándékát a megfelelő életkort meghatározásával leadja, a felmerülő várható díjakról tájékoztatjuk Önt, ezért kérjük, gondosan olvassa el és ellenőrizze feltételeinket és kikötéseinket a minimális és maximális korhatárról. Az alsó korhatár a nagyobb gépjárműosztályok esetében magasabb lehet bizonyos helyszíneken. Amennyiben, Önnek, mint bérlőnek, bármilyen kérdése merülne fel, kérjük lépjen kapcsolatba a Foglalási Központunkkal.

További vezetők
Bizonyos helyszíneken további vezetők hozzáadásáért díj merülhet fel, mely helyileg fizetendő (hacsak a Rentalcars.com foglalási bizonylatán máshogy nem szerepel). Kérjük, forduljon Foglalási központunkhoz.

A bérlés időtartama/a napidíj kiszámítása
A bérlési időtartamot 24 órás bázison számoljuk. Az jármű felvétele után a bérlési időtartam meghosszabbítása vagy az autó késve történő leadása esetén a szolgáltató aktuális, helyi napi tarifája alapján kerül kiszámításra a helyileg fizetendő díj (amely jelentősen magasabb lehet a Rentalcars.com-nál kapott árnál).

Korai autóleadás/a bérlés meghosszabbítása
A bérlés kezdeti időpontja és vége a foglalási bizonylaton feltüntetett autófelvételi és autóleadási időpontokkal egyezik meg. Az ár, melyet a foglaláskor visszaigazolunk, 24 órás bázison kerül kiszámításra. Ha Ön, a bérlő az autó felvétele után szeretné a foglalás időtartamát meghosszabbítani vagy az autót a foglalási bizonlyaton feltüntetett időponthoz képest később adja le, a helyi autókölcsönzőnek köteles a díjat megfizetni. Az ilyenformám meghosszabbított bérleti szerződés minden esetben az autókölcsönző társasággal intézendő, és nekik kell a díjat a helyszínen megfizetni. A díj a helyi szolgáltató aktuális, napi tarifáján alapszik, mely akár jelentősen magasabb is lehet a Rentalcars.com-nál kapott árnál. Sajnos a Rentalcars.com-nak nem áll módjában a korábban visszahozott járművekért díjat visszatéríteni.

Egyirányú bérlés
Az egyirányú foglalásokat előre vissza kell igazolunk és esetleg költséget vonzhatnak maguk után, melyet a helyszínen kell kifizetni a szolgáltatónak. A foglalási kérés hozzánk való beérkezte valamint a szolgáltatótól kapott visszaigazolás után tájékoztatjuk Önt, a bérlőt a körülbelüli várható költségekről.

Gyerekülés és egyéb speciális igények
A legtöbb helyszínen gyerekülés, tetőcsomagtartó (nem minden gépjárműnél elérhető) és egyéb felszerelés rendelhető kérésre, azonban garantálni nem tudjuk ezek rendelkezésre állását. Az Amerikai Egyesült Államok legtöbb államában a gyerekülés használatát a törvény írja elő. Általában a fenti szolgáltatásokért díjat kell fizetni az autókölcsönző társaságnak. Kérjük, vegye figyelembe,hogy nem minden autóban van biztonsági öv a hátsó ülésen. Ellenőrizze le foglalási központunkkal a fenti eszközök elérhetőségét. Ezen eszközöket a foglalás időpontjában kell igényelni.

Kiszállítási és elszállítási díjak
Kiszállítási és elszállítási díjak merülhetnek fel (amely az autókölcsönző társaságnak fizetendő), ha a nyitvatartási időn kívül történik az autófelvétel, akkor is ha azt járatkésés okozta. A legtöbb helyszínen az autókölcsönző társaság felajánlja a gépjármű kiszállítását illetve elszállítását a szálláshelyről/szálláshelyre, amelyért díjat számolhat fel. A foglalás időpontjában a pontos címet és a szállítás pontos idejét szükséges megadni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy magánlakásokhoz a szolgáltatóknak nem áll módjukban kiszállítást vállalni.

A vezetés területe
Korlátozások merülhetnek fel ország- vagy államhatárok átlépésekor; ezért Önnek, a bérlőnek a foglaláskor közölnie kell Foglalási központunkkal, ha más országba/államba szándékozik utazni a bérelt gépjárművel. Ilyen esetekben további dokumentumokra lehet szükség illetve bizonyos országokban helyben fizetendő díjak merülhetnek fel. Korlátozások lehetnek Ausztráliában és más távoli területeken, ezért kérjük, ellenőriztesse Foglalási központunkkal.

Ha Ön, a bérlő módosítani kívánja foglalását
Foglalását a bérlés megkezdése előtt ingyenesen módosítjuk. Ez nem vonatkozik olyan költségekre, melyek a bérlés típusában bekövetkező változásokból fakadhatnak, mint például a bérlés időtartamának vagy az autó kategóriájának módosítása. A vezető nevének vagy a felvétel helyének a módosítása foglalástörléssel és újrafoglalással járhat együtt. Foglalástörléshez, kérjük, hívja munkatársainkat nevével és hivatkozási számával a 06 80 018 563-as telefonszámon és mi kapcsolatba lépünk a szolgáltatóval. Az egyes szolgáltatók feltételei és kikötési különbözőek, melyről a foglalás során tájékozódhat.

Ha változtatunk foglalásán
Alkalmanként szükséges lehet foglalását (megrendelés után) megváltoztatni. Ez esetben a bérlés előtt minél hamarabb tájékoztatjuk Önt, a bérlőt a szükséges változtatásokról. Ha a változtatások nem elfogadhatóak, felajánljuk a fizetett összeg teljes visszatérítését. Ugyanakkor nem vállalunk további felelősséget semmilyen közvetve vagy közvetlenül okozott veszteségért, ami éri Önt éri a változtatásokból kifolyólag.

Dokumentáció
Foglalási bizonylatát a foglalási kérésétől számítva 48 órán belül megkapja, feltéve, hogy minden, az érkezéssel kapcsolatos információt rendelkezésünkre bocsátott; mint pl.: repülőgép-járatszám és érkezési idő vagy cím és telefonszám. Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos, “kérés alatti” járművek visszaigazolása hosszabb időt vehet igénybe, melyről tájékoztatjuk Önt, a bérlőt. A Rentalcars.com nem vállal felelősséget azokért a helyben kifizettetett vagy a szolgáltató által visszautasított bérlésekért, amelyekre a foglalási bizonylat bemutatásának hiánya miatt került sor. Kérjük, bizonyosodjon meg affelől, hogy érvényes nemzeti jogosítvánnyal és útlevéllel utazik (ahol szükséges). Kérjük, ellenőrizze Foglalási központunkkal, hogy egyéb dokumentumra szükség van-e.

Jogosítvány
Minden vezetőnek rendelkeznie kell az autó felvételekor legalább 1 éves (néhány helyszínen legalább 2 éves, ha szükséges, kérjük, ellenőriztesse Foglalási központunkkal) magyar nemzeti jogosítvánnyal. Amennyiben nem magyar nemzeti jogosítvánnyal rendelkezik, kérjük, feltétlen keresse fel vásárlói szolgálatunkat az autó felvétele előtt a következő díjmentesen hívható telefonszámon: 06 80 018 563. Foglaláskor minden esetben tájékoztatnia kell Foglalási központunkat az esetleges büntetőpontokról, és a Rentalcars.com fenntartja a jogot a büntetőpontok miatt a foglalás visszautasítására szolgáltatóink feltételeit és kikötéseit figyelembe véve. Minden vezetőnek mindenkor rendelkeznie kell jogosítványával, mivel a helyi hatóság bármikor ellenőrizheti azt. Nem áll módunkban visszatérítést adni azon bérlőknek, akiktől a helyi szolgáltató megtagadta a bérlést a jogosítvány hiánya vagy a be nem jelentett büntetőpontok miatt. Kérjük, vegye figyelembe, a nemzetközi jogosítvány/vezetői engedély nem helyettesíti a hagyományos jogosítványt. Autóbérléséhez a nemzetközi jogosítvány/vezetői engedély használata esetén is szükséges az elsődleges vezető nevén lévő jogosítvány felmutatása.

Az angol (UK) vezetői engedélyt érintő változások: 2015. június 8-tól lehet, hogy más iratokra is szüksége lesz az autófelvételhez. Tudjon meg többet

Az autó férőhelye és típusa
Minden gépjármű a maximális utasszámra van biztosítva. A Rentalcars.com nem vállalja a felelősséget azokért a gépjárművekért, melyek alkalmatlanok az összes utas és csomag befogadására. Kérjük, látogasson el weblapunkra, ahol további információhoz juthat az egyes gépjárművek ajánlott férőhelyeit tekintve. A Rentalcars.com nem vállal felelősséget azokért a bérlésekért, melyeket az autófelvétel idejében megtagadtak túl kevés férőhelyre hivatkozva.

A Rentalcars.com nem tudja garantálni egy bizonyos jármű márkáját vagy típusát. A foglalási bizonylatán feltüntetett autó csak példaként szolgál és helyettesítve lehet egy hasonló vagy magasabb kategóriájú modellel.

Kikötések az autókkal kapcsolatban
Az autókölcsönző társaságok fenntartják a jogot az autó átadásának visszautasításra, ha a vezetőt vezetésre alkalmatlannak ítélik meg vagy nem felel meg a jogosultsági követelményeknek. A Rentalcars.com nem vállal felelősséget az utazási tervek kivitelezése iránt, sem bármilyen visszatérítésére, kompenzációra vagy költségre, amit esetlegesen Ön, a bérlő fizetett.

Panaszok
Ha Ön, a bérlő a jármű átvételekor bármilyen okból elégedetlen, kérjük, jelentse azt az autókölcsönző társaságnak. A Rentalcars.com-nak nehéz az olyan, autó állapotával kapcsolatos panaszokat elbírálnia, melyeket nem jelentettek be a bérlés során. Ha Ön, a bérlő bármilyen okból elégedetlen, kérjük, forduljon Vásárlói szolgálatunkhoz visszaérkezésétől számítva legfeljebb 3 hónapon belül.

Tisztában vagyunk azzal, hogy esetenként nem úgy érzi, hogy a megfelelő módon oldottuk meg problémáját. Amennyiben nem elégedett válaszunkkal, lehetősége van egy független testületnél ún. alternatív vitarendezési eljárást indítani (ADR). A Small Claims Mediation (UK) Limited (http://www.small-claims-mediation.co.uk/) a Polgári Közvetítői Tanács által akkreditált, az Igazságügyi Minisztérium online címtárában a közvetítői szolgáltatók között megtalálható szervezet. Elsődleges célunk, hogy minden vitás ügyet cégünkön belül rendezzünk, ezért nem vagyunk kötelesek kezdeményezni vagy részt venni bármely független ADR-szolgáltató által indított ADR-eljárásban. Az Európai Bizottság alábbi felületén lehetősége van a vitás ügyek kezelésére: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Technikai problémák/balesetek
Defekt vagy technikai probléma esetén Önnek, a bérlőnek azonnal jelenteni kell azt az autókölcsönző társaságnak. Az autókölcsönző társaság köteles engedélyt adni a gépjármű kicserélésére vagy javítására. Ha Ön, a bérlő balesetet szenved, minden esetben KÖTELEZŐ a helyi rendőrséget és az autókölcsönző társaságot értesítenie. Fontos, hogy minden dokumentumból tartson meg egy másolatot, ha a későbbiekben biztosítására hivatkozva igénylést nyújt be.

Bármilyen gépjármű bérlése az adott autókölcsönző társaság feltételei és kikötései valamint az adott ország/állam törvényeinak hatálya alá tartozik. Ön, a bérlő ezért mind a Rentalcars.com, mind az autókölcsönző társaság feltételeinek és kikötéseinek eleget kell tennie. A Rentalcars.com nem vállal felelősséget, sem kötelezettséget semmilyen veszteségért, kárért, változásért vagy késésért, melyet polgári zavargás, munkahelyi sztrájk, köztük légiközlekedési sztrájk, terrorista támadás, természeti vagy nukleáris csapás, tűz vagy szélsőséges időjárási viszonyok, elháríthatatlan közlekedési technikai problémák, repülőterek és kikötők bezárása vagy torlódás kialakulása, menetrendszerinti repülőjáratok törlése vagy légitársaságok pénzügyi csődje okoz.

A feltüntetett Általános Információk és Feltételek és Kikötések a megjelenéskor helyesek.

 

A Rentalcars.com-val kötött szerződés feltételei
Amikor Ön, a bérlő foglalni szeretne, fontos, hogy megértse hogyan és mikor jön létre a szerződés. A szerződés létrehozásának technikai lépései a következők:

Amikor felajánlunk egy árat telefonon keresztül vagy feltöltjük azt weblapunkra, tulajdonképpen felhívjuk az Ön, a bérlő figyelmét, hogy megvásárolhatja a terméket. Ön, a bérlő nem tesz ajánlatot a foglalásra addig, amíg telefonon azt nem mondja, vagy nem nyom rá weblapunkon a ’Foglalás’ gombra.

Ön, a bérlő ajánlatot tett a Rentalcars.com-nak, hogy megvásárolja a szolgáltatást azzal, hogy rányomott a 'Foglalás' gombra vagy szóban erre kért minket. A Rentalcars.com akkor fogadja el az ajánlatot amint a fizetés beérkezett hozzánk teljes egészében és egyúttal elküldtük Önnek, a bérlőnek a foglalási bizonylatot. Ahol a Rentalcars.com ügynöki szerződésben áll az autókölcsönző társasággal, ott az Ön ajánlatának elfogadásában is ügynökként működünk közre.

A Rentalcars.com felelős azokért a veszteségekért, amelyek Önt, a bérlőt érik a Rentalcars.com szerződésszegése miatt, és ha ezek a veszteségek előrelátható következményei voltak a Rentalcars.com szerződésszegésének. Előreláthatóak azok a veszteségek, melyek a szerződéskötés idejében látható mind Ön, mind a Rentalcars.com számára. A Rentalcars.com nem felelős a közvetett veszteségekért, melyek a fő veszteség vagy kár melléktermékeként keletkeznek, és nem láthatóak előre sem Ön, a bérlő, sem a Rentalcars.com számára. Ezen felül a Rentalcars.com nem vállalt felelősséget profitveszteségért, lehetőségvesztésért, a jó hírnév elvesztéséért vagy ebből következő veszteségért, károkért és költségekért.

A Rentalcars.com sem maga, sem helyettesként nem vállal felelősséget az autókölcsönző társaságon keresztül azért, ha az nem, vagy késve teljesíti bármilyen kötelezettségét mely a foglalásba, bizonylatba, megrendelésbe, bérlésbe vagy a feltételekbe és kikötésekbe van foglalva, ha az késik, akadályoztatva van vagy egy vis maior esemény miatt gátolva van, mely kifejezés minden olyan eseményt magába foglal, amely a résztvevő fél által kontrollálhatatlan. Ha a vis maior körülmény több mint 14 napig folyamatosan fennáll, a Rentalcars.com felmondhatja és visszavonhatja foglalását, rendelését vagy bérlését 14 napos felmondási időt adva, a vis maior bekövetkezte előtt kifizetett összeget pedig visszatéríti az Ön, azaz a bérlő eredeti számlázási címére.

A Rentalcars.com fenntartja a jogot előzetes bejelentés mellett vagy azonnali hatállyal történő foglalástörlésre olyan körülmények esetén, mint például egy autókölcsönző társaság fizetésképtelensége. A Rentalcars.com minden esetben törekszik rá, hogy egy alternatív gépjárművet közvetítsen, azonban magas kereslet esetén ez nem minden esetben lehetséges. Ahol a vásárló teljes egészében kifizette a foglalást és a Rentalcars.com a bérlés előtt 48 órával értesítette a vásárlót, a vásárló teljes kifizetett összege visszatérítésre kerül. Abban a ritka esetben, ha a Rentalcars.com 48 órával az autófelvétel előtt egy teljes egészében kifizetett foglalásra törlési nyilatkozatot küld a vásárlónak, a Rentalcars.com minden kifizetett pénzt visszatérít és minden olyan előrelátható költséget is fedez, amely a Rentalcars.com szerződésszegéséből adódott. Ha a vásárló előleges foglalást tett és a Rentalcars.com legalább a felvétel előtti 7. napig értesíti a vásárlót, az a teljes befizetett összeg visszatérítését kapja. Amennyiben a Rentalcars.com az autófelvétel előtti 7 napon belül értesíti a vásárlót, a vásárló teljes pénzvisszatérítést kap és minden olyan előrelátható költséget is fedez, amely a Rentalcars.com szerződésszegéséből adódott.

A weboldal használatának feltételei
Tilos bárkinek közvetetten vagy közvetlenül a weboldal befolyásolásra alkalmas eszközt vagy szoftverprogramot használnia, vagy megkísérelnie a weboldal működésére való befolyást, vagy visszakeresni tartalmat illetve bármely egyéb adatot, köztük az árakat.

Tilos továbbá befolyásolni, vagy megkísérelni befolyással lenni ennek a weboldalnak a rendszerű működésébe. Bármely tevékenység, melyet nem rendeltetésszerű használatnak vagy kártékonynak minősítünk, megszakításra kerül.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a weboldalunkra történő belépéseket, és bármely automatizált rendszer vagy személy hozzáférése, ami/aki ésszerűtlen mennyiségben hajt végre keresést információszerzési vagy árszerzési céllal, meg lesz szüntetve és egyúttal blokkolásra kerül a weboldalról.

Jelen weboldal használatával beleegyezik a a fenti Felhasználási feltételekbe.

Adatvédelem – a vásárlók személyes adatai

Biztonsági szabályzat

Minden személyes adat és hitelkártya-információ, melyet a weboldalaink összegyűjtenek egy biztonságos kiszolgálón keresztül folynak keresztül, mely 128-bit titkosítást használ az Ön adatainak védelme céljából. A böngészőablak alján megjelenő zárt lakat ikon jelzi a biztonságos kiszolgáló használatát. Ez a biztonsági funkció csak azon weboldalak esetében elérhető, ahol személyes adatokat adhat meg vagy férhet hozzá azokhoz.

Adatvédelem – Információ Hitelkártya
A vásárlók által megadott hitelkártya-információk kódoltak, tárolásuk az Alkalmazások és az Adatbázis szervereken történik. Ezek kódolatlan formába kerülnek a foglalásnak a foglalási rendszerben való megjelenítésekor. Kizárólag az informatikai munkatársaknak van hozzáférése az adatbázishoz, és még adatbázisvesztés vagy –feltörés esetén is kódolt állapotban maradnak a hitelkártyaadatok. Az egyetlen további hely, ahol a hitelkártyaadatokat tároljuk az Alkalmazások kiszolgálójának naplójában van. A naplókat 31 napig őrizzük meg, a 3 napnál régebbieket külön, jelszóval védett mappába tömörítjük, így csak a 3 napnál fiatalabb naplókat tároljuk tömörítetlenül és jelszó nélkül.

Adatvédelem – A vásárlók személyes adatai
A vásárlók neve, címe, foglalási adatai, email címe csupán az Alkalmazások és az Adatbázis kiszolgálókon kerülnek tárolásra. Ezen adatokat a Rentalcars.com soha nem osztja meg vagy adja el senkinek a Rentalcars.com-n kívül beleegyezés nélkül.

Az Értékesítési és Marketing osztály által promóciós, ajánlatot tevő és speciális ajánlatokat tartalmazó emailek céljából használt vásárlói nevek és email címek a Dream Mail levelezési rendszerrel kerülnek kiküldésre. (http://www.epsilon.com).

Vásárlói vélemények
A kitöltött értékelések feltölthetőek a honlapunkra. Ennek egyetlen célja, hogy a vásárlóinkat tájékoztassa az Ön véleményéről a szolgáltatás minőségével és az autókölcsönzést szolgáltatóval kapcsoltaban, és amit részben vagy egészben a Rentalcars.com használ a honlapunkon, a közösségi média platformokon, hírlevelekben, speciális promóciók alkalmával, mobil alkalmazások keretében és egyéb a Rentalcars.com által birtokolt, üzemeltetett, használt vagy irányítása alatt álló csatornákon. A Rentalcars.com fenntartja a jogot a vélemények módosítsára, eltávolítására és visszautasítására saját belátása szerint.

Az értékelések a Rentalcars.com ügyfeleinek személyes véleményét fejezik ki , akik a bérlésük végeztével kitöltötték a kérdőívünket. Ezek a vélemények nem feltétlenül tükrözik a Rentalcars.com véleményét .

Jelen Általános Szerződési Feltételeket – a megengedett mértékben – az angliai bíróságok nem kizárólagos joghatósága alá tartozó angol törvény szabályozza.

Az utazási csomagokra vonatkozó irányelv értelmében biztosított védelem

Ha Ön egy másik szolgáltatónál kiegészítő utazási szolgáltatásokat foglal az utazása idejére a visszaigazolásunkon található egyik hivatkozáson keresztül, Önt NEM illetik meg az utazási csomagokra vonatkozó (EU) 2015/2302 számú irányelvben foglalt jogok.

Ennek értelmében a TravelJigsaw Limited nem vállal felelősséget az ilyen kiegészítő utazási szolgálatások megfelelő teljesítéséért. Ha bármi gondja adódik, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az adott szolgáltatás biztosítójával.

Ha azonban a kiegészítő utazási szolgáltatásokat nem később mint 24 órával azután rendeli meg a hivatkozáson keresztül, hogy a TravelJigsaw Limited elküldte Önnek a foglalási visszaigazolást, és ha a kiegészítő szolgáltatások ára a két foglalás együttes értékének több mint 25%-át teszi ki, a szolgáltatások az utazási szolgáltatásegyüttes részét képezik majd. Ilyen esetekben a TravelJigsaw Limited európai uniós előírásoknak megfelelően rendelkezik garanciákkal arra nézve, hogy Ön pénzvisszatérítést kapjon, amennyiben a TravelJigsaw Limited nem tudja teljesíteni a vállalt kötelezettségeit, vagy fizetésképtelenné válik. Fontos tudni, hogy az adott szolgáltató fizetésképtelensége esetén nem jár visszatérítés.
A TravelJigsaw Limited fizetésképtelenség elleni biztosítást kötött a Travel & General Insurance Services Limited (t&g) vállatnál (cégjegyzékszáma 02527363). A biztosítási kockázatelemzést a Hiscox Insurance Company Limited (Hiscox) végezte (cégjegyzékszáma 00070234. A t&g és a Hiscox felügyeleti szervei a a Financial Conduct Authority és a Prudential Regulation Authority (cégjegyzékszáma 113849), és azok engedélyével működnek.

Az utazók megkereshetik ezt a hatóságot, vagy (ha erre lehetőség van) az illetékes hatóság segélykérő vonalát a 01702 811397 telefonszámon, (a biztosítótól kikérheti a biztosítási kötvény egy példányát) ha a TravelJigsaw Limited fizetésképtelensége miatt nem tudta igénybe venni a szolgáltatást.
Megjegyzés: A fizetésképtelenség elleni biztosítás csak a TravelJigsaw Limited-re vonatkozik, más felekkel történő szerződés esetében nem nyújt védelmet. A más felektől rendelt szolgáltatásokat a TravelJigsaw Limited esetleges fizetésképtelensége esetén is igénybe veheti.
A nemzeti törvényekbe ültetett (EU) 2015/2302 számú irányelv http://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2018/9780111168479/data.html.