Ehtomme ja sääntömme

Rentalcars.com on Traveljigsaw Limited yhtiön rekisteröity tavaramerkki ja yhtiö on Englannissa ja Walesissa rekisteröitynyt osakeyhtiö (Yrityksen numero: 05179829). Yhtiön rekisteröity osoite on 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA. Vuokraehdot, netti-sivujemme käyttöehdot, turvaehdot sekä yksityisyyden suojaehdot määrittelevät vastuumme vuokra-autojen välityksessä. Yllä mainitut ehdot muodostavat vuokraehtomme, jotka koskevat kaikkia meidän tuottamia palveluja ja kaikista muista ehdoista riippumatta. Rentalcars.com ei hyväksy mitään muita ehtoja. Palvelun hyväksyminen tai sopimuksen allekirjoittaminen tarkoittaa sitä, että asiakas on hyväksynyt vuokraehdot. Rentalcars.com voi muuttaa ehtoja ja asiakasta kehoitetaan ennen vuokrausta tarkistamaan verkkosivuilta kaikki asiaankuuluvat vuokraehdot. Järjestäessämme auton asiakkaalle toimimme vuokra-auton välittäjänä autovuokraamolta. Kaikki vuokra-autosopimukset perustuvat niin autovuokraamon vuokraehtoihin kuin kyseisen valtion tai osavaltion lakeihin. Vuokrasopimukseen voi sisältyä myös muita rajoituksia. Netti-sivuillamme tarjotut palvelut eivät ole käytössä Yhdysvalloissa ja Kanadassa vakinaisesti asuville. Nämä ehdot koskevat kaikkia varauksia, jotka tehdään joko meidän kautta tai netti-sivujemme kautta. Sekä autovuokraamojen että meidän vuokraehtoihin sisältyy korvausvastuu rajoituksia. Asiakkaan on hyväksyttävä vuokraehdot kaikilta osin tehdäkseen varauksen. Kun varaus tehdään netti-sivujemme kautta, asiakas vahvistaa sen että hän on lukenut, ymmärtänyt ja hyväksynyt kaikki vuokraehdot. Mikäli vuokrausehdoissa ilmenee epäselvyyksiä tai sinulla on jotain kysyttävää, listätietoja saa numerosta 0800 116 117.

Varauksen vahvistus ja maksu
Useimmissa tapauksissa me vahvistamme varauksesi välittömästi. Toisinaan joudumme kuitenkin odottamaan vuokrauksen vahvistusta autovuokraamolta. Tilanteen ollessa tämä, ilmoitamme sinulle asiasta ja lukitsemme summan väliaikaisesti maksukortiltasi. Otamme sinuun yhteyttä heti, kun vuokrauksesi on vahvistettu sekä veloitamme summan kortiltasi.

Ennen kuin autonvuokrauksesi on vahvistettu, voit halutessasi ‘mitätöidä’ maksun koska tahansa. Tämän voit tehdä etusivumme ylälaidassa olevan ‘Hallitse varausta’ –osion kautta ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi ja varausnumerosi sekä napauttamalla ‘Peruuta varaus’ -painiketta. Tämän jälkeen voimme vapauttaa summan takaisin kortillesi.

Harvoissa tapauksissa, autovuokraamo ei voi vahvistaa autonvuokrausta. Jos tilanne on tämä, ilmoitamme sinulle asiasta ja vapautamme summan takaisin kortillesi.

Kun vuokraat auton tai muun tuotteen verkkosivustollamme, ilmoitamme sinulle tuotteen saatavuudesta sähköpostitse 48 tunnin sisällä pyyntösi vastaanotosta (tai vähintään 24 tuntia ennen auton noutoajankohtaa). Tämän jälkeen lähetämme sinulle varausvahvistuksen.

Sinulla on sopimus vasta sen jälkeen, kun olemme vahvistaneet autonvuokrauksesi ja veloittaneet sinua vuokrauksestasi. Sopimus kuuluu varauksen tehneelle henkilölle vaikkakin vuokraus on maksettu eri henkilön kortilla. Lisäksi kaikki sähköpostiviestit lähetetään siihen osoitteeseen, jonka varauksen tehnyt henkilö on meille ilmoittanut. Epäilyjen välttämiseksi mikään näissä ehdoissa ei anna kolmannelle osapuolelle minkäänlaisia oikeutta panna täytäntöön mitään tämän sopimuksen ehdoista tai nauttia niiden eduista Englannin lain (Contracts (Rights of Third Parties) Act 1999) nojalla.

Tärkeää tietoa
Maksutiedote (voucher) on esitettävä autovuokraamolle autoa noutaessa. Rentalcars.com ei ole vastuussa mikäli autovuokraamo kieltäytyy antamasta autoa, koska maksutiedotetta (voucheria) ei ole voitu esittää.

Rentalcars.com ei ole vastuussa mistään kuluista jotka koituvat asiakkaan paikan päällä solmituista sopimuksista tai paikan päällä ostetuista lisäpalveluista. Rentalcars.com ei myöskään ole vastuussa mikäli vuokra-auton kuljettaja kuljettaa ajoneuvoa alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena, aiheuttaa tahallista vahinkoa, ajaa maastossa joka ei ole sopiva autoliikenteelle tai ajaa muuten huolimattomasti. Näissä tapauksissa auton vuokraaja on täysin vastuussa mahdollisista lisäkuluista. Huomioi, että tämä lista ei kata kaikkia seikkoja.

Mitä hintaan sisältyy/ei sisälly?
Autonvuokrauksesi ehdoista ja säännöistä löydät tarkat tiedot siitä, mitä vuokrahintaan sisältyy ja mitkä ovat paikallisesti maksettavat lisämaksut. Nämä ehdot ja säännöt ovat luettavissasi myös varausvaiheessa.

Kolariturva (CDW)
Kolariturva pienentää vuokraajan vastuuosuuden kolaritapauksessa mahdollisen omavastuun ylärajaan saakka, jos kuljettaja ei ollut alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena, ei ole aihettanut tahallista vahinkoa, ei ole kuljettanut ajoneuvoa huolimattomasti tai kielletyllä tavalla kuten maastossa, mikä ei ole sovellettu autoliikenteelle, eikä puolestaan ole vuokrannut autoa toiselle. Yleisiä poikkeuksia ovat tuulilasi, renkaat, autonalusta, vara-aivaimet, lukon vaihtaminen ja hinausmaksut. Poikkeukset ovat yhtiökohtaisia, joten vuokrausehdot poikkeuksien osalta kannattaa tarkistaa autovuokraamolta autoa noutaessasi.

Varkausturva (TP)
Varkausturva pienentää vuokraajan vastuuosuuden varkaudesta tai varkausyrityksestä johtuneesta vahingosta mahdollisen omavastuun ylärajaan saakka. Mikäli vuokraaja on ollut huolimaton voi hän joutua korvausvastuuseen koko auton hinnasta.

Tärkeää tietoa
Tarkista huolellisesti vakuutusturvan yksityiskohdat ja poikkeukset autovuokraamolta autoa noutaessasi.

Kolmannen osapuolen vastuuvakutus ei välttämättä korvaa sukulaisia, perheenjäseniä tai samassa osoitteessa pysyvästi asuvia, jotka matkustavat samassa ajoneuvossa autonvuokraajan kanssa. Lisävakuutuksia voi yleensä ostaa autovuokraamolta suoraan tai jotkut lisävakuutukset voivat sisältyä matkavakuutukseen. Rentalcars.com suosittelee, että jokaisen autonvuokrauksen yhteydessä asiakas tutustuu vakuutusturvaan erittäin huolellisesti ja tarvittaessa hankkii lisävakuutuksen, joka kattaa perheenjäsenet, jotka matkustavat vuokraajan kanssa samassa ajoneuvossa.

Hintaan ei sisälly:
Polttoaine (paitsi jotku Select Package-paketit Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Afrikassa) lisätapaturmavakuutus/PAI (ellei sitä ole erikseen mainittu maksutodisteessa/voucherissa), lisävarusteet, omavastuuosuus (ellei sitä ole erikseen mainittu maksutodisteessa/voucherissa), mahdollinen lisämaksu auton vuokrauksesta toimiston aukioloaikojen ulkopuolella, pysäköintimaksut, pysäköintivirhe- ja liikennesakot, mahdollinen lisämaksu johtuen kuljettajan iästä tai lisäkuljettajasta. Kaikki lisämaksut maksetaan paikan päällä. Tietyissä kohteissa on mahdollista ostaa lisävakuutus, joka poistaa tai pienentää vuokraajan omavastuun. Mikäli auto viedään maan rajojen ulkopuolelle voi autonvuokraaja vaatia lisävakuutuksen. Eräissä kohteissa paikallisesti ostetut palvelukset ja/tai vakuutukset ovat veronalaisia.

Rentalcars.com:in ylimääräiset suojat
Auton noudon yhteydessä autovuokraamo vaatii asiakkaalta turvatakuusumman kattaakseen mahdolliset auton korjauskustannukset. Jos olet ostanut ylimääräisen suojamme ennen auton noutoajankohtaa, saat kauttamme hyvityksen menettämällesi turvatakuusummalle / omavastuulle seuraavassa mainittujen ehtojen ja sääntöjen mukaisesti.
Omavastuun suoja, Täyssuoja ja Lisäsuoja tuotteemme ovat tarjolla asiakkaillemme heidän uusiin varauksiin. Nämä kolme tuotettamme antavat suojan, kun vaurio on koitunut vuokra-auton ulko-osalle tai mekaanisille osille, mukaan lukien koriosa, katto, auton pohja, tuulilasi, ikkunat, peilit, pyörät, renkaat, pölykapselit, moottori, kytkin, akku ja lukot.
Näiden lisäksi, Täyssuoja ja Lisäsuoja tuotteemme korvaavat seuraavat kulut:

 • Poissa vuokrauskäytöstä -maksu (Immobilisation fee), joka koituu silloin, kun autovuokraamo ei voi vuokrata autoa edelleen vuokra-auton ollessa korjattavana.
 • konerikosta tai onnettomuudesta koituneet tiepalvelumaksut.
 • lisäkustannukset, jotka koituvat, kun auton avaimet on lukittu autoon tai avaimet ovat kadonneet.
 • summa, jonka autovuokraamo veloittaa auton varkausturva reklamaation myötä
 • autovuokraamon hallinnolliset kulut liittyen edellä mainittuihin seikkoihin.
Huomioitavaa: Lisäsuoja on tarjolla niille asiakkaille, joiden varauksen hintaan sisältyy kolariturva (CDW) nolla omavastuulla.
Ylimääräiset suojamme eivät korvaa seuraavia kuluja:
 • siivousmaksut
 • lisämaksut auton verhoilulle koituneesta vahingosta ellei vaurio ole sattunut törmäyksen myötä.
 • lastenistuinten, GPS-laitteiden tai muiden lisävarusteiden vauriosta / katoamisesta koituneet lisämaksut.
 • korjaukset, joille autovuokraamo ei ole antanut hyväksyntäänsä.
 • lisämaksut, jotka ovat koituneet tilanteissa, joissa vuokraehtoja on rikottu (näihin kuuluvat esimerkiksi vaaraa aiheuttava ajaminen, varomaton ja huolimaton ajaminen, väärän polttoaineen tankkaaminen ajoneuvoon, tai jos kuljettaja on ajanut huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena).
Omavastuun korvaussuoja tuotteemme ei ole enää tarjolla uusiin varauksiin, mutta hoidamme kuitenkin voimassa olevien varausten reklamaatiot omavastuun korvaussuoja tuotteen ehtoja noudattaen. Tämä tuote korvaa korjauskustannukset ainoastaan niiltä auton osilta, jotka kuuluvat auton kolariturvan (CDW) piiriin (kuten autovuokraamo on auton noudon yhteydessä ilmoittanut).

 

RentalCover-täyssuoja
Jos ostat Täyssuojan, RentalCover.com lähettää vakuutusasiakirjat sinulle sähköpostitse. Ota yhteys suoraan RentalCover.comiin, jos haluat heidän lähettävän sähköpostin uudelleen tai lähettävän sinulle tulostetun paperikopion.

Rentalcars.comin ylimääräisen suojan takaisinmaksuvaatimus
Tehdäksesi takaisinmaksuvaatimuksen ylimääräisen suojamme kautta, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme 28 päivän sisällä vuokrauksen päättymisestä. Reklamaatiota varten tarvitset:

 • Vuokra-autosi check-in ja check-out dokumentit, joissa on selvästi esillä autovuokraamon sinulta veloittaman uuden vaurion tiedot.
 • Todiste autovuokraamon korjauskustannuksista
 • Todiste autovuokraamon maksukortiltasi tehdyistä veloituksista
 • Autovuokraamon vahinkoraportti
 • Poliisiraportti, jos asiaan kuuluva.

Pyrimme tekemään hyvityksen 7 päivän sisällä siitä, kun olemme vastaanottaneet kaikki tarvittavat asiakirjat.

Niissä tapauksissa, joissa kolmas osapuoli on ollut liikenneonnettomuudessa osallisena, tarvitsemme vahvistuksen paikalliselta autovuokraamolta siitä, että liikenneonnettomuudesta vastuussa ollut henkilö on määritelty (ja ratkaisu on saatu kaikkiin oikeustapauksiin) ennen kuin voimme aloittaa reklamaation käsittelyn.

Kaikki reklamaatioon liittyvät maksut hyvitetään samalle maksukortille, jolla Rentalcars.comin ylimääräinen suoja maksettiin (tämä kortti ei välttämättä ole sama maksukortti, jolta autovuokraamo on tehnyt veloituksen).

Lisätapaturmavakuutus/PAI
Lisätapaturmavakuutus voi sisältyä matkavakuutukseen. Tarvittaessa sen voi myös ostaa paikallisesti autonvuokrauspisteestä.

Talletukset / Polttoaine
Vuoraamo voi vuokrauksen alkaessa vaatia omavastuun, polttoaineen ja muita kuluja kattavan ennakkotalletuksen. Vuokraajan täytyy vuokrauksen alkaessa esittää voimassa oleva kansainvälinen luottokortti, joka on päävuokraajan ninmissä. Mikäli auto ja lisävarusteet palautetaan siinä kunnossa, kun ne olivat vuokrauksen alkaessa, poistaa autovuokraamo talletuksen vuokrauksen päätyttyä. Joillakin autovuokraamoilla on käytäntönä periä hinta täydestä polttoainesäiliöstä vuokrauksen alkaessa ja asiakas voi palauttaa auton polttoainesäiliö tyhjänä. Jäljellä olevaa polttoainetta ei korvata.

Vuokraus toimipisteen aukioloaikojen ulkopuolella.
Lentokentillä voi yleensä noutaa vuokra-auton myös toimiston aukioloaikojen ulkopuolella. Tästä koituva mahdollinen palvelumaksu maksetaan paikan päällä. Ilmoitamme mahdollisesta palvelumaksusta asiakkaan vahvistaessa, mihin aikaan auto noudetaan. Mikäli auton nouto tapahtuu toimiston aukiolaikojen ulkopuolella esimerkiksi lennon myöhäisen saapumisen vuoksi, maksetaan mahdollinen palvelumaksu paikan päällä, mikäli tällainen mahdollisuus on kyseisellä lentokentällä. Rentalcars.com ei ole vastuussa, jos autoa ei voi noutaa toimiston aukioloaikojen ulkopuolella ja asiakasta kehotetaan hankkimaan matkavakuutus joka korvaa lennon myöhäisestä saapumisesta johtuvat lisäkulut.

Kuljettajan ikärajoitukset
Useimmissa kohteissa, kuljettajan minimi-ikä on 21-vuotta. Tietyissä kohteissa tietyt autovuokraamot saattavat periä lisämaksun, jos kuljettaja on alle 25-vuotias tai yli 65-vuotias. Ilmoitamme kuljettajan ikään liittyvästä lisämaksusta, kun asiakas on varausvaiheessa ilmoittanut meille kuljettajan iän, mutta luettehan myös vuokrausehdot kuljettajan ikään liittyvistä rajoituksista. Huomioittehan, että suuremmissa autoluokissa kuljettajan minimi-ikä voi olla korkeampi. Olethan yhteydessä Asiakaspalveluumme, jos sinulla on minkäänlaista kysyttävää kuljettajan ikään liittyvien vuokrausehtojen suhteen.

Lisäkuljettaja
Autovuokraamot voivat periä paikan päällä maksettavan kuljettajan lisämaksun lisäkuljettajista (ellei siitä ole erikseen mainittu maksutodisteessa/voucherissa). Asiakaspalvelumme antaa lisätietoja.

Vuokra-aika / Päivähinnan laskeminen
Autovuokra peritään 24 tunnin jaksoina. Auton noudon jälkeen autovuokraamo perii vuokra-ajan pidentämisestä tai myöhäisestä palauttamisesta paikan päällä, paikallisen hinnaston mukaan, mikä voi olla huomattavasti kalliimpi.

Auton palauttaminen ennen sovitun vuokra-ajan päättymistä tai vuokra-ajan pidentäminen
Auton vuokra-aika perustuu niihin päivämääriin ja aikoihin, mitkä löytyvät asiakkaan maksutodisteesta/voucherista, jonka hinta vahvistettiin varausvaiheessa ja on peritty 24 tunnin jaksoina. Mikäli vuokraaja haluaa pidentää vuokra-aikaa tai palauttaa auton maksutodisteessa/voucherissa mainittua aikaa myöhemmin, peritään lisämaksu paikan päällä, paikallisen autovuokraamon hinnaston mukaisesti. Hinnat voivat olla kalliimpia kuin meidän hinnat. Mikäli auto palautetaan ennen maksutodisteessa/voucherissa mainittua palauttamisajankohtaa, Rentalcars.com ei valitettavasti pysty hyvittämään käyttämätöntä vuokra-aikaa.

Yhdensuuntaiset vuokraukset
Yhdensuuntaiset vuokraukset täytyy vahvistaa etukäteen ja niistä voidaan periä paikan päällä maksettava jättömaksu. Ilmoitamme jättömaksun suuruudesta kun olemme vahvistaneet yhdensuuntaisen vuokrauksen paikallisen autovuokraamon kanssa.

Lasten turvaistuimet ja muut lisävarusteet
Lasten turvistuimet, kattotelineet ja muut lisävarusteet ovat yleensä saatavilla useimissa vuokrakohteissa, mutta niiden saatavuutta emme voi taata. Lisävarusteita ei välttämättä voi käyttää kaikissa ajoneuvoissa. Useissa Yhdysvaltain osavaltioissa lasten turvaistuin on pakollinen. Kaikissa automalleissa ei välttämättä ole turvavöitä takaistuimella. Lisävarusteet tulee varata autonvarauksen yhteydessä ja ne maksetaan paikan päällä.

Vuokra-auton toimitus ja nouto
Auton vuokraaja voi joutua maksamaan lisämaksun jos auto noudetaan toimiston aukioloaikojen ulkopuolella, vaikka syy olisi lennon myöhäinen saapuminen. Useissa vuokrakohteissa auto voidaan korvausta vastaan toimittaa asiakkaan majoituspaikkaan. Majoituksen tarkka osoite on ilmoitettava varausta tehdessä. Vuokra-autoja ei toimiteta yksityisiin kotiosoitteisiin.

Vuokra-auton kuljettaminen valtion tai osavaltion rajojen ulkopuolelle
Auton viemisestä valtion tai osavaltion rajojen ulkopuolelle on ilmoitettava varauksen yhteydessä. Rajaylityksien suhteen voi esiintyä rajoituksia ja paikallisia lisämaksuja. Eräissä maissa voidaan myös vaatia erinnäisiä asiakirjoja. Myös Australiassa ja eräissä muissa kaukaisissa kohteissa voi esiintyä rajoituksia.

Muutoksia autonvaraukseen ja autonvarauksen peruutus
Mahdolliset peruutukset tai muutokset varaukseen varauksen vahvistuksen jälkeen, mutta 48 tuntia ennen autovuokran alkamista ovat maksuttomia. Jos varauksesta on etukäteen maksettu vain varausmaksu ja se peruutetaan, veloitetaan tästä varausmaksun suuruinen peruutuskulu. 48h sisällä tehtyihin peruutuuksiin, peruutuskulu on 3 vuorokauden vuokraus. Jos varauksesta on maksettu ensin varausmaksu ja peruutus tehdään 48h sisällä auton noudosta, on peruutuskuluina joko varausmaksu tai 3. päivän vuokra, riippuen kumpi on suurempi. Asiakkaan tulee ilmoittaa peruutuksesta kirjallisesti. Huomioithan kuitenkin, että jotkut autovuokraamot voivat periä erillisen peruutuskulun. Mahdollisista autovuokraamon veloittamista erillisistä perutuuskuluista neuvotaan varausta tehtäessä vuokrauksen ehdoissa ja säännöissä.

Mikäli autonvuokraaja ei ole lunastanut autoa, eikä peruunut autonvuokrausta 48 tuntia ennen vuokra-ajan alkamista, tai mikäli autovuokraamo ei suostu luovuttamaan vuokra-autoa vuokraajalle puutteelisten asiakirjojen takia peritään autonvuokraajalta 3 päivän autovuokra.

Muutoksia autonvaraukseen Rentalcars.com puolesta
Pidätämme oikeuden välttämättömiin varauksen muutoksiin, myös varauksen vahvistamisen jälkeen. Ilmoitamme kaikista muutoksista mahdollisimman pian ennen vuokra-ajan alkua.

Maksutiedote
Maksutiedote/voucher lähetetään asiakkaalle yleensä 48 tunnin sisällä siitä, kun varaus on tehty mikäli saapumistiedot ovat välitetty meille, kuten lentonumero, arvioitu saapumisaika tai paikallinen osoite ja puhelinnumero. Tiettyjen automallien vahvistamiseen voi kulua pidempi aika, mutta tästä ilmoitetaan asiakkaalle varaushetkellä. Rentalcars.com ei ole vastuussa paikan päällä veloitetuista autonvuokrauksista eikä myöskään, jos autovuokraamo kieltäytyy luovuttamasta autoa asiakkaalle mikäli hänellä ei ole maksutiedotetta/voucheria esittää heille. Vuokraajalla tulee olla auton noudon yhteydessä mukana täysi ja rikkeetön ajokortti sekä passi. Asiakaspalvelutoimistomme antaa lisätietoja.

Ajokortti
Autoa vuokraavalla tulee olla voimassa oleva ajokortti Suomesta tai muusta EU- maasta. Mikäli ajokortin teksti ei ole latinalaisin kirjaimin tulee asiakkaan ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme vahvistaakseen ajokortin kelpoisuuden. Ajokortti tulee pitää mukana koko autonvuokrauksen ajan viranomaisten mahdollista tarkistusta varten.

Rentalcars.com ei maksa takaisin autovuokraa mikäli autovuokraamo kieltäytyy luovuttamasta autoa vuokraajalle, koska hänellä ei ole esittää ajokorttia.

Iso-Britannian ajokorttiin liittyvä päivitys: 8. kesäkuuta 2015 alkaen, saatat joutua esittämään eri asiakirjat autoa noutaessasi. Lisätietoa asiasta täältä

Vuokra-auton koko ja malli
Kaikki vuokra-autot ovat vakuutettuja maksimimatkustajamäärää varten. Rentalcars.com ei ole vastuussa auton tilavuudesta, matkustajamäärän ja matkatavaran mahtuvuudesta. Rentalcars.com:in kotisivuilla on ilmoitettu suurinpiirteinen maksimimatkustajamäärä autokohtaisesti. Rentalcars.com ei ole vastuussa, jos autovuokraamo kieltäytyy luovuttamasta autoa liian suuren matkustajamäärän takia.

Rentalcars.com ei valiettavasti voi vahvistaa auton merkkiä tai mallia. Maksutodisteessa/Voucherissa oleva auto on valitun autoluokan esimerkkiauto, joka antaa käsityksen auton koosta ja tyypistä.

Auton luovutus
Autovuokraamot pidättävät oikeuden kieltäytyä luovuttamasta autoa kenellekään kenet he näkevät sopimattomaksi tai joka ei muilta osin täytä kelpoisuusvaatimuksia. Rentalcars.com ei ole vastuussa matkasuunnitelmien peruuntumisista, takaisinmaksuista, korvauksista tai muista kustannuksista.

Palautteet
Kaikki palautteet koskien vuokra-auton laatua tulee ilmoittaa välittömästi autovuokraamolle. Rentalcars.com ei voi vaikuttaa palautteisiin koskien auton laatua autonvuokrauksen päätyttyä. Kaikki muut palautteet tulee lähettää asiakaspalautetoimistoomme 3 kuukauden sisällä. Tiedämme, että satunnaisesti voi tuntua siltä, että reklamaatiotasi ei ole ratkaistu sinua täysin tyydyttämällä tavalla. Jos et ole tyytyväinen tapaan, jolla käsittelimme reklamaatiosi, voit olla yhteydessä vaihtoehtoiseen riitojenratkaisuelimeen (ADR-elin). Small Claims Mediation (UK) Limited (http://www.small-claims-mediation.co.uk/) on Civil Mediation Council -neuvoston akkreditoima ja heidät on mainittu oikeusministeriön sovittelupalvelujen tarjoajien verkkohakemistossa. Pyrkimyksenämme on selvittää kaikki erimielisyydet yhtiön sisäisesti ja tästä johtuen emme ole velvollisia toimimaan vaihtoehtoisen ADR-elimen ADR-menettelyjen mukaisesti. Voit käyttää Euroopan komission verkkofoorumia riidan ratkaisuun. Verkkofoorumi löytyy osoitteesta http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Tekninen vika ja liikennevahinko
Mikäli autossa ilmenee tekninen vika tai muu virhe, tulee asiasta välittömästi ilmoittaa autovuokraamolle. Autovuokraamon täytyy antaa suostumuksensa auton korjauksesta tai korvaavan auton antamista tilalle.

Liikennevahingon sattuessa vuokraaja on velvollinen ilmoittamaan asiasta paikalliselle poliisille sekä tekemään viipymättä vahinkoilmoituksen autovuokraamolle. Kaikki lomakkeet ja poliisin antama todistus tehdystä ilmoituksesta tulee säilyttää mahdollisia vakuutuskorvausvaatimuksia varten.

Rentalcars.com toimii autovuokraamojen palvelujen välittäjänä ja solmii autonvuokraussopimuksen vuokra-autoa vuokraavan autovuokraamon kanssa.

Asiakkaat sitoutuvat noudattamaan autovuokraamojen ehtoja ja maan lakeja ja sääntöjä. Rentalcars.com ei ole vastuussa mistään seuraamuksista tai kuluista, jotka koituvat asiakkaalle seuraavista syistä; menetys, vahinko, vaurio, muutos, yhteiskunnalisista hätätiloista ja lakoista johtuvista muutoksista ja myöhästymisistä, lennonjohdon kiistoista, lentojen peruutuksista tai lentoyhtiön vararikosta, lentokentän tai sataman sulkemisesta tai ruuhkautumisesta, kuljetuksen väistämättömästä teknisesta viasta, tulipalosta, ydinonnettomuudesta, luonnonmullistuksista, säästä ja terrorismista.

Vuokraehdot ja yleiset tiedot ovat voimassa julkaisuhetkellä.

Ajoneuvon kuljettaminen Amerikan Yhdysvalloissa
Kolmannen osapuolen vakuutus Yhdysvalloissa kaikilla autovuokraamoilla on kolmannen osapuolen vastuuvakuutus, mutta vakuutuksen lakimääräinen enimmäiskorvaus voi olla jopa niin alhainen kuin $5000.

Ylimääräinen Kolmannen Osapuolen Vastuuvakuutus (SLI) / Lisäturva (EP)
Monessa maassa autovakuutukseen täytyy sisältyä Kolmannen Osapuolen Vastuuvakutus, mutta ei kuitenkaan Yhdysvalloissa. Kaikkiin Fully Inclusive ja Premium Rate tuotteisiimme Yhdysvalloissa sisältyy Ylimääräinen Kolmannen Osapuolen Vastuuvakutus (SLI) tai Lisäturva (EP). Kolmannen osapuolen Vastuuvakutus tai Lisäturva (SLI / EP) korvaa kolmannelle osapuolelle sattuneen ruumiillisen vahingon ja omaisuuden (ei vuokra-autoa) liikenneonnettomuustilanteen sattuessa vuokra-autoa ajaessa, aina US$1 miljonaan saakka.

Vakuutus alivakuutettua kuljettajaa vastaan (UMP)
Vakuutus alivakuutettua kuljettajaa vastaan (UMP) korvaa vuokra-autossa matkustavan vuokraajan, perheenjäsenet ja muut matkustajat US$1 miljoonaan saakka, jos onnettomuuden aiheuttajalla ei ole vakuutusta, tai hän on alivakuutettu tai pakenee onnettomuuspaikalta.

Autonvuokrasopimuksesi ehdot
Rentalcars.com voi peruuttaa varauksen rajoitetun tai pikaisen varoitus ajan saatua paikalliselta vuokraajalta. Kaikissa tapauksissa Rentalcars.com pyrkii vuokraaman vaihtoehtoisen ajoneuvon muilta vuokraajilta, mutta aikoina joilloin auton saatavuus on rajoitettu, voi olla että vuokraus muualta ei voi onnistua. Tapauksissa joissa asiakas on maksanut vuokrauksen etukäteen kokonaisuudessaan ja Rentalcars.com ilmoittaa viimeistään 48 tuntia ennen hakuaikaa, palautetaan asiakkaalle vuokraus kokonaisuudessaan. Jos ilmoitus tulee 48 tunnin sisällä hakuajasta asiakkaalle palautetaan vuokraus kokonaisuudessaan ja mahdolliset kulut mitä autonvuokrauksen sopimuksen purkaminen on mahdollisesti tuottanut asiakkaalle.
Tapauksissa joissa asiakas on maksanut varausmaksun ja Rentalcars.com ilmoittaa peruutuksesta 7 vuorokautta ennen hakuaikaa, asiakkalle palautetaan autonvuokraus kokonaisuudessaan. Jos peruutus tulee Rentalcars.comlta 7 vuorokauden sisällä, asiakkaalle palautetaan autonvuokrus kokonaisuudessaan ja mahdolliset lisäkulut peruutuksesta autonvuokrauksen sopimuksen purkamisesta.

On tärkeä tietää kuinka ja missä vaiheessa asiakas solmii sopimuksen, oli se sitten suullinen tai netti-sivujemme kautta. Sopimuksen solmimisen eri vaiheet ovat selvitetty seuraavasti:

Kun teemme tarjouksen puhelimitse tai netti-sivuillamme tarjoamme asiakaalle mahdollisuuden ostaa kyseessä olevat palvelut. Asiakas ei ole hyväksynyt tarjousta ennen kuin painaa Tee Varaus -näppäintä tai hyväksyy tarjouksen suullisesti puhelimessa.

Rentalcars.com solmii sopimuksen siinä vaiheessa, kun maksu on suoritettu ja asiakkaalle on lähetetty maksutodiste/voucher hänen ostamistaan palveluista. Siinä vaiheessa sopimus on sitova kummallekin osapuolelle.

Rentalcars.com on vastuussa asiakkaan kärsimistä tappioista, jos sopimuksen purkaminen Rentalcars.com puolesta aiheuttaa tappion, joka oli varaushetkellä ennakoitavissa. Tappio on ennakoitavissa, kun se on sekä asiakkaan että Rentalcars.com:in aavistettavissa. Rentalcars.com ei vastaa välillisistä tappioista tai tappioista, jotka eivät ole ennakoitavissa, eikä myöskään voiton, mahdollisuuksien tai maineen menetyksestä, eikä sijannaistappioista, vahingoista tai kustannuksista.

Rentalcars.com ei ole vastuussa mikäli Rentalcars.com käyttämä autovuokraamo ei toteuta varauksessa, maksutodisteessa, vuokrauksessa tai vuokraehdoissa mainittuja palveluja ollenkaan tai toteuttaa ne myöhässä johtuen force majeure tilasta. Force Majeure, joka tässä tarkoittaa kaikkia tapauksia, joihin palvelujen tuottajat eivät voi vaikuttaa. Siinä tapauksessa että force majeure tila jatkuu yli 14 päivää voi Rentalcars.com perua varauksen tai vuokrauksen ilmoittamalla asiakkaalle kirjallisesti alkuperäiseen laskutusosoitteeseen 14 päivän ennakkovaroituksella.

Nettisivujen käyttöehdot noudattavat Consumer Protection (Distance Selling) Regulations 2000-lakia.

Asiakas on täysin korvausvastuussa kaikista Rentalcars.com:ille aiheutuneista menoista ja kuluista (myös oikeuskulut) mikäli ne johtuvat asiakkaan vuokraussääntöjen rikkomisesta.

Rentalcars.com sitoutuu ainoastaan noudattamaan tässä mainittuja vuokrausehtoja.

Asiakkaiden arvostelut
Täytetyn arvostelulomakkeen tietoja saatetaan käyttää internet-sivustoillamme, jotta asiakkaamme voivat lukea mielipiteesi paikallisen autovuokraamon palvelusta sekä palvelun laadusta. Arvostelun tietoja saatetaan myös osittain tai kokonaisuudessaa käyttää Rentalcars.comin internet-sivustojen lisäksi sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeissä, erikoistarjouksien yhteydessä, mobiilisovelluksissa tai muilla kanavilla, jotka ovat Rentalcars.comin omistamia, isännöimiä, kontrolloimia tai muutoin Rentalcars.comin käytössä.

Arvostelut kuvaavat Rentalcars.comin asiakkaiden henkilökohtaisia mielipiteitä ja asiakkaat täyttivät kyselymme vuokrauksen päätyttyä. Huomioithan, että asiakkaiden mielipiteet eivät välttämättä edusta Rentalcars.comin mielipiteitä.

Nämä säännöt ja ehdot toimivat lain sallimissa rajoissa Englannin lakien, sekä Englannin tuomioistuimen toimivallan alaisena.

Pakettimatkadirektiivin mukainen suoja

Jos varaat matkaasi tai lomaasi varten lisämatkapalveluita toiselta palveluntarjoajalta vahvistussivumme linkin kautta, sinuun EI sovelleta direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisia matkapaketteihin sovellettavia oikeuksia.

TravelJigsaw Limited ei siis ole vastuussa näiden lisämatkapalvelujen asianmukaisesta suorittamisesta. Ota mahdollisissa ongelmatilanteissa yhteyttä kyseiseen palveluntarjoajaan.

Jos kuitenkin varaat lisämatkapalveluja linkin kautta viimeistään 24 tunnin kuluessa TravelJigsaw Limitediltä saamastasi varausvahvistuksesta, ja näiden lisämatkapalvelujen hinta on vähintään 25 % kummankin varauksen yhteishinnasta, näistä lisämatkapalveluista tulee osa yhdistettyä matkajärjestelyä. Siinä tapauksessa TravelJigsaw Limitedillä on voimassa, siten kuin EU:n lainsäädännössä vaaditaan, suoja, jolla taataan TravelJigsaw Limitedille suorittamiesi maksujen palauttaminen sellaisten palvelujen osalta, jotka jäävät suorittamatta siksi, että TravelJigsaw Limitedistä on tullut maksukyvytön. Maksuja ei kuitenkaan palauteta siinä tapauksessa, että asianomainen palveluntarjoaja tulee maksukyvyttömäksi.
TravelJigsaw Limited on hankkinut maksukyvyttömyyssuojan Travel & General Insurance Services Limitediltä (t&g), jonka rekisteröintinumero on 02527363 ja jonka takaa Hiscox Insurance Company Limited (Hiscox), rekisteröintinumero 00070234. t&g ja Hiscox toimivat Financial Conduct Authority- ja Prudential Regulation Authority -valvontaviranomaisten sääntelyn alla (rekisterinumero 113849).

Matkailijat voivat ottaa yhteyttä tähän tahoon tai tapauksen mukaan toimivaltaisen viranomaisen asiakastukeen numerossa 01702 811397 (kopio vakuutuskirjasta on pyynnöstä saatavilla vakuutuksenottajalta), jos palvelujen suorittamisesta kieltäydytään TravelJigsaw Limitedin maksukyvyttömyyden vuoksi.
Huom: Tämä maksukyvyttömyyssuoja ei kata sellaisia muiden osapuolten kuin TravelJigsaw Limitedin kanssa tehtyjä sopimuksia, jotka voidaan toteuttaa TravelJigsaw Limitedin maksukyvyttömyydestä huolimatta.
Direktiivi (EU) 2015/2302 sellaisena kuin se on saatettuna osaksi kansallista lainsäädäntöä http://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2018/9780111168479/data.html.