Terma dan syarat

Rentalcars.com adalah nama perdagangan untuk TravelJigsaw Limited yang merupakan sebuah syarikat berhad yang didaftarkan di England dan Wales (Nombor: 05179829) di mana alamat berdaftar adalah di 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA. Terma dan Syarat ini adalah bergabung dengan syarat laman web kami dan syarat penggunaan, privasi dan dasar keselamatan merupakan perjanjian kami dengan anda, pembekal kereta, untuk perkhidmatan yang kami menyediakan dalam memberi perkhidmatan penyewaan kenderaan. Bersama-sama, penyataan ini sebagai istilah kami. Istilah-istilah ini termasuk untuk semua kontrak dalam penyediaan perkhidmatan kami dengan mengecualikan semua terma dan syarat. Tidak ada konduksi yang dilaksanakan dengan Rentalcars.com akan dianggap merupakan penerimaan syarat-syarat yang lain. Penerimaan perkhidmatan atau tanda tangan pada setiap perjanjian akan dianggap bukti penerimaan anda terhadap syarat-syarat ini. Rentalcars.com mungkin menukarkan istilah dari masa ke masa dan anda, sebagai penyewa, adalah dinasihati untuk menyemak laman web untuk mempertimbangkan tentang sebarang perubahan yang berkenaan dengan anda. Penyewaan kenderaan anda adalah tertakluk kepada syarat dan terma yang digunakan oleh syarikat kenderaan sewa dan undang-undang yang dikuatkuasakan oleh negara yang anda terpilih untuk penyewaan tersebut. Kesekatan atas Individu yang berasingan mungkin akan berlaku dalam penyewaan anda.

Anda akan diberikan dengan kenderaan oleh kami secara langsung atau agen kami. Kapasiti di mana kita bertindak adalah bergantung pada hubungan atau keadaan kami dengan syarikat menyewa kereta.

Terma ini disahkan untuk setiap tempahan anda, penyewa, yang bekerjasama dengan kami di atau melalui laman web, untuk memastikan anda menyedari dan memahami isi-isinya. Kedua-dua terma dan syarat kami dan wakil daripada pembekal tempatan kami mengandungi beberapa pengecualian dan sekatan tanggung jawab.

Tempahan anda di laman web ini bergantung pada anda, sebagai penyewa,adalah menerima terma kami. Jika anda, sebagai penyewa, tidak bersetuju dengan setiap terma atau syarat kami, anda tidak boleh meneruskan tempahan anda. Dengan mengesahkan bahawa anda ingin menempah kenderaan melalui laman web anda, sebagai penyewa, menunjukkan bahawa anda telah membaca, mengerti dan menerima syarat yang berikutan. . Jika terdapat terma yang anda, sebagai penyewa, tidak mengerti denhan sepenuhnya, atau jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai menyewa kenderaan atau produk lain, sila hubungi kami di 03 2630 6344.

Mengesahkan tempahan anda dan mengambil pembayaran
Dalam kebanyakan kes, kami akan mengesahkan tempahan anda dengan segera. Tetapi kadang-kadang, kita perlu menunggu untuk syarikat sewa kereta untuk mengesahkan bahawa kereta tersebut boleh didapati. Kami akan memberitahu anda segera jika ini berlaku, dan buat sementara waktu menyekat wang pada kad pembayaran anda. Sebaik sahaja mereka mengesahkan kereta anda, kami akan memberitahu anda, dan mengambil wang dari kad anda.

Sehingga kereta anda disahkan, anda boleh 'membatalkan' pembayaran pada bila-bila masa. Hanya tekan 'Urus tempahan' di bahagian atas laman web kami, masukkan e-mel dan tempahan nombor anda, kemudian klik 'Batal Tempahan'. Kami akan membuka kunci wang pada kad anda.

Jarang sekali, syarikat tidak boleh mengesahkan bahawa kereta boleh didapati. Sekiranya ini berlaku, kami akan memberitahu anda dan menyekat wang pada kad anda.

Apabila anda menempah kereta atau produk lain di laman web kami, kami akan menghantar e-mel kepada anda untuk mengesahkan ketersediaannya dalam tempoh 48 jam (atau, jika sebelumnya, sekurang-kurangnya 24 jam sebelum masa pengambilan anda). Kami akan menghantar pengesahan tempahan kepada anda.

Anda tidak akan mempunyai kontrak sehingga kami mengesahkan tempahan anda dan mengambil pembayaran. Walaupun orang lain membayar, kontrak itu akan dibuat dengan orang yang membuat tempahan, dan kami akan menghantar semua surat-menyurat kepada alamat yang mereka berikan. Untuk mengelakkan keraguan, tiada apa-apa dari segi ini akan memberi hak kepada mana-mana pihak ketiga kepada sebarang faedah atau hak menurut Kontrak (Hak Pihak Ketiga) Akta 1999.

Voucher sewa harus disampaikan kepada syarikat menyewa kereta semasa mengambil kereta sewaan anda. Rentalcars.com tidak dapat bertanggung jawab untuk penyewaan ditolak jika voucher tidak disampaikan.

Rentalcars.com tidak dapat menerima tanggung jawab untuk setiap kos yang timbul sebagai akibat dari dokumentasi yang ditandatangani dan diterima dengan tempatan.

Rentalcars.com tidak akan bertanggung jawab untuk sseiapa yang memandu dengan pengaruhan dan pengambilan alkohol / dadah, menyebabkan kerosakan yang sengaja, memandu kereta atau memandu dengan tanpa peduli akibat dan perhatian. Anda, sebagai penyewa, akan bertanggung jawab dengan sepenuhnya dengan tuntutan tersebut. Senarai ini adalah tidak lengkap.

Apa yang termasuk / tidak termasuk dalam harga?
Sila membaca syarat-syarat dan keadaan yang

Di Kanada, jarak tempuh tidak akan dihad untuk perjalanan di dalam wilayah yang berdekatan / negara koleks yang berkenaan
# Pengecualian mungkin berlaku, sila cek dengan pusat tempahan.

Perlepaskan Tuntutan Dalam Kerosakan Kemalangan( Collision Damage waiver)
Perlepaskan Tuntutan Dalam Kerosakan Kemalangan adalah untuk mengurangkan kewajipan penyewa daripada kos jumlah kerosakan, bergantung kepada jumlah Excess kerosakan yang berlaku kecuali jika penyewa menyebabkan kerosakan secara sengaja atau berada di bawah pengaruhan alkohol atau prubatan atau menggunakan kenderaan secara tidak dilarang atau lalai.Sebagai contohnya tidak memandu di jalan utama atau menyewa kepada pihak lain

Perlepaskan Tuntutan Dalam Kecurian (Theft Waiver)
Perlepaskan Tuntutan Dalam Kecurian adalah untuk mengurangkan kewajipan penyewa daripada kejadian kecurian atau kerosakan yang disebabkan oleh kecurian atau kecubaan kecurian kenderaan bergantung kepada jumlah Excess kerugian atua kerosakan yang berkenaan . Kelalaian berkaitan dengan pencurian kenderaan boleh mengakibatkan menyewa kereta syarikat meminta nilai penuh untuk kos kenderaan.

NOTA PENTING
Sila menyemak dengan teliti butiran insurans yang diberikan oleh syarikat menyewa kereta. Biasanya, bagi pihak ketiga insuran (Third Party Cover) akan mengecualikan relatif dekat dan ahli keluarga dekat anda atau ahli-ahli keluarga yang menpunyai alamat rumah yang sama dengan anda,sebagai penyewa, di dalam perjalanan kenderaan.

Insurans Kemalangan
Insurans pilihan ini mungkin telah dilindungi oleh insurans percutian anda (cek sebelum anda, sebagai penyewa untuk percutian atau perjalanan. Jika anda memerlukan Insuran Kemalangan tersebut, insuran ini boleh dibeli apabila mengambil kereta sewa di wakil tempatan.

Biasanya, syarikat menyewa kereta tempatan akan memerlukan deposit pada permulaan untuk penyewaan tersebut dengan pertimbangan petrol, Excess kewajipan dan kos lain yang timbul semasa menyewa. Kad kredit yang sah akan diperlukan(semak dengan kita Reservasi Centre) dan harus dicetak dalam nama pemandu pertama.

Disediakan kereta & sampingannya dikembalikan dalam keadaan yang sama seperti permulaan menyewa & memenuhi dengan dasar petrol, deposit ini akan dikembalikan ketika anda mengembalikan kenderaan. Sila megambil perhatian beberapa syarikat penyewaan tempatan mengendalikan dasar bahan api di mana anda, sebagai penyewa, harus membeli tangki pertama untuk petrol & mengembalikan kenderaan dengan tangki kosong - dalam keadaan ini tidak ada pengembalian untuk bahan bakar yang tidak terpakai atau kelebihan .

Produk pengecualian perlindungan Rentalcars.com
Semasa anda mengambil kereta anda, syarikat kereta sewa memerlukan anda menyerahkan deposit keselamatan sekiranya kereta rosak semasa penyewaan anda. Asalkan anda telah membeli salah satu produk pengecualian perlindungan kami sebelum penyewaan anda bermula, kami akan mengecualikan liabiliti anda (dan membayar balik kepada anda) untuk sebarang caj yang ditahan daripada deposit / ekses anda, tertakluk pada terma-terma yang diterangkan di sini.
Perlindungan Penuh dan produk penepian Perlindungan 'Top-up' ditawarkan kepada pelanggan yang membuat tempahan baharu. Kedua-dua yang meliputi bayaran untuk kerosakan pada luaran kereta sewa atau komponen mekanikal, termasuk badan, bumbung, bawah-pembawa, cermin depan, tingkap, cermin, roda, tayar, tukup hab, enjin, cekam, bateri dan kunci.
Selain itu, Perlindungan Penuh dan Perlindungan Tambahan akan melindungi:

 • Caj ‘imobilisasi’ (untuk kehilangan pendapatan semasa kereta dibaiki dan tidak boleh disewakan)
 • Caj bantuan tepi jalan akibat kerosakan atau kemalangan
 • Dikenakan caj secara terus berkaitan dengan mengunci mereka sendiri keluar daripada kereta sewa atau kehilangan kuncinya
 • Jumlah caj yang dikenakan oleh syarikat kereta sewa hasil daripada tuntutan mengenai dasar Perlindungan Kecurian kereta
 • Bayaran pentadbiran syarikat kereta sewa berkaitan dengan mana-mana perkara ini.
Nota: Perlindungan Tambahan ditawarkan kepada pelanggan yang menyewa kereta dengan dasar Pengecualian Kerosakan Perlanggaran (CDW) ekses sifar.
Produk pengecualian kami tidak akan melindungi:
 • pembaikan yang tidak diluluskan oleh syarikat kereta sewa
 • caj pembersihan atau kerosakan pada dalaman kereta (melainkan disebabkan oleh perlanggaran)
 • kerosakan / kehilangan kerusi kanak-kanak, peranti GPS atau peralatan "tambahan" lain
 • kos yang berlaku dalam hal keadaan yang melanggar syarat perjanjian sewaan (tersebut seperti memandu dengan berbahaya, kecuaian atau kelalaian, kesilapan mengisi bahan api atau memandu di bawah pengaruh dadah atau alkohol).
Bayaran Balik Ekses Kerosakan dan produk penepian Perlindungan Kerosakan kami tidak lagi ditawarkan kepada pelanggan yang membuat tempahan baharu, tetapi kami akan menghormati tuntutan dari orang yang telah membeli perlindungan tersebut. Produk tersebut hanya akan meliputi kerosakan ke bahagian yang diliputi oleh CDW (seperti diperincikan oleh syarikat kereta sewaan sewaktu pengambilan).

Perlindungan Penuh RentalCover
Jika anda membeli Perlindungan Penuh, RentalCover.com akan menghantar e-mel kepada anda tentang dokumentasi dasar. Sila hubungi RentalCover.com secara terus jika anda ingin kami menghantar semula e-mel atau salinan yang dicetak.

Membuat tuntutan atas produk pengecualian perlindungan Rentalcars.com
Untuk membuat tuntutan bagi salah satu produk pengecualian perlindungan kami, sila hubungi Khidmat Pelanggan dalam tempoh 28 hari dari tarikh pemulangan kereta anda. Anda akan memerlukan:

 • Dokumen daftar masuk dan daftar keluar kereta anda yang jelas menunjukkan kerosakan baharu yang dikenakan oleh syarikat kereta sewa
 • Bukti kos pembaikan daripada syarikat kereta sewa
 • Bukti bayaran ditolak daripada kad pembayaran oleh syarikat kereta sewa
 • Borang laporan kemalangan syarikat kereta sewa
 • Sekiranya berkenaan, laporan polis

Kami menyasarkan untuk membayar dalam tempoh 7 hari dari tarikh penerimaan semua dokumen yang diperlukan.

Dalam kes pihak ketiga terlibat dalam kemalangan, kami memerlukan pengesahan daripada syarikat kereta sewa bahawa liabiliti bagi kemalangan itu telah ditentukan (dan mana-mana kes undang-undang yang diselesaikan) sebelum kami boleh memproses tuntutan anda.

Semua bayaran tuntutan diproses pada kad pembayaran yang digunakan untuk membeli produk pengecualian perlindungan daripada Rentalcars.com (tidak semestinya kad pembayaran yang dikenakan oleh syarikat kereta sewa).

Kos untuk Out of Hours
Biasanya, lokasi lapangan terbang untuk penerbangan dapat dipenuhi dan kereta dapat disediakan walaupun tidak dalam normal waktu kerja. Namun, bayaran tambahan untuk prekidmatan ini mungkin akandikenakan oleh syarikat menyewa kereta tempatan. Kami akan memberitahukan anda, sebagai penyewa, kos yang akan dikenakan apabila anda memaastikan tempahan anda. Dalam kejadian penerbangan tertunda, dan mengakibatkan pengambilan kereta berada tidak di dalam normal waktu kerja, bayaran tambahan akan dibuat dikena oleh wakil tempatan,jika perkhimatan tersebut tersedia. Rentalcars.com tidak akan menerima tanggung jawab dimana tidak ada kemudahan untuk mungambil kereta di luar waktu kerja, oleh itu kami menasihatkan agar anda, sebagai penyewa,sila membeli insurans percutian atau perjalanan.

Sekatan Maksimum / Minimum Usia
Dalam kebanyakan destinasi, umur menyewa minimum adalah 21 tahun. Surcaj boleh dikenakan oleh sesetengah pembekal dan di sesetengah negara untuk pemandu berumur kurang daripada 25 tahun dan melebihi 65 tahun. Selepas umur tepat pemandu telah dihantar bersama permintaan tempahan, kami akan memaklumkan sebarang caj yang akan dikenakan. Sila semak dan baca dengan teliti terma dan syarat untuk had umur minimum dan maksimum. Keperluan umur minimum untuk kumpulan kereta lebih besar juga mungkin ditingkatkan di sesetengah lokasi. Sila semak dengan Pusat Tempahan kami sekiranya anda sebagai penyewa mempunyai sebarang soalan atau kebimbangan tentang perkara ini.

Pemandu Tambahan
Kos mungkin dikenakan untuk pemandu tambahan di daerah yang tertentu dan dibayar kepada wakil tempata (Kecuali ditentukan pada voucher Rentalcars.com). Sila menyemak dengan pusat penembahan kami.

Tempoh Penyewaan / Perkiraan Kadar Harian
Tempoh penyewaan akan dikira atas dasar 24 jam. Setelah mengambil kereta, jika anda ingin melanjutkan tempoh penyewaan dan kelewatan dalam mengembalikan kenderan, aada, sebagai penyewa akan dibebankan oleh wakil pembekal tempatan kami dengan kadar penyewaan tempatan (yang mungkin jauh lebih tinggi).

Kembali Awal/ Melanjutkan Penyewaan
Tempoh penyewaan akan bermula dan tamat sama seperti dengan tarikh dan masa untuk mengambil dan menurun dan drop-off yang tertunjuk di atas voucher anda, harga yang akan disahkan semasa tempahan adalah dikira atas dasar tempoh 24 jam. Jika anda, sebagai penyewa, ingin melanjutkan masa sewa selepas mengambil kenderaan anda, atau jika anda mengembalikan kereta lambat daripada masa yang dinyatakan dalam voucher anda.

Kontrak untuk perlanjutan seperti yang dinyatakan akan disekat dengan syarikat kereta penyewa secara langsung dan akan dibebankan oleh syarikat menyewa kereta dengan kadar harian tempatan, yang mungkin jauh lebih tinggi daripada kadar yang diuruskan dengan kami pada tempahan. Rentalcars.com tidak boleh mumulangkan sebarang bayaran jika kenderaan dikembalikan awal.

Penyewaan Satu Hala
Penyewaan satu hala harus disahkan terlebih dahulu dan mungkin akan dikenakan bayaran menurun kepada syarikat menyewa kereta. Kami akan memberitahu anda, sebagai penyewa, dalam kos anggaran setelah kami menerima permohonan tempahan anda & menerima pengesahan dari syarikat menyewa kereta satu hala yang berkenaan.

Kerusi Kanak-kanak dan Permintaan Terperinci
Kerusi kaak-kanak dan isi- is tambahan akan disediakan di atas permintaan anda, tetapi permintaan ini tidak semestinya dapat dijamin. Kerusi kanak-kanak adalah diwajibkan oleh undang-undang di kebanyakan daerah di Amerika Syarikat. Biasanya, perkhidmatan ini akan disediakan oleh syarikat menyewa kereta dengan mengenakan kos tambahan. Sila ambil perhatian belt keselamatan di tempat duduk belakang mungkin tidak terdapat di semua kenderaan. Sila menyemak dengan pusat tempahan kami mengenai masalah ini. Permintaan untuk barang-barang ini harus diberitahukan semasa membuat tempahan.

Kos Penghantaran & Pengambilan
Kos penghantaran dan pengambilan dikenakan (oleh syarikat penyewaan kereta) di luar waktu kerja jika disebabkan oleh penangguhan penerbangan. Kebanyakan syarikat menyewa kereta di lokasi kami akan menawarkan perkhidmatan penghantaran dan pengambilan ke / dari tempat penginapan, walaupun kos mungkin akan dikenakan. Butiran alamat yang lengkap dan masa penghantaran yang tepat harus diberikan semasa membuat tempahan. Sila mengambil perhatian perkhidmatan penghantaran tidak boleh dilakukan untuk penginapan yang swasta.

Lokasi Memandu
Sekatan mungkin akan berlaku jika anda ingin menyimpang negara / sempadan negara;Pusat Penembahan kami mesti harus diberitahu daripada anda semasa membuat tempahan, bahawa adakah anda, sebagai penyewa, ingin menggunakan kenderaan tersebut ke Negara/ Wilayah lain. Dokumentasi tambahan mungkin diperlukan dan bayaran untuk kerajaan tempatan mungkin dikenakan dalam perjalanan ke negara-negara yang tertentu. Sekatan juga berlaku di Australia dan daerah terpenrinci, sila hubungi dengan Pusat Penembahan kami.

Jika anda, Sebagai Penyewa, Ingin Membuat Perubahan Untuk Tempahan Anda
Syarat dan terma adalah tidak sama di setiap pembekal. Sila lihat syarat dan terma dengan proses tempahan.

Untuk membatalkan tempahan anda, sila hubungi penasihat kami di 03 2630 6344 dan menyediakan nama dan nombor rujukan anda, kami akan berkomunikasi dengan syarikat menyewa kereta.

Jika Kami Membuat Perubahan UntukTempahan Anda
Kadang-kadang kami mungkin membuat perubahan untuk tempahan anda (selepas penerimaan) , perubahan tersebut mungkin diperlukan oleh kami atau syarikat menyewa kereta. Dalam semua kes seperti berikut, kami akan memberitahu anda, sebagai penyewa, dengan secepat mungkin mungkin sebelum masa mengambil kenderaan bermula dan, jika perubahan yang diajukan tidak boleh diterima, anda akan ditawarkan pulangan bayaran yang sepenuhnya.

Dokumentasi
Voucher anda biasanya akan dihantar dalam tempoh masa 48 jam selepas kami menerima permintaan tempahan anda, jikalau butiran lengkap telah dimaklumkan; iaitu nombor penerbangan dan masa kesampaian atau alamat tempatan dan nombor telefon. Sila mengambil perhatian bahawa beberapa "permintaan" kenderaan mungkin memerlukan waktu yang lebih lama untuk mengesahkan & kami akan memberitahu anda, sebagai penyewa, jika masalah ini terjadi dalam proses penembahan.

Lesen Memandu
Pemandu harus memegang Lesen Memandu United Kingdom yang sah dan sekurang-kurangnya 1 tahun (2 tahun di lokasi yang terpilih, sila menyemak dengan pusat penembahan kami). Pemandu yang tidak memegang Lesen Memandu United Kingdom perlu menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan kami sebelum mengambil kenderaan di 03 2630 6344. Pusat Tempahan kami harus diberitahukan jika anda pernah menghadapi atua melibati hukumam trafik yang serious semasa anda membuat penempahan dan Rentalcars.com berhak untuk menolak tempahan berdasarkan dengan syarat dan terma pembekal kami.

Semua pemandu kenderaan mesti memegang lesen memandu mereka setiap saat untuk disemak oleh pihak berkuasa tempatan. Kami tidak akan memulangkan wang akan dibayar jika penyewaan kenderaan ditolak oleh wakil pembekal tempatan kami desebabkan oleh pemegangan lesen memandu yang tidak sah atau perlibatan dalam hukumam dalam trafik yang tidak didedahkan oleh penyewa. Sila ambil perhatikan Lesen Memandu Antarabangsa tidak dapat menggantikan keperluan lesen memandu yang biasa. Jika anda ingin menggunakan lesen antarabangsa, lesen memandu yang biasa harus dipegang dalam nama pemandu pertama, ini adalah salah satu kewajiban untuk menyewa kenderaan.

Kemas Kini Lesen Memandu UK: Mulai 8 Jun 2015, anda mungkin memerlukan dokumen berbeza untuk mengambil kereta anda. Ketahui lebih lanjut

Jenis Kenderaan dan Kapasiti
Semua kenderaan yang diasuransikan dengan jumlah penumpang yang maksimum. Rentalcars.com tidak akan bertanggung jawab untuk kenderaan yang tidak dapat memuatkan semua penumpang dan bagasi. Sebagai panduan sila lawat di halaman Rentalcars.com untuk anggaran penumpang dalam kumpulan kereta yang tersedia. Rentalcars.com tidak dapat menerima tanggung jawab untuk penyewaan yang ditolak semasa pengambilan atau disebabkan saiz bagasi yang terlalu besar untuk kenderaan tersebut.

Penyediaan kereta
Syarikat menyewa kereta menpunyai hak untuk menolak untuk menyediakan kenderaan pemandu yang dianggap tidak layak untuk memandu atau tidak dapat memenuhi syarat-syarat kelayakan. Rentalcars.com tidak akan bertanggung jawab untuk menyelesaikan perancangan perjalanan, pampasan atau kos lain yang anda, sebagai penyewa, mungkin perlu membayar.

Pengaduan
Jika anda, sebagai penyewa, tidak mempuas hati dengan standard kenderaan semasa penerimaan, sila melaporkan masalah ini kepada syarikat menyewa kereta. Ini adalah tidak wajar Rentalcars.com untuk menuntutkan bayaran kepada anda tentang standard kenderaan jika tindakan ini tidak diambil sebelum penyewaan kenderaan tersebut bermula. Jika anda, sebagai penyewa, tidak mempuas hati dengan perkhidmatan berkenaan, sila hubungi Pusat Hubungan Pelanggan kami, dalam masa 3 bulan selepas anda mengembalikan kenderean berikut. Kami tahu bahawa kadangkala, anda mungkin rasa bahawa aduan anda tidak diselesaikan mengikut kepuasan anda. Jika anda tidak berpuas hati tentang cara kami mengendalikan aduan anda, anda boleh merujuk aduan anda kepada penyedia Penyelesaian Pertikaian Alternatif (ADR) bebas; Small Claims Mediation (UK) Limited (http://www.small-claims-mediation.co.uk/) yang diiktiraf oleh Civil Mediation Council dan disenaraikan di direktori online Kementerian Kehakiman untuk penyedia pengantaraan. Kami bertujuan untuk menyelesaikan semua pertikaian secara dalaman dan kami tidak diwajibkan untuk menyerah kepada prosedur ADR yang dikendalikan oleh mana-mana penyedia bebas ADR. Anda boleh gunakan platform online European Commission untuk menyelesaikan semua pertikaian, yang boleh dijumpa di http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Masalah Mekanikal / Kemalangan
Untuk kes kerosakan atau masalah dalam mekanik, anda, sebagai penyewa, harus meberitahukan syarikat menyewa kereta secepat mungkin. Syarikat penyewaan harus memberikan bantuan untuk membaiki atau mengantikan kereta. Jika anda, sebagai penyewa, terlibat dalam kemalangan, polis tempatan dan syarikat menyewa kereta MESTI dihubungi oleh anda. Sila menyimpanlah salinan dari semua dokumentasi yang berikutan dengan lengkap jika anda, sebagai penyewa, ingin membuat tuntutan insurans.

Kenderaan-kenderaan yang anda sewa adalah terikat kepada syarat dan terma yang dikuatkuasakan oleh syarikat menyewa kenderaan yang berkenaan dan undang-undang yang berikutan dalam negara yang penyewaan tersebut akan berlaku. Sebagai penyewa, anda adalah diikat oleh terma dari kami dan syarikat pembekal kenderaan kami

Rentalcars.com tidak akan bertanggung jawab atas dan tidak akan bertanggung jawab dalam hal dari kerugian, kerosakan, perubahan, kelewatan atau perubahan yang timbul dari perselisihan awam, aksi industri atau mogok, termasuk perselisihan kawalan lalu lintas udara, aktiviti pengganas, bencana alam dan nuklear, kebakaran atau kekacuan cuaca, masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan dengan pengangkutan, penutupan atau kesesakan dari lapangan terbang atau pelabuhan, pembatalan jadual penerbangan dan kegagalan kewangan syarikat penerbangan.
Maklumat Umum dan Syarat & Terma lain adalah tepat semasa kini.

Syarat-syarat Kontrak anda dengan Rentalcars.com
Namun anda, penyewa, memilih untuk buku, penting untuk memahami bagaimana dan kapan kontrak terbentuk. Langkah-langkah teknikal yang diperlukan untuk kontrak yang akan terbentuk adalah sebagai berikut: Apabila kami mengutip harga melalui telefon atau tempat perkhidmatan kami di website kami, kami menjemput anda, penyewa, untuk membuat tawaran untuk pembelian. Anda, penyewa, jangan membuat tawaran ini sehingga anda melakukannya secara lisan atau dengan menekan "Tempah Sekarang"

Anda, sebagai penyewa, telah menerima Rentalcars.com untuk menawarkan perkhidmatan penyewaan selepas anda menekan “Tempah Sekearang” atau melakukan demikian secara lisan. Rentalcars.com akan menerima tempahan ini apabila telah menerima bayaran yang penuh dan telah menghantarkan voucher pengesaha kepada anda, sebagai penyewa. Dimana TravelJisaw adalah bertindak sebagai agen untuk membuat perancangan dengan pembekal kenderaan, jadi Rentalcars.com akan bertindak sebagai agen untuk penerimaan penempahan anda di atas nama syarikat pembekal kenderaan.

Rentalcars.com adalah bertanggung jawab atas kerugian anda, sebagai penyewa, mengalami kerugian yang diakibatkan oleh TravelJisaw kerana tidak mematuhi terma yang ditetapkan dalam perjanjian ini jika kerugian tersebut dapat diagak sebagai konsekuensi dari Rentalcars.com melanggar peraturan dalam perjanjian. Kerugian yang dapat diagak di mana mereka boleh dielakkan oleh kedua-dua pihak bagi anda dan Rentalcars.com apabila perjanjian terbentuk. Rentalcars.com tidak akan bertanggung jawab atas kerugian yang tidak langsung yang terjadi sebagai kesaan sampingan dari kerugian atau kerosakan utama dan tidak dapat diagakkan oleh anda, sebagai penyewa dan Rentalcars.com juga tidak akan bertanggung jawab terhadap , kerugian atau kehilangan peluang, kerugian yang berikutan atau kerugian dalam goodwill, kerosakan atau bayaran yang tidak had.

Rentalcars.com tidak akan bertanggung jawab di mana syarikat pembekal kenderaan atas kegagalan untuk membekalkan atau penundaan dalam melaksanakan setiap kewajipan di atas tempahan, voucher, penempahan, penyewaan atau terma dan syarat, jika kejadian yang tertunda, terhalang atau dihalang oleh Force Majeuru, di mana penyataan ini bermaksud kejadian yang berlaku di luar kawalan yang wajar dari pihak yang berkenaan. Dalam kejadian Force Majeuru yang berlangsung lebih daripada 14 hari berturutan. Rentalcars.com boleh menghentikan dan menolak tempahan, penempahan atau penyewaan terbebut dengan memberi notis sebanyak 14 hari kepada anda, sebagai penyewa, dengan memulangkan bayaran kepada alamat bil asli dan jumlah pembiayaan yang dibayar sebelum kejadian Force Majeure.

Rentalcars.com berhak untuk membatalkan tempahan anda memberikan notis yang terhad atau notis yang serta merta dalam kejadian tertentu seperti bankruptcy dengan syarikat pembekal kenderaan. Dalam semua situasi yang berikut, Rentalcars.com akan menggunakan usaha yang wajar untuk membekalkan kenderaan altenatif, Tetapi kami tidak dapat menjamin ketersediaannya dalam tempoh permintaan yang tinggi. Dimana pelanggan telah membuat tempahan yang pra-bayar dengan sepenuhnya, Rentalcars.com akan memberitahu pelanggan 48 jam sebelum pengambilan kenderaan dan memulangkan semua bayaran wang yang telah dibayar. Dalam keadaan tidak dalam kebiasaan,jika Rentalcars.com memberitahu pelanggan yang membuat tempahan secara pre-bayar dengan sepenuhnya dalam tempoh masa 48 jam sebelum pengambilan kenderaan, Rentalcars.com akan memulangkan semua bayaran wang yang telah dibayar dan membayar kos tertimbul yang wajar sebagai konsekuensi Rentalcars.com tidak dapat mematuhi perjanjian kami. Bagi pelanggan yang membuat penempahan dengan deposit sahaja, Rentalcars.com akan memberitahu anda 7 hari sebelum pengambilan kenderaan dan memulangkan deposit yang diterima. Jika Rentalcars.com memberitahu pelanggan yang membuat tempahan deng deposit sahaja dalam tempoh 7 hari sebelum pengambilan kenderaan, Rentalcars.com akan memulangkan semua bayaran wang yang telah dibayar dan membayar kos tertimbul yang wajar sebagai konsekuensi Rentalcars.com tidak dapat mematuhi perjanjian kami.

Sila melawat ke halaman web untuk penggunaan terma yang sesuai dengan “the Consumer Protection (Distance Selling) Regulations 2000 (the "Regulations")”."). Perlu diketahui bahawa hanya sebahagian dari Peraturan boleh digunakan untuk perkhidmatan penyewaan kenderaan.

Ulasan pelanggan
Ulasan yang sudah dilengkapkan mungkin dimuat naik ke laman web kami untuk tujuan memaklumkan pelanggan mengenai pendapat anda tentang perkhidmatan dan kualiti pembekal kereta sewa dan digunakan sebahagiannya atau keseluruhannya oleh Rentalcars.com di laman web kami, platform media sosial, surat berita, promosi istimewa, aplikasi mudah alih atau saluran lain yang dimiliki, dihoskan, digunakan atau dikawal oleh Rentalcars.com. Rentalcars.com berhak untuk menyesuai, menolak atau mengalih keluar ulasan mengikut budi bicara kami.

Ulasan meluahkan pendapat peribadi pelanggan Rentalcars.com yang mengisi soal selidik selepas penyewaan mereka selesai. Pendapat ini tidak semestinya mewakili pandangan Rentalcars.com.

Terma ini adalah mematuhi dengan undang-undang Inggeris(laws of England) di mana mahkamah menpunyai bidang kuasa yang eksklusif.