Δείτε τους Όρους και Προυποθέσεις

Η Rentalcars.com αποτελεί εμπορική επωνυμία της Booking.com Transport Limited η οποία είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης εγγεγραμμένη στην Αγγλία και την Ουαλία (Αριθμός: 05179829), της οποίας η έδρα βρίσκεται στη διεύθυνση 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA. Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις, καθώς και η δήλωση περί απορρήτου και περί cookies της εταιρείας μας, συνιστούν τη συμφωνία που έχουμε συνάψει με εσάς για τις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων που παρέχουμε. Προς αποφυγή αμφιβολιών, η λέξη «εσείς» αναφέρεται στον κύριο οδηγό, δηλαδή στο πρόσωπο που πληρώνει για την ενοικίαση ή/και στο πρόσωπο που πραγματοποιεί την κράτηση. Έχετε υπ’ όψιν, ωστόσο, ότι παρότι η λέξη «εσείς» μπορεί να αναφέρεται σε περισσότερα από ένα άτομα, συνάπτουμε σύμβαση με όλους τους συμβαλλομένους αλλά θα μπορούμε να επικοινωνούμε μόνο με τον κύριο οδηγό σχετικά με μια επιβεβαιωμένη κράτηση. Από κοινού, αυτά θα αναφέρονται εφεξής ως οι «όροι μας». Οι εν λόγω όροι θα ισχύουν για όλες τις συμβάσεις παροχής των υπηρεσιών μας, αποκλείοντας όλους τους άλλους όρους και τις προϋποθέσεις. Καμία ενέργεια από μέρους μας δεν θα θεωρηθεί ότι συνιστά αποδοχή οποιωνδήποτε άλλων όρων. Η αποδοχή των υπηρεσιών ή η υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας θα θεωρηθεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αποδοχής των εν λόγω όρων από εσάς. Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε τους όρους κατά καιρούς και σας συνιστούμε να ανατρέχετε στη διαδικτυακή τοποθεσία για να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στους όρους που ισχύουν για εσάς. Η ενοικίαση οποιουδήποτε αυτοκινήτου από εσάς υπόκειται στους όρους και στις προϋποθέσεις ενοικίασης αυτοκινήτων που επιβάλλει η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και στην αντίστοιχη νομοθεσία της χώρας ή/και της πολιτείας, εντός της οποίας πραγματοποιείται η ενοικίαση. Ενδέχεται να ισχύουν μεμονωμένοι περιορισμοί για την ενοικίαση αυτοκινήτου από εσάς.

Θα λάβετε ένα αυτοκίνητο από εμάς είτε απευθείας είτε με την ιδιότητά μας ως πράκτορα. Η ιδιότητα με την οποία ενεργούμε εξαρτάται από τη σχέση μας με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι εν λόγω όροι ισχύουν για οποιαδήποτε κράτηση πραγματοποιείτε από εμάς ή μέσω της παρούσας διαδικτυακής τοποθεσίας και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να φροντίζετε να γνωρίζετε το περιεχόμενό τους. Τόσοι οι δικοί μας όροι όσο και οι όροι των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων με τις οποίες συνεργαζόμαστε περιλαμβάνουν ορισμένες εξαιρέσεις και περιορισμούς ευθύνης.

Η κράτηση που πραγματοποιείτε στην παρούσα διαδικτυακή τοποθεσία εξαρτάται από την αποδοχή των όρων μας από εσάς. Εάν δεν συμφωνείτε με οποιοδήποτε μέρος τους, δεν πρέπει να προχωρήσετε στην κράτηση. Με την επιβεβαίωση της επιθυμίας σας να πραγματοποιήσετε κράτηση για αυτοκίνητο μέσω της παρούσας διαδικτυακής τοποθεσίας, υποδεικνύετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχτεί τους όρους μας. Εάν δεν κατανοείτε πλήρως κάποιο μέρος τους ή έχετε απορίες σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου ή με οποιοδήποτε άλλο προϊόν που προσφέρουμε, Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιβεβαίωση της κράτησής σας και λήψη πληρωμής

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα επιβεβαιώσουμε αμέσως την κράτησή σας, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email που καταχωρίστηκε κατά την πραγματοποίηση της κράτησης. Ορισμένες φορές, πρέπει να περιμένουμε έως ότου η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου. Θα σας ενημερώσουμε αμέσως εάν συμβεί αυτό και θα δεσμεύσουμε προσωρινά τα χρήματα από την κάρτα πληρωμής που χρησιμοποιήσατε. Αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου σας, θα σας ενημερώσουμε και θα λάβουμε τα χρήματα από την κάρτα σας. Μέχρι να επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα του οχήματός σας, μπορείτε να «ακυρώσετε» την πληρωμή οποιαδήποτε στιγμή. Απλώς, πατήστε την καρτέλα «Διαχείριση κράτησης», που εμφανίζεται στο επάνω μέρος της τοποθεσίας, εισαγάγετε τη διεύθυνση email που καταχωρίστηκε κατά τη στιγμή της κράτησης και τον αριθμό κράτησης και μετά πατήστε «Ακύρωση κράτησης». Θα αποδεσμεύσουμε τα χρήματα και θα τα επιστρέψουμε στην κάρτα σας.

Πολύ σπάνια, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα ενός αυτοκινήτου. Εάν συμβεί αυτό, θα σας ενημερώσουμε, θα αποδεσμεύσουμε τα χρήματα και θα τα επιστρέψουμε στην κάρτα σας.

Κατά την πραγματοποίηση κράτησης αυτοκινήτου ή άλλου προϊόντος από την τοποθεσία μας, σας στέλνουμε email επιβεβαίωσης της διαθεσιμότητας εντός 48 ωρών από τη στιγμή της κράτησης (ή, το νωρίτερο, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την ώρα παραλαβής). Στη συνέχεια, θα σας στείλουμε την επιβεβαίωση της κράτησης.

Δεν θα έχετε σύμβαση μέχρις ότου να επιβεβαιωθεί η κράτησή σας και να λάβουμε την πληρωμή. Θα σας στείλουμε όλη την αλληλογραφία στη διεύθυνση που καταχωρίστηκε κατά την πραγματοποίηση της κράτησης. Προς αποφυγή αμφιβολιών, κανένα σημείο αυτών των όρων δεν θα παρέχει σε οποιονδήποτε τρίτο οποιοδήποτε προνόμιο ή δικαίωμα, σύμφωνα με το Νόμο περί Συμβάσεων (Δικαιώματα Τρίτων) του 1999.

Ακρίβεια των πληροφοριών

Παρόλο που καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίζουμε την ακρίβεια των πληροφοριών που περιέχει η παρούσα διαδικτυακή τοποθεσία, ούτε εμείς ούτε οι συνδεόμενες εταιρείες, οι προμηθευτές ή οι πράκτορές μας δεν μπορούμε να θεωρηθούμε υπεύθυνοι από εσάς για την ακρίβεια των εν λόγω πληροφοριών. Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη να αξιολογείτε την ακρίβεια, την πληρότητα και τη χρησιμότητα όλων των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή τη διαδικτυακή τοποθεσία.

Πρέπει να προσκομίσετε το κουπόνι/το ηλεκτρονικό κουπόνι σας στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων κατά την παραλαβή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν απόρριψη της ενοικίασης σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί το κουπόνι/το ηλεκτρονικό κουπόνι. Δεν φέρουμε ευθύνη για χρεώσεις που ενδέχεται να προκύψουν λόγω της υπογραφής και της αποδοχής της τεκμηρίωσης στον σταθμό ενοικίασης αυτοκινήτων. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για οποιονδήποτε οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, προκαλεί εσκεμμένη ζημία, οδηγεί εκτός δρόμου ή οδηγεί χωρίς δέουσα επιμέλεια και προσοχή. Εσείς αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη σε ό,τι αφορά τις εν λόγω αξιώσεις. Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός.

Τι συμπεριλαμβάνεται/δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή;

Διαβάστε τους συγκεκριμένους όρους και τις προϋποθέσεις σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου, τους οποίους θα δείτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πραγματοποίησης κράτησης.

Καύσιμα και προκαταβολές στον σταθμό ενοικίασης αυτοκινήτων

Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκίνητων απαιτούν την καταβολή προκαταβολής κατά την έναρξη της ενοικίασης, προκειμένου να καλύψουν την πρόσθετη αποζημίωση αστικής ευθύνης, τυχόν χρεώσεις που ενδέχεται να προκύψουν κατά την ενοικίαση ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτούν την αγορά των καυσίμων. Προκειμένου να καταβάλλετε την προκαταβολή θα πρέπει να έχετε έγκυρη πιστωτική κάρτα με διαθέσιμο υπόλοιπο. Η κάρτα πρέπει να είναι στο όνομα του κύριου οδηγού. Έχετε υπ’ όψιν ότι δεν δέχονται όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων τους ίδιους τύπους κάρτας και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαβάσετε την ενότητα «Σημαντικές Πληροφορίες» κατά την πραγματοποίηση της κράτησης ή/και κατά τη σύναψη της συμφωνίας ενοικίασης αυτοκινήτου, για να μάθετε ποιοι τύποι κάρτας είναι αποδεκτοί. Εάν εξακολουθείτε να έχετε οποιεσδήποτε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας. Με την προϋπόθεση ότι το αυτοκίνητο και τα πρόσθετα είδη θα επιστραφούν όπως ήταν κατά τη στιγμή της ενοικίασης και σύμφωνα με την πολιτική καυσίμων, η προκαταβολή θα επιστραφεί μετά την παράδοση του αυτοκινήτου (έχετε υπ’ όψιν ότι ενδέχεται να χρειαστούν έως 30 ημέρες για να εμφανιστούν και πάλι τα χρήματα στην πιστωτική κάρτα σας). Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ζητούν να επιστρέψετε το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που υπήρχε στο ρεζερβουάρ κατά τη στιγμή της παραλαβής. Άλλες εφαρμόζουν πολιτική καυσίμων, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αγοράσετε την ποσότητα καυσίμου για το πρώτο γέμισμα του ρεζερβουάρ και μπορείτε να το επιστρέψετε άδειο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα επιστραφούν χρήματα για το καύσιμο που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων χρεώνει το καύσιμο, το κόστος ενδέχεται να είναι υψηλότερο από την τιμή σε τοπικό πρατήριο καυσίμων.

Εξυπηρέτηση εκτός ωραρίου λειτουργίας

Στα περισσότερα αεροδρόμια, υπάρχει ανταπόκριση με τις πτήσεις και τα αυτοκίνητα παραδίδονται εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας. Εντούτοις, ενδέχεται να υπάρξει πρόσθετη χρέωση για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία θα καταβληθεί απευθείας στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Θα σας ενημερώσουμε εάν υπάρχει χρέωση, αφού επιβεβαιώσετε τις ώρες παραλαβής στο αίτημα κράτησής σας. Σε περίπτωση που, εξαιτίας της καθυστέρησης μιας πτήσης, η παραλαβή του αυτοκινήτου πρέπει να πραγματοποιηθεί εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, η εταιρεία ενδέχεται να συμφωνήσει να παρέχει εξυπηρέτηση εκτός ωραρίου λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε χρέωση. Δεν αναλαμβάνουμε καμία περαιτέρω ευθύνη για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν διατίθεται εξυπηρέτηση εκτός ωραρίου λειτουργίας και, ως τούτου, συνιστάται να έχετε ανεξάρτητη ταξιδιωτική ασφάλιση. Οι σταθμοί ενοικίασης αυτοκινήτων εκτός αεροδρομίου ενδέχεται επίσης να παρέχουν εξυπηρέτηση εκτός ωραρίου λειτουργίας.

Περιορισμοί κατώτατου/ανώτατου ορίου ηλικίας

Στις περισσότερες περιοχές, το κατώτατο όριο ηλικίας είναι το 21ο έτος. Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και σε ορισμένες χώρες ενδέχεται να επιβάλλονται πρόσθετα τέλη για οδηγούς κάτω των 25 ή άνω των 65 ετών: στις περιπτώσεις όπου έχει καταχωριστεί η σωστή ηλικία οδηγού κατά το αίτημα κράτησης, θα σας ενημερώσουμε για πιθανά τέλη. Επίσης, σε ορισμένες τοποθεσίες, το κατώτατο όριο ηλικίας ενδέχεται να είναι υψηλότερο. Επικοινωνήστε με το Κέντρο Επικοινωνίας μας σε περίπτωση που έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προβληματισμούς σχετικά με αυτό το θέμα.

Πρόσθετοι οδηγοί

Ενδέχεται να ισχύουν τέλη για τους πρόσθετους οδηγούς, τα οποία πρέπει να καταβληθούν στον σταθμό ενοικίασης αυτοκινήτων (εκτός εάν ορίζεται κάτι διαφορετικό στο κουπόνι/ηλεκτρονικό κουπόνι σας). Επικοινωνήστε με το Κέντρο Επικοινωνίας μας.

Υπολογισμός ημερήσιας τιμής/Περίοδος ενοικίασης/Περίοδος παράτασης ενοικίασης/Καθυστέρηση παράδοσης

Η τιμή της ενοικίασης του αυτοκινήτου σας θα επιβεβαιωθεί κατά τη στιγμή της κράτησης και υπολογίζεται επί 24ώρου βάσεως. Εάν θέλετε να παρατείνετε την περίοδο ενοικίασης μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου ή εάν παραδώσετε το αυτοκίνητο αργότερα από την ώρα που αναγράφεται στο κουπόνι/ηλεκτρονικό κουπόνι σας, η σύμβαση για την εν λόγω παράταση θα πρέπει να συναφθεί απευθείας με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, η οποία θα χρεώσει τον επιπλέον χρόνο με βάση την τοπική ημερήσια τιμή, η οποία ενδέχεται να είναι υψηλότερη από την τιμή που συμφωνήσατε μαζί μας κατά τη στιγμή της κράτησης. Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων μπορεί, επίσης, να επιβάλλει πρόσθετη χρέωση για την καθυστέρηση της παράδοσης. Οι λεπτομέρειες για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληρωμές θα αναφέρονται στη σύμβασή σας με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Καθυστερημένες παραλαβές/Νωρίτερες παραδόσεις

Η ενοικίαση ξεκινά και λήγει σύμφωνα με τις ημερομηνίες και τις ώρες παραλαβής και παράδοσης που αναφέρονται αναλυτικά στο κουπόνι/ηλεκτρονικό κουπόνι σας. Δυστυχώς, δεν έχουμε δυνατότητα επιστροφής χρημάτων για τον χρόνο που δεν θα χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητο, εάν το παραλάβετε πολύ αργά ή το παραδώσετε πολύ νωρίς. Εάν δεν μπορείτε να παραλάβετε το αυτοκίνητο τη συμφωνηθείσα ώρα και ημερομηνία, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν. Εάν δεν το κάνετε, δεν εγγυόμαστε ότι το αυτοκίνητο θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο και δεν θα δικαιούστε επιστροφή χρημάτων.

Ενοικίαση One Way (Μίας κατεύθυνσης)

Οι ενοικιάσεις One Way πρέπει να επιβεβαιώνονται εκ των προτέρων και ενδέχεται να υπόκεινται σε τέλη One Way, τα οποία θα καταβληθούν στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Θα σας ενημερώσουμε για το κόστος κατά προσέγγιση, αφού λάβουμε το αίτημα κράτησής σας και την επιβεβαίωση της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων σχετικά με την ενοικίαση One Way.

Παιδικά καθίσματα και ειδικά αιτήματα

Τα παιδικά καθίσματα, οι σχάρες οροφής (δεν διατίθενται σε ορισμένα αυτοκίνητα) και άλλα «πρόσθετα» διατίθενται κατόπιν αιτήματος στις περισσότερες τοποθεσίες, αν και δεν υπάρχει εγγύηση για τη διαθεσιμότητά τους. Συνήθως, καταβάλλεται ένα τέλος στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Στις περισσότερες τοποθεσίες, τα παιδικά καθίσματα απαιτούνται από τη νομοθεσία. Έχετε υπ’ όψιν: Ενδέχεται να μην υπάρχουν ζώνες ασφαλείας στα πίσω καθίσματα σε όλα τα αυτοκίνητα. Επικοινωνήστ&e