Integritetspolicy

Det är viktigt för oss att skydda dina personuppgifter. Vi värdesätter det förtroende du har visat oss, därför kommer vi att skydda dina personuppgifter med största omsorg. Detta dokument, som vi uppdaterar med jämna mellanrum, förklarar hur vi hanterar och skyddar dina personliga uppgifter. Här kan du också läsa om hur du kan kontakta oss om du har frågor om dina personuppgifter.

Rentalcars.com erbjuder bilhyrestjänster genom sina egna hemsidor och mobilapplikationer, och genom andra plattformar online, såsom våra partners hemsidor. Informationen som följer nedan gäller för alla dessa plattformar.

Sekretess

Vilka slags personuppgifter använder Rentalcars.com?

När du gör en bokning eller ber om ett kostnadsförslag blir du ombedd att uppge information som behövs för att kunna fullföra en hyresförfrågan, detta kan inkludera huvudförarens namn, ålder, kontaktdetaljer (email, adress och telefonnummer), födelseplats och födelsedatum, passinformation, körkortsinformation och betalningsinformation.

För att enklare kunna hantera dina bokningar kan du öppna ett användarkonto. Då kan du spara dina personliga inställningar, se tidigare bokningar och hantera framtida bokningar.

När du besöker vår webbplats, även om du inte gör en bokning, kan vi samla in viss information, såsom din IP-adress, vilken webbläsare du använder och information om din dators operativsystem, appversion, språkinställningar och sidor som visats. Om du använder en mobil enhet kan vi även samla in data som identifierar din mobila enhet, inställningar och egenskaper för enheten samt uppgifter om lattitud/longitud. Vi kan även gå igenom och behandla data relaterad till apparna som finns installerade på en mobil enhet, såsom appens namn, appbeskrivning och kategori. Inget av detta kan ensamt berätta vem du är, men det kan ändå betraktas som "personliga" uppgifter.

Vi kan även få information om dig när du använder vissa tjänster hos sociala medier.

Varför samlar, använder och delar Rentalcars.com dina personuppgifter?

  • Bokningar: Först och främst använder vi dina personuppgifter för att slutföra och hantera din hyra och vidarebefodra dina uppgifter till uthyrningsbolaget.
  • Kundservice: Vi erbjuder internationell kundtjänst dygnet runt från våra kontor på över 40 språk. Genom att dela dina uppgifter med vår kundtjänstpersonal kan vi hjälpa dig när du behöver det – detta inkluderar att kunna hjälpa dig hitta lämpliga hyror och för att kunna svara på frågor angående din bokning.
  • Recensioner: Vi kan använda dina kontaktuppgifter för att skicka ett kort frågeformulär angående din hyra när den är avslutad. Resultaten av dessa frågeformulär kommer att användas för att hjälpa oss bättre förstå och förbättra den service våra samarbetspartners ger våra kunder.
  • Marknadsföring: Vi använder även din information i marknadsföringssyften, i enlighet med vad lagen tillåter, till exempel
    • Du kan välja att prenumerera på våra nyhetsbrev för att få email med erbjudanden och nya tjänster vi erbjuder. Du kan välja att avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på avsluta prenumerations-länken i de email vi skickar dig.
    • Baserat på den information du delar med oss kan vi visa dig skräddarsydda erbjudanden på Rentalcars.coms hemsida, i mobilapparna eller på tredjeparts-hemsidor, inklusive sociala medier.
    • När vi tror att ett särskilt erbjudande kan vara intressant för dig kan vi komma att kontakta dig om detta via telefon.
  • Annan kommunikation: Det kan finnas andra tillfällen när vi kontaktar dig per mail, post eller telefon/SMS, beroende på vilka kontaktuppgifter du delar med oss. Det kan finnas flera orsaker till detta:
    • Vi kan behöva svara på och hantera önskemål som du har lämnat.
    • Om du inte har slutfört en bokning online kan vi skicka en påminnelse till dig via mail, så du kan fortsätta med bokningen om du så önskar. Vi tror att denna extratjänst är till nytta för dig eftersom du då kan slutföra bokningen utan att behöva söka efter din bil igen eller fylla i alla dina detaljer från början.
    • När du använder våra tjänster kan vi komma att skicka ett frågeformulär eller bjuda in dig att lämna en recension om din kundupplevelse med Rentalcars.com.
    • Vi kan även skicka dig annan information relaterande till din reservation, t.ex hur du kontaktar Rentalcars.com och uthyrningsbolaget om du behöver assistans, eller en översikt av tidigare bokningar du gjort genom Rentalcars.com.
  • Marknadsundersökning: Vi ber ibland våra kunder delta i en marknadsundersökning. Alla extra personuppgifter som du delar med oss som en del av marknadsundersökningen kommer bara att användas med ditt medgivande.
  • Spårning av bedrägeri och förebyggande arbete: Vi kan komma att använda personuppgifter för att spåra och förebygga bedrägeri och andra illegala eller oönskade aktiviteter
  • Förbättring av våra tjänster: Slutligen använder vi personuppgifter för analyssyften, för att förbättra våra tjänster, förbättra kundupplevelsen och för att förbättra funktionen och kvaliteten på våra resetjänster.

Hur delar Rentalcars.com dina personuppgifter med tredje part?

Under vissa omständigheter kan vi dela dina personuppgifter med tredje part.

  • Hyrbilen du bokade: För att kunna slutföra din reservation behöver vi föra över relevanta bokningsdetaljer till uthyrningsbolaget din bil är bokad med. Detta kan inkludera information såsom ditt namn, din ålder, dina kontaktdetaljer (email, adress och telefonnummer), födelseort och födelsedatum, passinformation, körkortsinformation, betalningsinformation och eventuella preferenser du specificerade när du bokade.
  • Andra företag inom företagsgruppen där Rentalcars.com ingår: I syfte att hjälpa dig i bokningsprocessen och under din vistelse kan dina uppgifter vidarebefordras till andra företag i den företagsgrupp Rentalcars.com tillhör. För att få mer information om den företagsgrupp Rentalcars.com tillhör, besök Om Rentalcars.com. Dina uppgifter kan också delas med vårt moderbolag, Priceline.com, och andra företag inom Pricelines företagsgrupp (Agoda.com, Booking.com and Kayak.com) och analyseras för att kunna visa dig reserelaterade erbjudanden som kan vara intressanta för dig, och för att kunna erbjuda dig skräddarsydda tjänster.
  • Utomstående tjänsteleverantörer: Vi kan använda utomstående tjänsteleverantörer för informationshantering för de syften som specificeras ovan. Till exempel kan vi använda tjänsteleverantörer för att skicka vidare reservationsinformation å våra vägnar till uthyrningsbolaget som levererar den bil du bokat hos oss, eller instruera tredje part att kontakta dig. När en reservation kräver det kan vi även samarbeta med tredjeparts-betalningsservice för att underlätta betalning och betalningsgarantier. Vi samarbetar även med utomstående annonsnätverk för att marknadsföra tjänster på andra plattformar, eller involverar tredjepartsleverantörer för analytiska ändamål. Alla dessa tredje parter hanterar informationen enligt våra instruktioner, och lyder under överenskommelser gällande informationshantering och sekretess. De har inte tillåtelse att använda dina personuppgifter för annat än det som anges ovan.
  • Våra samarbetspartners: Vi samarbetar med olika hemsidor världen över för att distribuera de hyrbilar som visas på vår hemsida och våra mobilappar. När du gör en reservation på en av dessa samarbetspartners hemsidor kan vissa personuppgifter du ger dem delas med oss. På mostsvarande sätt kan vi dela information med denna samarbetspartner, t.ex för att de ska kunna behandla frågor angående din reservation samt i marknadsförningssyfte. I dessa sammanhang är dina personuppgifter skyddade av dessa samarbetspartners sekretessregler.
  • Behöriga myndigheter: Vi kan dela dina personuppgifter med statliga eller utredande myndigheter om det krävs enligt lag (eller av annan förordning enligt gällande lagstiftning). Dessa kan avse juridisk process, brottsutredning, domstolsbeslut eller stämning. Vi kan även uppge dina personuppgifter om det är strikt nödvändigt för att förebygga, spåra och beivra brottsliga handlingar.

Hur använder Rentalcars.com mobiltelefoner och surfplattor?

Vi har gratisappar för många olika mobila enheter. Dessa appar samlar ihop och behandlar dina personuppgifter på i stort sätt samma sätt som vår hemsida – och de tillåter dig även använda platstjänster för att kunna hitta lokala uthyrningstjänster.

Säkerhet

Vilka säkerhetsrutiner använder sig Rentalcars.com av för att skydda dina personuppgifter?

Enligt brittiska och europeiska dataskyddslagar, observerar vi rimliga rutiner för att förhindra obehörig åtkomst och felaktig använding av personuppgifter.

Vi använder tillämpliga affärssystem och rutiner för att skydda de personuppgifter som du lämnar till oss. Dessutom använder vi oss också särskilda säkerhetsrutiner och tekniska och fysiska restriktioner vad gäller tillgång till och användandet av personuppgifter på våra servrar. Endast auktoriserad personal har tillgång till personuppgifter för att kunna göra sitt jobb i enlighet med de tjänster vi erbjuder.

Marknadsföringsemail

Hur kan du kontrollera marknadsföringsemail?

När en bokning eller ett kostnadsförslag har gjorts erbjuder vi alternativ för att välja bort marknadsförings- och säljemail, om du inte valt bort dem hoppas vi att du gillar att få våra email. Men om du skulle föredra att inte bli uppdaterad med specialerbjudanden kan du välja bort, eller avsluta, dessa mail när du vill genom att klicka på "Avsluta prenumeration"-länken i nyhetsbreven.

Kontakt

Hur kan du som kund se och kontrollera vilken personlig information du har lämnat till Rentalcars.com?

Rentalcars.com försöker att vara så öppna som möjligt när det gäller att ge kunder tillgång till sin personliga information. Individer kan be om en kopia av sin information genom att skicka ett mail till oss på dataprotectionofficer@rentalcars.com eller genom adressen nedan, ange då "Subject Access Request" som ämne. Vi kan behöva be om mer information för att bekräfta förfrågarens identitet så att vi kan försäkra att informationen vi har är säkrad.

Om vi har din information i våra system kan du be oss att korrigera misstag genom att kontakta oss på emailadressen ovan eller adressen nedan.

Om du har frågor eller kommentarer angående vår praxis eller denna Integritetspolicy, vänligen maila oss på dataprotectionofficer@rentalcars.com. Vänligen ange "Privacy" i ämneslinjen på ditt email. Rentalcars.com har sina kontor i Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, Storbritannien.