Tietosuojakäytäntö

Tietosuojasi on meille tärkeää. Olemme sitoutuneet suojaamaan meille antamasi henkilötietosi. Tämä aika ajoin päivittämämme asiakirja kuvaa mitä teemme henkilötiedoillasi. Se kertoo myös, miten voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on asiaa koskevia kysymyksiä.

Rentalcars.comissa tarjoamme online auton vuokrausta ja liitännäispalveluita omilla verkkosivuillamme ja mobiilisovelluksilla sekä muiden alustojen, esim. yhteistyökumppaniemme avulla. Tämä käytäntö koskee kaikkia näitä alustoja.

Yksityisyys

Millaisia henkilötietoja Rentalcars.com käyttää?

Varatessasi auton tai pyytäessäsi tarjousta pyydämme tietoja, joita tarvitsemme antaaksesi sinulle haluamasi. Tiedot saattavat sisältää pääkäyttäjän nimen, iän, yhteystiedot (sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron), syntymäajan ja -paikan, passin tiedot, ajokortin tiedot ja maksutiedot.

Voit myös tehdä asiat joustavimmiksi avaamalla käyttäjätilin. Tämä mahdollistaa henkilökohtaisten asetusten tallennuksen sekä varausten tarkastelun ja hallinnan.

Käydessäsi verkkosivuillamme me saatamme kerätä tiettyjä tietoja, vaikka et vuokraisi autoa. Tämä saattaa sisältää IP-osoitteesi ja käyttämäsi selaimen, sekä tiedot tietokoneesi käyttöjärjestelmästä, sovelluksen versiosta, kieliasetuksista ja tiedot sivuista, joilla kävit. Jos käytät mobiililaitetta, saatamme myös kerätä tietoja, jotka tunnistavat laitteesi, laitekohtaiset asetukset ja ominaisuudet sekä pituus- ja leveysastetiedot. Saatamme myös laskea ja käsitellä tietoja mobiililaitteeseesi asennetuista sovelluksista (esim. nimi, kuvaus ja luokka). Mikään näistä tiedoista sellaisenaan ei voi kertoa meille, kuka olet, mutta tietoja voidaan silti pitää henkilötietoina.

Saatamme myös vastaanottaa tietoja sinusta käyttäessäsi tiettyjä sosiaalisen median palveluita.

Miksi Rentalcars.com kerää, käyttää ja jakaa henkilötietojasi?

  • Varaukset: Ennen kaikkea, käytämme henkilötietojasi täydentämään ja hallitsemaan autovaraustasi ja siirtämään tarpeelliset tiedot auton toimittajalle. Saatamme käyttää tietoja myös liitännäispalveluiden (kuten vakuutuksen) täydentämiseen ja hallintaan sekä siirtämään tarpeelliset tiedot relevantille toimittajalle.
  • Asiakaspalvelu: Toimitamme kansainvälistä asiakaspalvelua 24/7 yli 40 kielellä. Jakamalla tietosi asiakaspalvelumme kanssa mahdollistaa meidän auttavan sinua apua tarvitessasi: esimerkiksi, auttamaan sinua löytämään auton tai vastaamaan kyselyihisi.
  • Asiakastarkastelut: Saatamme käyttää yhteystietojasi lähettääksemme sinulle lyhyen vuokrausta koskevan kyselyn. Tämä auttaa meitä ymmärtämään ja parantamaan omaa palveluamme ja yhteistyökumppaniemme toimittamia palveluita.
  • Markkinointiaktiviteetit: Käytämme henkilötietojasi myös markkinointiaktiviteetteihin lain sallimissa puitteissa. Esimerkkejä:
    • Saatamme käyttää tietoja ottamaan yhteyden sinuun postitse, puhelimitse, sähköpostilla tai SMS:llä viimeisimmistä uutisistamme, tarjouksista ja päivityksistä. mukaan lukien tiedot omien (tai yhtymämme yhtiöiden tai yhteistyökumppaniemme) tavaroista ja palveluista, erikoistarjouksista, alennuksista tai kampanjoista, uusista tuotteista tai palveluista ja tulevista tapahtumista tai kilpailuista. Suostut tähän napsauttaessa Varaa nyt -painiketta varauslomakkeessa, paitsi, jos kieltäydyt valitsemalla relevantin ruudun (voit myös kieltäytyä milloin tahansa napsauttamalla Peruuta tilaus sähköpostissa tai kirjoittamalla STOP lyhyeen koodiin SMS:ssä).-STOPp
    • Voimme käyttää tietoja ottamaan yhteyden sinuun puhelimitse, sähköpostilla ja/tai SMS:llä koskien lisätuotteita, joita et sisällyttänyt autovaraukseesi. Kuten yllä, suostut tähän napsauttaessa Varaa nyt -painiketta varauslomakkeessa, paitsi, jos kieltäydyt valitsemalla relevantin ruudun.
    • Perustuen kanssamme jakamiisi tietoihin saatat nähdä henkilökohtaisia tarjouksia verkkosivuillamme, mobiilisovelluksissa tai kolmannen osapuolten verkkosivuilla, mukaan lukien sosiaalisen median sivustot.
  • Muu viestintä: Saatamme ottaa myös muulloin sinuun yhteyden sähköpostitse, puhelimitse tai SMS:llä, riippuen kanssamme jakamistasi yhteystiedoista. Tähän voi olla monia syitä:
    • Meidän on mahdollisesti vastattava kyselyihisi tai käsiteltävä niitä.
    • Jos et ole tehnyt varaustasi verkossa, saatamme lähettää sinulle sähköpostin, muistuttaen sinua asiasta. Pidämme tätä hyödyllisenä palveluna, sillä sen avulla voit jatkaa varauksesi tekemistä ilman tarvetta löytää auto uudelleen tai tarvetta täyttää uudelleen kaikki varaustiedot alusta alkaen.
    • Käyttäessäsi palveluitamme saatamme lähettää sinulle kyselyn tai pyytää sinua arvioimaan kokemustasi kanssamme.
    • Saatamme lähettää sinulle varaukseesi liittyvää muuta materiaalia, kuten tietoja yhteydenotosta Rentalcars.comiin tai autosi toimittajaan, jos tarvitset apua - tai yhteenvedon aiemmista varauksistasi.
  • Markkinointitutkimus: Pyydämme toisinaan asiakkaitamme osallistumaan markkinointitutkimukseen. Kaikkia tällaisen tutkimuksen osana antamiasi henkilölisätietoja käytetään vain suostumuksellasi.
  • Huijauksen havaitseminen ja estäminen: Saatamme käyttää henkilötietoja havaitsemaan ja estämään huijauksia ja muita lainvastaisia ja ei toivottuja aktiviteetteja.
  • Palvelujemme parantaminen: Käytämme henkilötietojasi myös analyyttisiin tarkoituksiin, parantamaan palveluitamme, parantamaan käyttäjäkokemusta ja parantamaan online matkustuspalvelujemme toiminnallisuutta ja laatua.

Miten Rentalcars.com jakaa tietojasi kolmansien osapuolten kanssa?

Tietyissä tilanteissa saatamme jakaa tietojasi kolmansien osapuolten kanssa?

  • Autosi ja/tai liitännäispalvelut toimittava yhtiö/yhtiöt: Varauksesi suorittamiseksi loppuun meidän on lähetettävä relevantit varaustiedot varaamasi auton ja/tai liitännäispalvelut toimittavalle yhtiölle/yhtiöille. Esimerkiksi: nimesi, ikäsi, yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero), syntymäaika ja -paikka, passin tiedot, ajokortin tiedot, maksutiedot ja varauksesi yhteydessä määrittämäsi mahdolliset ensisijaisuudet.
  • Muut Rentalcars.com yhtiöperheeseen kuuluvat yhtiöt: Tukeaksemme sinua varatessasi autoasi ja koko vuokrauksen ajan saatamme jakaa tietojasi muiden Rentalcars.com yhtiöperheeseen kuuluvien yhtiöiden kanssa (katso Tietoja Rentalcars.comista). Tietojasi voidaan jakaa myös emoyhtiömme Priceline-yhtymän ja sisaryhtiöidemme kanssa (esim. Agoda.com, Booking.com, priceline.com, KAYAK ja OpenTable) ja käyttää analysointiin kustomoidun palvelun tarjoamiseksi sinulle sekä lähettämään sinulle sinua mahdollisesti kiinnostavia matkaasi liittyviä tarjouksia.
  • Kolmansien osapuolien palvelutarjoajat: Saatamme käyttää kolmansien osapuolien palvelutoimittajia käsittelemään henkilötietojasi puolestamme yllä kuvattuihin tarkoituksiin. Esimerkiksi, saatamme käyttää heitä ottamaan yhteyden sinuun tai lähettämään varaustiedot puolestamme autosi toimittavaan yhtiöön tai hallitsemaan verkkosivustomme, puhelinpalvelukeskuksemme tai markkinointiaktiviteettiemme aspekteja. Varauksen sitä edellyttäessä saatamme myös työskennellä kolmansien osapuolien maksupalvelutoimittajien kanssa maksun tai maksutakuiden hallintaan. Työskentelemme myös kolmansien osapuolien mainosverkostojen kanssa palveluiden markkinointiin toisilla alustoilla ja kolmansien osapuolitoimittajien kanssa analysointitarkoituksissa. Kaikki nämä kolmannet osapuolet ovat sidotut luottamuksellisuussopimuksiin ja heidän ei ole sallittu käyttää henkilötietojasi mihinkään muihin kuin yllä kuvattuihin tarkoituksiin.
  • Liiketoimintapartnerimme: Työskentelemme partneriverkkosivustoilla ympäri maailmaa jakamaan autoja verkkosivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme. Varatessasi auton heidän verkkosivustoillaan he saattavat jakaa joitakin henkilötietojasi kanssamme. Vastaavasti me saatamme jakaa tietoja heidän kanssaan: esimerkiksi markkinointitarkoituksissa tai jotta he voivat hallinnoida varaustasi tai käsitellä siihen liittyviä kyselyitä. Tässä yhteydessä tietojasi hallitaan näiden liiketoimintapartnerien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
  • Viranomaiset: Saatamme jakaa henkilötietojasi hallituksen tai tutkintaviranomaisten kanssa, jos laki sitä vaatii (tai muu lakisääteinen sääntely). Tällaiset vaatimukset sisältävät oikeuden määräykset, haasteet ja lakiprosesseista ja rikostutkimuksista syntyvät määräykset. Saatamme myös paljastaa henkilötietosi, jos se on ehdottomasti välttämätöntä estämään tai havaitsemaan rikollisia toimia tai syytteen nostamiseen.

Miten Rentalcars.com hyödyntää mobiililaitteita?

Meillä on ilmaisia sovelluksia joukolle mobiililaitteita. Nämä sovellukset keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi pitkälti samoin kuin verkkosivustomme - ja ne sallivat sinun käyttävän myös paikallistamispalveluita paikallisten autovuokrauspalvelujen löytämiseen.

Turvallisuus

Mitä turvallisuustoimenpiteitä Rentalcars.com käyttää suojaamaan henkilötietojasi?

Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan tietosuojalakien mukaisesti me noudatamme kohtuullisia toimenpiteitä estämään valtuuttamaton pääsy henkilötietoihin ja niiden väärinkäyttö.

Käytämme asianmukaisia liiketoimintajärjestelmiä ja menetelmiä suojaamaan henkilötietosi. Käytämme myös turvallisuusmenetelmiä sekä teknisiä että fyysisiä rajoituksia pääsyyn henkilötietoihisi ja niiden käyttöön palvelimillamme. Vain valtuutetulla henkilöstöllä on pääsy henkilötietoihin työnsä puitteissa.

Markkinointisähköpostit

Miten voit hallita markkinointisähköposteja?

Varatessasi autoa tai pyytäessäsi tarjousta selitämme, miten voit valita markkinointi- ja myyntisähköposteista kieltäytymisen. Voit myös valita kieltäytymisen napsauttamalla milloin tahansa napsauttamalla Peruuta tilaus missä tahansa näistä sähköposteista.

Yhteys

Miten voit valvoa Rentalcars.comille antamiasi henkilötietojasi?

Voit pyytää kopion meillä olevista tiedoistasi lähettämällä sähköpostin osoitteeseen: dataprotectionofficer@rentalcars.com (ilmoittaen aiherivillä aiheena "Subject Access Request") tai lähettämällä postia osoitteeseen: Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, United Kingdom. Pitääksemme tietosi turvassa, saatamme pyytää lisätietoja henkilöllisyytesi vahvistamiseksi. Jos havaitset virheitä tiedoissasi, kerro meille (sähköpostitse tai kirjoittamalla yllä annettuihin osoitteisiin), jotta voimme oikaista tiedot.

Jos sinulla on kysymyksiä, huolenaiheita tai kommentteja käytäntöjämme tai tätä tietosuojakäytäntöä koskien, lähetä meille sähköposti osoitteeseen: dataprotectionofficer@rentalcars.com, (ilmoittaen aiherivillä aiheena "Privacy". Rentalcars.comin toimiston osoite on: Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, United Kingdom.