Tietosuoja

Yksityisyytesi on meille tärkeää. Arvostamme luottamustasi ja olemme sitoutuneet suojaamaan kaikkia meille antamiasi henkilökohtaisia tietoja. Tässä asiakirjassa, jota päivitämme aika ajoin, kuvataan henkilötietojen käyttö- ja käsittelytapaamme. Siitä selviää myös, miten voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää henkilötiedoistasi.

Rentalcars.com internetissä toimiva autonvuokrausvälittäjä ja autonvuokrauksen tekeminen on mahdollista Rentalcars.comin internet-sivustojen kautta. Lisäksi varauksen voi tehdä puhelin sovellusten ja muiden verkossa olevien alustojen kautta kuten yhteistyökumppaneidemme internet-sivuilla. Alla oleva tieto pätee kaikkiin edellä mainittuihin sovelluksiin.

Yksityisyys

Mitä henkilötietoja Rentalcars.com käyttää?

Kun teet autonvuokraukselle varauksen tai pyydät tarjousta, kysymme sinulta asiaankuuluvia tietoja voidaksemme täyttää pyyntösi. Kyseisiin tietoihin voi kuulua esimerkiksi pääkuljettajan nimi, ikä, yhteystiedot (sähköpostiosoite, kotiosoite ja puhelinnumero), syntymäaika ja -paikka, passin tiedot, ajokortin tiedot sekä maksutiedot.

Jotta varausten hallinnointi olisi helpompaa, voit luoda oman käyttäjätilin. Sen avulla voit tallentaa henkilökohtaiset asetuksesi, katsoa aiempia varauksiasi ja hallinnoida tulevia varauksiasi.

Kun vierailet sivustollamme – vaikka et tekisikään varausta – saatamme kerätä joitakin tietoja, kuten IP-osoitteesi, käyttämäsi selaimen tietoja sekä tietoja tietokoneesi käyttöjärjestelmästä, sovellusversiosta, kieliasetuksista ja avaamistasi sivuista. Jos käytät mobiililaitetta, saatamme myös kerätä tietoa, joka tunnistaa mobiililaitteesi, laitekohtaiset asetukset ja ominaisuudet sekä maantieteelliset koordinaatit. Saatamme myös käsitellä tietoja, jotka liittyvät mobiililaitteeseen asennettuihin sovelluksiin, kuten sovelluksen nimi, sovelluksen kuvaus ja sovelluksen kategoria. Mikään näistä tiedoista ei itsessään kerro meille, kuka olet, mutta sitä saatetaan silti pitää "henkilökohtaisena" tietona.

Me saatamme myös saada sinusta tietoja, kun käytät tiettyjä sosiaalisen median palveluja.

Miksi Rentalcars.com kerää, käyttää ja jakaa henkilökohtaisia tietoja?

  • Varaukset: Käytämme henkilökohtaisia tietojasi ennen kaikkea saattaaksemme loppuun online-varauksesi ja hallinnoidaksemme sitä sekä lähettääksemme varaustiedot edelleen paikalliselle autovuokraamolle, jonka kautta olemme vahvistaneet varauksesi.
  • Asiakaspalvelu: Me tarjoamme toimistossamme kansainvälistä asiakaspalvelua 24/7 ja yli 40 kielellä. Kun jaamme tietosi asiakaspalvelutiimimme kanssa, pystymme olemaan avuksi silloin kun tarvitset meitä – myös sopivan autonvuokrauksen etsimisessä ja varaukseesi liittyvissä kysymyksissä.
  • Asiakasarviot: Me saatamme käyttää yhteystietojasi asiakasarviokutsun lähettämiseen sen jälkeen, kun autonvuokrauksesi on päättynyt. Tämä voi auttaa meitä paremmin ymmärtämään autovuokraamoiden tarjoaman palvelun laatua sekä parantamaan heidän palveluitaan seuraavia asiakkaita varten.
  • Markkinointi: Me käytämme tietojasi myös markkinointiin lain sallimissa rajoissa. Esimerkiksi:
    • Voit liittyä erikoistarjouksia sisältävän uutiskirjeemme tilaajaksi, jolloin saat sähköpostitse tietoa senhetkisistä tarjouksistamme ja palveluistamme. Voit kuitenkin halutessasi poistaa osoitteesi postituslistaltamme, kun klikkaat uutiskirjeessä olevaa peru tilaus -linkkiä.
    • Jakamiesi tietojen perusteella saatamme näyttää sinulle suunnattuja tarjouksia Rentalcars.comin verkkosivustolla, mobiilisovelluksissa tai kolmannen osapuolen verkkosivustoilla, mukaan luettuna sosiaalisen median sivustoilla.
    • Kun uskomme jonkin tietyn tarjouksen kiinnostavan sinua, saatamme ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.
  • Muu viestintä: Saatamme ottaa sinuun joskus yhteyttä sähköpostitse, postitse, puhelimitse tai tekstiviestitse riippuen siitä, mitkä yhteystiedot olet jakanut kanssamme. Tähän voi olla useita eri syitä:
    • Meidän täytyy vastata jättämiisi erikoistoiveisiin ja käsitellä ne.
    • Jos et ole tehnyt online-varausta loppuun, saatamme lähettää sinulle sähköpostitse muistutuksen varauksen jatkamisesta. Uskomme, että tämä lisäpalvelu on sinulle hyödyllinen, koska sen ansiosta voit jatkaa varauksentekoa ilman, että sinun täytyy etsiä autonvuokrausta uudelleen ja täyttää kaikki varaustiedot alusta saakka.
    • Kun käytät palvelujamme, saatamme lähettää sinulle kyselylomakkeen tai pyytää sinua arvioimaan kokemuksesi Rentalcars.comista.
    • Saatamme myös lähettää sinulle muuta varaukseesi liittyvää materiaalia, kuten Rentalcars.comin yhteystiedot (jos tarvitset apua matkalla ollessasi) tai yhteenvedon aiemmista Rentalcars.comin varauksistasi.
  • Markkinatutkimus: Pyydämme joskus asiakkaitamme osallistumaan markkinatutkimukseen. Kaikkia henkilötietoja, jotka annat meille osana markkinatutkimusta, käytetään vain omalla suostumuksellasi.
  • Petosten torjunta ja ehkäisy: Saatamme käyttää henkilökohtaisia tietojasi petosten ja muun laittoman tai ei-toivotun toiminnan torjuntaan ja ehkäisyyn.
  • Palvelujemme parantaminen: Käytämme henkilökohtaisia tietoja myös analysointitarkoituksiin, palvelujemme ja käyttäjäkokemuksen parantamiseen sekä online-matkapalvelujemme toimivuuden ja laadun kehittämiseen.

Kuinka Rentalcars.com jakaa tietojasi kolmansien osapuolten kanssa?

Tietyissä olosuhteissa saatamme jakaa henkilökohtaisia tietojasi kolmansien osapuolten kanssa.

  • Tekemäsi autonvuokraus: Varauksesi loppuun saattamiseksi meidän on annettava asiaankuuluvat varaustiedot paikalliselle autovuokraamolle, joka on vahvistanut varauksesi. Näihin tietoihin saattaa kuulua nimesi, ikäsi, yhteystietosi (sähköpostiosoite, kotiosoite ja puhelinnumero), syntymäaikasi ja -paikkasi, passisi tiedot, ajokorttisi tiedot, maksutiedot sekä kaikki varauksenteon yhteydessä jättämäsi erikoistoiveet.
  • Muut yritykset Rentalcars.comin yritysryhmässä: Jotta voisimme tukea sinua varauksentekoprosessin ja varauksesi aikana, saatamme jakaa tietojasi Rentalcars.comin yritysryhmän tytäryhtiöiden kanssa. Saat lisätietoa Rentalcars.comin yritysryhmästä kohdasta Rentalcars.com yhtiönä. Tietojasi saatetaan jakaa myös emoyhtiömme, Priceline.comin, sekä muiden Priceline-yritysryhmään kuuluvien jäsenten (Agoda.com, Booking.com ja Kayak.com) kanssa, ja niitä saatetaan analysoida, jotta sinulle voidaan tarjota kiinnostavia matkailuun liittyviä tarjouksia sekä räätälöityä palvelua.
  • Kolmannet osapuolet palveluntarjoajina: Saatamme käyttää kolmansia osapuolia palveluntarjoajina henkilötietojesi käsittelyyn puolestamme edellä mainituissa tarkoituksissa. Me saatamme esimerkiksi käyttää palveluntarjoajia lähettämään varaustiedot puolestamme autonvuokrauksesi vahvistaneelle autovuokraamolle tai pyytää kolmansia osapuolia ottamaan sinuun yhteyttä. Varauksen sitä vaatiessa saatamme myös työskennellä kolmansien osapuolten maksupalveluverkostojen kanssa helpottaaksemme maksamista tai maksutakuita. Me työskentelemme myös kolmansien osapuolten mainosverkostojen kanssa markkinoidaksemme palvelujamme muilla alustoilla tai käytämme kolmansia osapuolia analysointitarkoituksissa. Näitä palveluihin osallistuvia kolmansia osapuolia sitovat vaitiolosopimukset, eivätkä he saa käyttää henkilötietojasi mihinkään muuhun kuin yllä mainittuihin tarkoituksiin.
  • Liiketoimintakumppanimme: Me työskentelemme maailmanlaajuisesti kumppaniverkkosivustojen kanssa voidaksemme levittää tietoa autonvuokrauksesta verkkosivustollamme ja mobiilisovelluksissa. Kun teet varauksen jonkin liiketoimintakumppanimme verkkosivustolla, osa heille antamistasi tiedoista saatetaan jakaa kanssamme. Samalla tavoin me jaamme tietoa kyseisen liiketoimintakumppanin kanssa esimerkiksi osana käyttäjätilisi hoitoa varauksesi hallinnointia varten, jotta he osaavat osoittaa varaukseesi liittyvät kysymykset oikeaan paikkaan. Lisäksi kyseisiä tietoja voidaan käyttää markkinointitarkoituksissa. Tässä yhteydessä tietojasi hallinnoidaan kyseisten liiketoimintakumppanien yksityisyydensuojasääntöjen mukaan.
  • Toimivaltaiset viranomaiset: Saatamme jakaa henkilötietosi hallituksen tai tutkimusta suorittavien viranomaisten kanssa lain (tai muun lainvoimaisen säännöksen) sitä vaatiessa. Tällaisiin vaatimuksiin kuuluvat oikeuden määräykset, haasteet ja lakikäsittelyistä ja rikostutkimuksista kumpuavat määräykset. Saatamme myös ilmoittaa henkilötietosi, jos se on välttämätöntä rikoksen estämiseksi tai paljastamiseksi tai rikoksesta tuomitsemiseksi.

Miten Rentalcars.com käyttää mobiililaitteita?

Meillä on ilmaisia sovelluksia useille mobiililaitteille. Nämä sovellukset keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi paljolti samoin tavoin kuin verkkosivustomme – ja niiden ansiosta voit myös käyttää sijaintipalveluja löytääksesi autonvuokrausta lähistöltä.

Turvallisuus

Mitä turvallisuusmenettelyjä Rentalcars.comilla on henkilötietojen turvaamiseksi?

Iso-Britannian ja Euroopan tietosuojalainsäädännön mukaisesti käytämme järkeviä menettelyjä estääksemme luvattoman pääsyn henkilötietoihin ja henkilötietojen väärinkäytön.

Me käytämme asianmukaisia liiketoimintajärjestelmiä ja -menetelmiä suojataksemme ja turvataksemme meille antamasi henkilötiedot. Meillä on myös turvallisuusmenetelmiä sekä teknisiä ja fyysisiä rajoituksia servereillämme oleviin henkilötietoihin pääsemiselle ja niiden käyttämiselle. Vain valtuutetulla henkilökunnalla on lupa päästä henkilötietoihin työtehtäviensä yhteydessä.

Markkinointikirjeet

Kuinka hallitsen markkinointikirjeitä?

Aina tehtyäsi tarjouspyynnön tai varauksen tarjoamme vaihtoehdon kieltäytyä markkinointi-, sekä uutiskirjeistämme . Toivomme sinun nauttivan kirjeistämme, mutta jos uutisemme eivät ole sinulle juuri nyt ajankohtaisia, voit helposti poistaa itsesi postituslistaltamme. Löydät linkin 'poista osoitteeni postituslistalta' jokaisesta uutiskirjeestämme.

Yhteystiedot

Kuinka voit tarkistaa henkilötieodot, jotka olet antanut Rentalcars.comille?

Rentalcars.com pyrkii olemaan mahdollisimman avoin antaessaan asiakkailleen pääsyn heidän henkilökohtaisiin tietoihinsa. Asiakkaat voivat pyytää meiltä kopion omista tiedoistaan lähettämällä meille kirjallisen pyynnön osoitteeseen dataprotectionofficer@rentalcars.com tai lähettämällä postia alla olevaan osoitteeseen ja kirjoittamalla 'Subject Access Request' vastaanottajan osoiteriville. Huomioittehan, että tietoturvallisuuteen liittyvien asioiden vuoksi saatamme joutua pyytämään lisätietoja, joilla pyynnön esittäjä voi todistaa henkilöllisyytensä.

Jos pidämme hallussamme teihin liittyviä tietoja, voitte ottaa meihin yhteyttä tietojen korjausten osalta lähettämällä sähköpostia yllä olevaan osoitteeseen tai postia alla olevaan postiosoitteseen.

Yksityisyyden suojaa koskevien kysymysten ja kommenttien osalta asiakkaamme voivat lähettää meille sähköpostia osoitteeseen dataprotectionofficer@rentalcars.com. Olkaa hyvä ja kirjoittakaa ‘Privacy’ sähköpostin osoiteriville. Rentalcars.com:in toimisto sijaitsee osoitteessa Sunlight House, Quay Street, Manchester, M3 3JZ, United Kingdom.